به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، ماه مبارک رمضان فرصت مناسبی برای استراحت دستگاههای مختلف بدن و نیز ترک عادات غذایی غلط و ایجاد عادات غذایی صحیح است و می توان با کاهش وزن بدن، علاوه بر کاهش فشار بر مفاصل استخوانی پا، کمر و سایر اندام ها از بسیاری ازبیماری ها به ویژه بیماریهای قلبی و عروقی پیشگیری کرد.
خوردن آهسته و جویدن کامل غذا، لذّت بردن از غذا و دست کشیدن از صرف غذا هنگامی که کاملاً سیر نشده ایم، از توصیههای قابل توجه دین مبین اسلام و علم تغذیه است که درماه مبارک رمضان نیز باید رعایت شود.
کمخوری بیش از حد میتواند به سوء تغذیه، سرگیجه، سردرد، اختلالات عصبی، لاغری مفرط، افت قند خون منجر شود و پُرخوری بیش از حد و همچنین ریزه خواری به سلامت فرد لطمه میزند و لذا برنامه غذایی باید طوری تنظیم شود که بروزن طبیعی تاثیر زیادی نداشته باشد.
به هنگام افطار مایعات زیادی مصرف نشود چراکه نوشیدن مایعات فراوان در طول غذا خوردن موجب کاهش اثر آنزیمهای گوارشی بر غذا و بروز برخی بیماریها و نارساییهای گوارشی مثل سوءهاضمه میشود.
غذای افطار باید سبک، پرکالری و سریع هضم باشد لذا بهتراست روزه با مصرف کمی آب جوش، چای شیرین کمرنگ، شیر و خرما باز شود و غذاهایی نظیرنان و پنیر، انواع آش ،حلوا، حلیم، شله زرد و فرنی نیز به هنگام افطار مناسب است.
بین وعده غذایی شام تا سحر مصرف میان وعده شامل میوه ،کمی آجیل و نوشیدنی توصیه می شود و استفاده از سبزی ومیوه دراین فاصله زمانی برای دستگاه گوارش بسیارمفید است.
مصرف زیاد مواد غذایی چرب هنگام افطار باعث بی اشتهایی در هنگام سحر می شود، چراکه هضم چربی ها در بدن نیازمند مدت زمان طولانی تراست، استفاده از خوراکی ها و مواد غذایی تا دیر وقت و به تأخیر انداختن زمان خواب، موجب بی اشتهایی و بی حوصلگی هنگام سحر می شود، بنابراین اگر وعده افطار به صورت مناسب مصرف شود مشکلی برای وعده سحر ایجاد نخواهد شد.
به هنگام سحر غذاهای دارای کربوهیدرات پیچیده و غیر سرخ کرده عموماً حاوی غلاّت، حبوبات و لبنیات توصیه می شود لذا مصرف نان به همره کتلت، کوکو، پنیر، عسل و شیر در وعده سحر مناسب است و همچنین مصرف میوه های آب دار دراین وعده غذایی به تأمین آب بدن کمک خواهد کرد.
ازمصرف نمک زیاد درتمامی ایام بویژه به هنگام سحر خودداری شود زیرا نمک زیاد باعث دفع مایعات ازبدن و احساس تشنگی درطول روز خواهد شد وهمچنین مصرف ادویه فراوان نیز علاوه بر ناراحتی های گوارشی باعث تشنگی درطول روز می شود.
مصرف شیرینی جات نظیر زولبیا و بامیه در ماه مبارک رمضان توصیه نمی شود و به طور کلی ازمصرف انواع دسرها با قند و چربی بالا خودداری شود و مواد طبیعی شیرین مثل خرما و کشمش جایگزین گردد البته مصرف زیاد آنها نیز چاق کننده است و طبیعی بودن آنها ملاک مصرف نامحدود نیست.