یکی از دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد در گفتگو باخبرنگار "خبرگزاری دانشجو" در مشهد، در رابطه با مشکلات صنفی این دانشگاه گفت: یکی از مهمترین مشکلاتی که دانشجویان با آن مواجه هستند این است که این دانشگاه از سال 90 تا کنون شورای صنفی ندارد و همین مسئله سبب شده فردی جهت پیگیری مشکلات صنفی دانشجویان نباشد.
وی با اشاره به اینکه نبود واحد صنفی در دانشگاه به شدت حس میشود، افزود: همین مسئله باعث شده دانشجویان مکانی برای ارائه اعتراضات خود در خصوص مشکلات صنفی دانشگاه نداشته باشند.
این دانشجوی دانشگاه فردوسی مشهد ادامه داد: شورای صنفی تا سال 90 دایر بود؛ اما با تغییر آیین نامه، این شورا بعد از سال 90 توسط یک نفر در مدیریت فرهنگی اداره میشود که میتوان گفت بعد از این سال شورایی به نام شورای صنفی در دانشگاه وجود ندارد.
وی با بیان اینکه در برخی خوابگاهها به ویژه فاز دو، شش و هفت پردیس خواهران، دانشجویان با مشکلات جدی مواجه هستند، خاطرنشان کرد: بسیاری از خواهران این پردیسها از نبود یخچال، فرش و سایر امکانات رفاهی گلایهمند هستند و حتی ساختمان برخی فازها مانند فاز هفت از استحکام لازم برخوردار نیست و هر لحظه امکان تخریب وجود دارد.
کمبود برنامههای فرهنگی مناسب در خوابگاهها
این دانشجو نبود برنامههای فرهنگی درون خوابگاه را یکی دیگر از کمبودها برشمرد و بیان داشت: برگزاری برنامههای فرهنگی در خوابگاه بسیار کم و تنها در برخی از مناسبتها، هیاتهای دانشجویی اقدام به برگزاری برنامه میکنند این در حالی است که مدیریت و معاونت فرهنگی دانشگاه جهت هر چه بهتر شدن وضعیت نامناسب خوابگاهها باید بسیاری از برنامههای خود را در خوابگاه متمرکز کنند.
وی خاطرنشان کرد: تا یک سال پیش در خوابگاهها خانه مطبوعات برقرار بود که در آن روزنامه، نشریات و مجلات وجود داشتند؛ اما از یک سال پیش تا کنون این واحد نیز حذف شده است.
این دانشجویی رشته علوم سیاسی افزود: تنوع پایین محصولات در فروشگاههای خوابگاهها و بالا بودن قیمت اقلام مصرفی یکی دیگر از مشکلات دانشجویان خوابگاهی است که باید مورد توجه مسئولان قرار گیرد.
افزایش 15 تا 20 درصدی تغذیه دانشجویان
وی کیفیت نامطلوب غذا را یکی دیگر از مشکلات دانشجویان دانست و گفت: نسبت به سال گذشته قیمت غذای دانشگاه حدود 15 تا 20 درصد افزایش داشته است؛ اما شاهد تغییری در بهبود و افزایش کیفیت غذا نبودهایم.
این دانشجو با تاکید بر اینکه نداشتن کیفیت مناسب غذا یکی از معضلات دانشجویان است، تصریح کرد: در حال حاضر خوابگاه فجر چهار و پنج که دانشجویان کارشناسی در آن اقامت دارند مجهز به اینترنت و وایلس نیست و همین مسئله مشکلاتی را برای دانشجویان به وجود آورده است.
وی ادامه داد: یکی دیگر از مسائلی که برای دانشجویان به ویژه دختران مشکل ایجاد کرده است کم بودن ساعت کار سرویسهای دانشگاه است؛ به طوری که اتوبوسهای دانشگاه تنها تا ساعت شش شب ارائه خدمت میکنند این در حالی است که بسیاری از دانشجویان تا ساعت هشت شب کلاس دارند.
کرایه تاکسیهای ون برای دانشجویان مقرون به صرفه نیست
این دانشجوی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: این مسئله باعث میشود دانشجویان یا از تاکسی و یا سرویسهای ون استفاده کنند که خود مشکلاتی را به بار میآورد به طور مثال کرایه تاکسیهای ون حدود 400 تومان است که برای دانشجویان مقرون به صرفه نیست؛ این در حالی است که تا سال گذشته کرایه این ونها 200 تومان بود.
پایین بودن سرعت سایت در دانشکده ادبیات
در ادامه یکی دیگر از دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد بر بالا بودن قیمت غذاها تاکید کرد و گفت: قیمت غذاها نسبت به سال گذشته افزایش داشته؛ اما مسئولان دانشگاه هیچ فکری برای بالا بردن کیفیت غذا نکردهاند.
این دانشجوی زبان فرانسه دانشگاه فردوسی مشهد ادامه داد: بسیاری از دانشجویان ورودی جدید که در خوابگاهها مستقر هستند با کمبودهایی مانند نبود تخت و یخچال مواجهاند و زمانی که به مسئولان خوابگاه مراجعه میکنند نه تنها مشکلاتشان رفع نمیشود؛ بلکه با پاسخ نامناسب آنان مواجه میشوند.
وی در ادامه به تاریک بودن برخی نقاط در دانشگاه اشاره و تصریح کرد: متاسفانه برخی قسمتهای دانشگاه به ویژه نزدیک خوابگاه خواهران نور کافی ندارد که همین مسئله منجر به ایجاد مشکلاتی برای دختران میشود که لازم است مسئولان فکری به حال این وضعیت کنند.
این دانشجو کم بودن ساعت کار سرویسهای دانشگاه را یکی دیگر از مشکلات دانست و بیان داشت: به طور مثال برخی کلاسهای فوق برنامه ورزشی ساعت هفت شب به بعد برگزار میشود که نبود سرویس باعث میشود نتوانیم از این کلاسها استفاده کنیم.
وی در پایان بر پایین بودن سرعت سایت دانشکده ادبیات تاکید کرد و گفت: بسیاری مواقع نه تنها سرعت اینترنت دانشکده پایین است؛ بلکه سیستمها نیز خراب میباشند.