به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه "خبرگزاری دانشجو"، ودود حیدری در نشست خبری که عصر امروز در خبرگزاری تسنیم برگزار شد در خصوص برنامههای این سازمان در 6 ماه اول سال گفت: 1278 اردوی جهادی باحضور حدود 50 هزار دانشجو در تابستان در مناطق محروم، برگزار شده که در این اردوها 101 منزل مسکونی برای مستمندان و بازسازی 400 مدرسه صورت گرفت.
وی اضافه کرد: دوره های آموزشی تشکیلاتی "خط امام" در تابستان در 32 استان برگزار شد و 14هزار نفر از کادر بسیج دانشجویی آموزش فرهنگی سیاسی اجتماعی عقیدتی دیدند.
رئیس سازمان بسیج دانشجویی خاطر نشان کرد: وزیرپیشنهادی علوم نباید چشمش به تحسین احزاب واندیشکده های خارجی باشد.از رئیس جمهور درخواست میکنیم وزیر مناسبی معرفی کند و نشان دهد وزارت علوم سهمیه هیچ گروهی نیست.
راهبرد بسیج دانشجویی عدم ورود فتنه گران در دانشگاه هاست
محمد ودود حیدری اظهار داشت: فتنه 88 را میتوان از دو نگاه مورد بررسی قرار داد که یکی از آنها واقعه تاریخی بوده که تمام شده و عده ای اشتباه کردند و نگاه دوم اینکه فتنه 88 بروز زخمی است که از طرف جریان ضدانقلاب سرش باز شده و صرفا با التیام لایه سطحیاش خوب نمیشود.
وی افزود: در فتنه 88 ظلم بزرگی به انقلاب اسلامی اتفاق افتاد که اگر با آن درست برخورد نشود امکان دارد دوباره سر باز کند.
رئیس سازمان بسیج دانشجویی کشور ادامه داد: فتنه 88 عقده گشایی کسانی بودکه با انقلاب اسلامی مشکل داشتند.
ودود حیدری با تاکید بر اینکه راهبرد بسیج دانشجویی عدم ورود فتنه گران در دانشگاههاست تصریح کرد: کسی را فتنه گر میدانیم که در فتنه 88 هر کاری انجام داد و بعد از آن نیز عذرخواهی نکرد.
رئیس سازمان بسیج دانشجویی درباره عملکرد بسیج دانشجویی در تابستان گذشته اظهار داشت: برنامه ریزی مناسبی برای فصل تابستان آماده شده تا انسجام مناسبی در بدنه بسیج دانشجویی اتفاق بیفتد.
وی با بیان اینکه اردوهای جهادی در تابستان به صورت ویژه برگزار شد گفت: نگاه ما به اردوهای جهادی اردوهای انسان ساز است که به مردم نیز خدمات می دهد و رهبری نیز بر آن تأکید داشتند.
رئیس سازمان بسیج دانشجویی کشور با اشاره به اینکه اردوهای جهادی دانشجویی امسال با رویکرد اقتصاد مقاومتی برگزار شد تصریح کرد: امسال 1278اردوی جهادی در نقاط کشور اعزام شدند که50 هزار نفر از آنها دانشجو بودند.
ودود حیدری افزود: اردوهای جهادی ازدو منظر مورد اهمیت هستند که یکی از آنها ساخته شدن جوان دانشجو و همچنین کادرسازی دانشجویان برای انقلاب اسلامی است.
وی افزود: منظر دوم خدمات مردمان محروم است که دانشجویان با آن آشنا می شوند و از حمایت های خیرین و اعتبارات ها برای ارائه خدمات استفاده می کنند.
رئیس سازمان بسیج دانشجویی کشور ادامه داد: رویکرد اقتصاد مقاومتی در اردوهای جهادی منجر به ساخته شدن 220 پل، حمام، سرویس بهداشتی و ... در کشور شد همچنین 101 واحد خانه برای مستندان، 560 مدرسه و مسجد، 400 باب مدرسه ترمیم و بازسازی دشه، 11 هزار و 653 هزار خدمات رسانی دندان پزشکی به محرومان جزو برنامه های اردوهای جهادی بوده اند.
ودود حیدری افزود: عمده گروه های جهادی کلاس های متفاوتی را در همه زمینه ها برای مناطق محروم برگزار کردند.
وی با اشاره به برگزاری دوره های آموزشی تشکیلاتی خط امام در سطح کشور ابراز داشت: 14 هزار نفر از کادر بسیج دانشجویی در دوره خط امام شرکت کردند که براساس چهار محور تربیتی، بصیرتی، مهارتی و تشکیلاتی آموزش دیدند.
