به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، طاهری امروز در نشست مدیران گروه سلامت خانواده و کارشناسان سلامت سالمندان دانشگاهها و دانشکدهای علوم پزشکی کشور در هتل پارس مشهد بیان داشت: در هیج دینی به اندازه اسلام در خصوص تکریم سالمندان دقت و توجه به کار برده نشده است.
وی ادامه داد: در سوره 24 و 25 اسراء به خوبی میبینیم که چگونه اسلام ما را در توجه و تکریم سالمندان و والدین مورد خطاب قرار میدهد.
رئیس اداره سلامت سالمندان وزارت بهداشت با بیان اینکه مسئله سالمندی از هنگام تولد آغاز میشود گفت: در نموداری که در سال 2000 از سوی نهادهای جهانی ارائه شده است تعداد افراد 65 سال به بالا از تعداد کودکان زیر شش سال پیشی گرفته است.
طاهری با بیان اینکه بالا رفتن امید به زندگی در میان مردم ما خبر مسرت بخشی است افزود: مردم ما بنا بر شرایط، امید به زندگی، نحوه برخورد و فرهنگ زندگی، دارای سالمندی متفاوتی میباشند؛ اما در هر صورت اختصاص سن سالمندی از 60 سال به بالا برآورد میشود.
وی با بیان اینکه در قاعده هرم نمودار جمعیتی تعداد پسران از دختران بیشتر دیده میشود نسبت به این امر هشدار داد و به مرگ و میر بیشتر مردان نسبت به زنان اشاره کرد و گفت: این نحوه رشد جمعیت در آینده ما را با تعداد سالمندان زن روبه رو میکند که از آقایان بیشتر دیده میشوند.
رئیس اداره سلامت سالمندان وزارت بهداشت در ادامه افزود: تعداد سالمندان ایران با کودکان سه تا پنج سال کشور برابر است و این نگرانی را نیز باید به نگرانیهای دیگر بیفزاییم که تعداد سالمندان زن از مرد به زودی رو به فزونی خواهد نهاد.
طاهری با بیان اینکه موج سالمندی در کشور رو به افزایش است خاطرنشان ساخت: از میان جمعیت 2/8 درصدی جمعیت سالمند در کشور 2/4 درصد را آقایان و 17/4 درصد را خانمها تشکیل میدهند که این نشان از افزایش سالمندان زن نسبت به مرد دارد.
وی از افزایش سالمندان به نسبت کودکان 14 ساله در ایران خبر داد و یادآور شد: نرخ رشد جمعیت سالمند در ایران اسلامی در حال افزایش است به نحوی که تعداد سالمندان از تعداد کودکان 14 سال در کشور در حال افرایش است.
رئیس اداره سلامت سالمندان وزارت بهداشت در ادامه به سند چشم انداز 1404 اشاره کرد و افزود: طبق مصوبات این سند تا سال 2025و 2050 ما باید در ایجاد تعادل میان جمعیت جوان و سالمند به شرایط خوبی برسیم.
وی خاطر نشان ساخت: در حال حاضر 13 استان کشور از متوسط سالمندی دارای آماری بالاتر هستند به نحوی که گیلان دارای بیشترین سالمند و زاهدان دارای جوانترین جمعیت در کشور است.
طاهری در پایان به آسیب شناسی شرایط سالمندان پرداخت و گفت:9 درصد از سالمندان ما تنها زندگی میکنند، 66 درصد بیسواد هستند و تنها با آموزش چهره به چهره میتوان با آنها ارتباط برقرار کرد که باید به این گونه موارد رسیدگی لازم صورت داده شود.
/155ب1/