به گزارش گروه دانشگاه "خبرگزاری دانشجو"، محمود نیلی احمدآبادی سرپرست دانشگاه تهران با حضور در هفتاد و هشتمین نشست فرهنگی اساتید بسیجی تهران بزرگ که در تالار علامه امینی دانشگاه تهران برگزار شد به سخنرانی پرداخت.
وی در ابتدای سخنان خود با اشاره به نقش ارزشمند و بیبدیل دانشگاهیان در طول دفاع مقدس گفت: فعالیتهای دانشگاهیان در مهندسی جنگ و همچنین بعد از آن در جهاد سازندگی نقش تعیینکنندهای داشت و هرچه زمان میگذرد نقش دانشگاهیان پیچیدهتر و نیاز کشور به جامعه دانشگاهی در کمک به توسعه کشور بیش از پیش میشود.
نیلی تصریح کرد: اتفاق مبارکی که در هفته دفاع مقدس روی داد ابلاغ سیاستهای کلی علم و فناوری از طرف مقام معظم رهبری بود. سیاستی که تحقق آن باعث تحول شگرف در کشور میشود.
سرپرست دانشگاه تهران با بیان اینکه رقابتهای جهانی در حوزه فناوری شکل گرفته است گفت: برهمین اساس تحقق سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری یک نگاه متفاوت و یک فعالیت مضاعف را میطلبد و تصور میکنم که یک همت مضاعف و کوششی به مراتب بالاتر از آنچه که تا به حال انجام دادهایم برای تحقق این سیاستها نیاز است.
وی خاطرنشان کرد: در حوزه علم و فناوری بیشترین بار و زحمت بر دوش دانشگاهها است چراکه نیروی محرکه علم و تحقیق دانشجویان هستند البته بازار این علم نیز نهادها و دستگاههای کشور هستند. برهمین اساس تحول در این حوزه بسیار لازم و شرط اجرای سیاستها است.
نیلی محمودآبادی در ادامه خاطرنشان کرد: نظام فعلی دانشگاهها، سیاستهای مالی و همچنین آموزش و پژوهش دانشگاهها علیرغم ظرفیت بالا هنوز نتوانستند آنچه که از آنان انتظار میرود را اجرا کنند و هنوز با وضعیت ایدهآل خود فاصله دارند.
وی افزود: اولین موضوع در این خصوص نگاه جدید به حوزههای مختلف در دانشگاههاست که ما نیز سعی میکنیم در دانشگاه تهران آن را محقق کنیم و آن، نگاه هماهنگ در همه فعالیتها در راستای برطرف کردن نیازهای کشور است. سرفصل اصلی هر برنامهریزی در دانشگاهها باید تامین نیازهای کشور باشد.
سرپرست دانشگاه تهران با بیان اینکه تحقق اقتصاد مقاومتی تحول در اقتصاد ایران را به همراه خواهد داشت گفت: باید دستگاههای دولتی نیازها را مبتنی بر سیاستهای ابلاغی تنظیم و اجرا کند. تحقق اقتصاد مقاومتی باعث رسیدن به یک اقتصاد شفاف، پویا، متحرک و درونگرا خواهد شد و میتواند پیوند نیازهای کشور با توانمندیهای دانشگاه را به وجود آورد.
نیلی محمودآبادی با بیان اینکه در حال حاضر نیازهای مشخصی به دانشگاهها اعلام نمیشود گفت: بعضی نهادها و دستگاههای کشور به دنبال تامین نیازهایشان در خارج از دانشگاهها هستند. توسعه و پیشرفت بدون مشارکت دانشگاهها امکانپذیر نیست و دستگاهها اولین مکان برای حل مسائلشان را دانشگاه بداند.
وی در پایان تصریح کرد: این موضوع نیازمند یک تحول در سیاستهای دولت است که براساس اقتصاد مقاومتی اجرا شود. آینده کشور در گرو تحقق سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری است و ما مصر هستیم در این جهت گام برداریم.