عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با اشاره به عدم به کارگیری نیروهای متخصص در صنعت گردشگری گفت: در تمامی دولتها نیرویی که در دیگر وزارتخانهها رای نمیآورد به حوزه گردشگری میفرستادند.
جعفر قادری، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی "خبرگزاری دانشجو"، با اشاره به ظرفیت بالای ایران در توسعه صنعت توریسم گفت: متاسفانه صنعت گردشگری در کشور ما مغفول مانده است که میتوان برای آن دلایل زیادی را برشمرد.
وی افزود: زیرساختهای لازم برای توسعه صنعت توریسم در کشور فراهم نیست. توریستی که وارد کشور میشود نیاز دارد تا از خطوط ریلی مناسب، خطوط هوایی مطمئن و همچنین جادههای ایمن برخوردار باشد که متاسفانه هیچ کدام از این امکانات در کشور مهیا نمیباشد. نبود خطوط ریلی پرسرعت و استفاده از هواپیماهایی که عمر مفیدشان به اتمام رسیده است همه و همه برای جذب یک توریست ایجاد مشکل میکند.
این نماینده مجلس ادامه داد: تحریمهای بانکی و وجود مشکل در نقل و انتقالات پولی موضوع دیگری است که متوجه کشور است و در پرداختها و تبدیل ارزهای بینالمللی به ریال برای گردشگران ایجاد مشکل میکند.
وی اختلالات در شبکه اینترنتی و مشکلات این چنینی را از دیگر مباحثی خواند که در زیرساختها ایجاد مشکل میکند.
قادری با بیان اینکه در خارج از مرزهای تبلیغات منفی گستردهای بر علیه ایران وجود دارد، اظهار داشت: متاسفانه با وجود تبلیغات گسترده منفی در خارج از کشور، ما نتوانستهایم در جهت خنثیسازی این تبلیغات گامی برداریم و در انعکاس مثبت رویدادها و حوادث داخل کشور نیز فعالانه عمل نکردهایم.
نماینده مردم شیراز در خانه ملت در ادامه اضافه کرد: با وجود تمامی این مباحث مهمترین معضل مدیریت گردشگری است. گردشگری یک علم و دانش است اما اکثر نیروهای شاغل در صنعت گردشگری را نیروهای غیرمتخصص تشکیل میدهند.
وی افزود: ما در تمامی دولتها با این مشکل مواجه بودیم و نیرویی که در سایر وزارتخانهها نمیتوانست رای اعتماد کسب کند، به بخش گردشگری می فرستادند. در صورتی که در حال حاضر نیروهای باانگیزه و باسوادی در کشور وجود دارند که میتوان از آنها برای توسعه صنعت توریسم استفاده کرد اما متاسفانه این اتفاق نمیافتد.
قادری در پایان خاطرنشان کرد: ما با وجود پتانسیلهای فراوان، در حوزه جذب گردشگر نتوانستهایم از ظرفیتهای موجود استفاده کنیم. لازم است توانمندیها و ظرفیتهای موجود در کشور همانند خیابانگردی، کوهنوردی، استفاده از مناظر طبیعی، تنوع فرهنگی و زیست محیطی برجسته شوند و به عنوان سوژهای برای جذب گردشگر مورد توجه قرار گیرند.