به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو» وحید چگینی رئیس پژوهشگاه علوم جوی در نشست مطبوعاتی امروز با تاکید بر اینکه برای ایجاد پایگاه دایمی در جنوبگان ( قطب جنوب و اقیانوس منجد جنوبی) اقدامات خوبی انجام شده است، افزود: در این زمینه 2 سال گذشته طرحی برای این منظور تهیه و به وزارت علوم تحقیقات و فناوری ارایه شد که با توجه به تغییر دولت این طرح دوباره بازنگری شد.
وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در زمینه اعمال اصلاحات در این طرح اظهار داشت: تاکنون جلسات متعددی برای بازنگری این طرح برگزار شد و در جلسه بعدی که به زودی برگزار میشود نتیجه نهایی اصلاحات طرح ایجاد پایگاه دایمی در جنوبگان به معاون پژوهشی وزارت علوم ارایه خواهد شد.
چگینی به بیان اصلاحات اعمال شده در این طرح پرداخت و یادآور شد: در بازنگری این طرح موضوع اعتبار و مرحله بندی اجرای آن انجام بازنگری و بر این اساس مقرر شد تا به طور موقت از برخی اعتبارات کاسته و به اجرای این طرح اختصاص یابد.
وی ادامه داد: در بازنگری این طرح پیشنهاد شد به طور موقت برخی هزینههای ساخت کشتی تحقیقاتی مورد نیاز این طرح متوقف شود تا بتوان محققانی را به جنوبگان اعزام کرد؛ زیرا بر اساس برنامه زمان بندی شده باید تا 3 سال آینده محققان ایرانی به جنوبگان اعزام و در پایگاههای کشورهایی که با ایران به توافق رسیدهاند حضور یابند که از آن جمله میتوان به کشورهای نیوزیلند، هند، استرالیا، روسیه و آفریقای جنوبی اشاره کرد.
رئییس پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی به برگزاری سی سومین نشست کمیته علمی تحقیقات جنوبگان از 10 تا 12 شهریورماه در نیوزیلند اشاره کرد و اظهار داشت: در این نشست مساله عضویت ایران در این کمیته ارایه خواهد شد که این عضویت یکی از بندهای لازم برای حضور در جنوبگان است.
وی گفت: بر این اساس طرحی در قالب یک برنامه 7 ساله تهیه و به وزارت علوم تحقیقات و فناوری پیشنهاد شده است که کار را در 4 مرحله دنبال میکند و اگر با زمان بندی تعیین شده پیش رود تا 7 سال آینده ایران در جنوبگان پایگاه تحقیقاتی دائمی خواهد داشت.