در پی اعلام افزایش 15 درصدی نرخ لبنیات پس از افزایش نرخ خرید شیر خام از دامداران، صنایع لبنی نرخهای جدید انواع فرآوردههای لبنی را که قرار است از هفته آینده اعمال شود، اعلام کردند.
به گزارش فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، محمد فربد، عضو هیات مدیره انجمن صنفی صنایع لبنی اظهار کرد: گرچه اعمال افزایش قیمت 30 درصدی خرید شیر خام از دامداران از سوی دولت اعلام شد اما از آنجاکه این میزان افزایش سبب میشود قیمت محصول نهایی در صنایع لبنی 30 تا 33 درصد افزایش یابد و کشش این افزایش قیمت در جامعه مصرفکننده وجود ندارد، صنایع لبنی تصمیم گرفتند سهم 15 درصدی را برای افزایش قیمت محصولات خود انتخاب کنند.
وی افزود: با توجه به میزان دریافت شیر در تولید هر یک از محصولات لبنی و تاثیر افزایش قیمت بر تولید هر یک از آنها به نظر میرسد شیر پاستوریزه، پنیر و ماست تاثیرپذیری بیشتری از افزایش قیمت داشته باشند که آن هم بیشتر از 15 درصد نیست.
قیمت کره و شیر استریل بدون افزایش عضو هیات مدیره انجمن صنفی صنایع لبنی با بیان اینکه سایر محصولات لبنی هم باید براساس تابعی از قیمتهای اعلامشده افزایش یابد، ادامه داد: در این میان قیمت کره به دلیل اینکه تاثیری از افزایش قیمت خرید شیر خام داخلی نمیپذیرد و وارداتی است، تغییری نمیکند البته قیمت تمامشده تولید کره برای صنایع لبنی از ابتدای امسال افزایش یافته اما با توجه به نبود کشش بازار قیمت کره ثابت میماند. همچنین با توجه به همین مساله صنایع لبنی مصوب کردند قیمت شیر یک لیتری استریل هم بدون تغییر 2500 تومان باقی بماند.
شوک بزرگ به بازار شیر و لبنیات در همین حال مشاور صنایع شیر ایران گفت: صنایع لبنی با توجه به کشش بازار داخلی و خارجی، توان خرید شیرخام را به نرخ بیش از کیلویی 1250 تومان ندارند و افزایش قیمت این محصول با سیاستهای ضد تورمی دولت مغایرت دارد و شوک بزرگی برای بازار است.
حسین چمنی اظهار کرد: صنایع لبنی با توجه به کشش بازار مصرف و بازارهای صادراتی خود توان اعمال افزایش قیمت شیر خام بیش از 15 درصد و خرید این محصول بیش از کیلویی 1250 تومان را از دامداران ندارند.
وی افزود: اگر قیمت شیر خام بیش از 15 درصد افزایش یابد، بازار داخلی کشش لازم را ندارد، از سوی دیگر صنایع لبنی قدرت رقابت خود در بازارهای بینالمللی را از دست میدهند.
مشاور صنایع شیر ایران با بیان اینکه اعمال افزایش 30 درصدی قیمت شیر خام با 3 سیاست کلان دولت مغایرت دارد، ادامه داد: افزایش قیمت خرید شیر خام به کیلویی 1440 تومان و افزایش قیمت لبنیات به همین نسبت با سیاست ضد تورمی دولت که یکی از سیاستهای کلان از ابتدا بوده است، مغایرت دارد چرا که افزایش 30 درصدی قیمت لبنیات در کشور میتواند شوک بزرگی به بازار وارد کند و نرخ تورم کلی کشور را تحت تاثیر قرار دهد.
چمنی گفت: اعمال این قیمت جدید با سیاست ضد رکود دولت نیز تناقض دارد چرا که سبب میشود ضمن کاهش شدید مصرف شیر در جامعه، صادرات صنایع لبنی هم بشدت کاهش یابد بنابراین اعمال این قیمت، رکود در بازار مصرف داخلی و بازار صادراتی لبنیات را رقم میزند که درنهایت منجر به کاهش ظرفیت توزیع کارخانههای صنایع لبنی است.
وی با اشاره به اینکه کارخانههای صنایع لبنی در کشور تا حدود 50 درصد از ظرفیت موجود خود فعالیت میکنند، اظهار کرد: مغایرت سومی که اعمال این قیمت جدید خرید شیر خام با سیاستهای دولت دارد این است که میتواند سیاست سلامتمحوری دولت یازدهم را تحتتاثیر قرار دهد چرا که کاهش مصرف شیر خام در کشور باعث کاهش شاخص سلامت جامعه و افزایش ابتلا به بیماریهایی مانند پوکی استخوان میشود.