رئیس سازمان بسیج دانشجویی افزود: تلاش کردیم در دوره خط امام اندیشه های امام راحل و رهبر معظم انقلاب مورد بررسی قرار گیرد و به دانشجویان بسیجی منتقل شود.
ودود حیدری با اشاره به اینکه دوره های خط امام در 32 استان کشور برگزار شد، ابراز داشت: تلاش ما این است که در طول ترم و سال جاری دوره های تداومی برای دوره های خط امام برگزار کنیم.
وی گفت: معتقدیم دانشگاه طراز انقلاب اسلامی دانشگاهی است که بار را از روی انقلاب اسلامی بردارد و به مولفه های انقلاب نزدیک شود.
ودود حیدری ادامه داد: دانشگاه طراز انقلاب اسلامی و دانشجویان آن باید شأن علمی را جز وظایف خود بدانند.
وی بیان داشت: دانشگاه باید کارخانه انسان سازی شود تا بتواند طراز انقلاب اسلامی را حفظ کند.
رئیس سازمان بسیج دانشجویی تصریح کرد: نیروهای معتقد به انقلاب اسلامی باید بستر را در سطوح مختلف فراهم کنند.
ودود حیدری با اشاره به اینکه متولی اصلی پیگیری و کنشگر طراحی سیاست های آموزشی کشور وزارت علوم است گفت: سکان داری مجموعه وزارت علوم از اهمیت ویژه ای برخوردار است و وزیر علوم باید دغدغه علمی داشته باشد.
وی با تأکید بر اینکه امروز آموزش عالی کشور ازبی تدبیری رنج می برد اظهار داشت: وزیری که به مجلس معرفی می شود باید در شأن این جایگاه باشد و دغدغه کار برای آموزش عالی داشته باشد و نگاهش به تأیید و تهذیب احزاب نباشد.
حیدری افزود: توقع داریم که دولت با معرفی یک وزیر علوم خوب نشان دهد که وزارت علوم سهمیه هیچ جناحی نیست.
ودود حیدری درباره برنامه های ترم جاری بسیج دانشجویی اظهار داشت: امسال میزبان برگزاری کنگره شهدای دانشجو در سطح دانشگاه ها هستیم و امیدواریم این کنگره فرهنگ ایثار، جهاد و مقاومت راترویج دهد.
وی افزود: تعدادی از اولین یادواره های شهدا در دانشگاه ها را بسیج انجام داده است و برای برگزاری کنگره شهدا دست همه مجموعه ها را می فشاریم که در این زمینه به ما کمک کنند.
وی با بیان اینکه مقدمات برگزاری این کنگره برگزار شده است تصریح کرد: کنگره مرکزی در اواسط سال در دانشگاه ها برگزار می شود و همچنین کنگره های استانی نیز در آذر ماه برگزار خواهد شد.
ودود حیدری با اشاره به اینکه شهدای شاخص کنگره شهدای دانشجو در نظر گرفته شده است تصریح کرد: شهید علم الهدی، شهید بهروز مرادی، شهید مهدی پیچک و طیبه سادات زمانی شهدای شاخص این کنگره هستند.
رئیس سازمان بسیج دانشجویی ابراز داشت: چهار هزار و 600 شهید دانشجو را شناسایی کردیم و بانک جامع اطلاعاتی از آنها تهیه شده که در کنگره شهدای دانشجو رونمایی می شود.
وی ادامه داد: 34 جلد کتاب از شهدای دانشجو در حال نگارش است و همچنین نرم افزارهای مختلف، برنامه های تلویزیونی ستاره ها و برنامه های رادیویی طراحی شده است و امیدواریم فضای کلی دانشگاه ها با نام شهدا عجین شود.
رئیس سازمان بسیج دانشجویی در ادامه در باره شاخصه های وزیر علوم اظهار داشت: معتقدیم وزیر علوم باید از بدنه هیئت علمی دانشگاه ها و از جنس وزارت علوم باشد و نباید با جناح های مختلف و جریانات مارک دار ارتباط ویژه داشته باشد.
وی افزود: با توجه به سوابق سرپرست فعلی وزارت علوم در میراث فرهنگی به نظر می رسد که وی توان ادامه مسیر را نداشته باشد.
ودود حیدری با اشاره به اینکه یکی از ویژگی ها دانشجویان مطالبه گری وآرمان خواهی است گفت: دانشجویان به دلیل عدم وابستگی به جریانات برای رسیدن به آرمان ها تلاش می کنند.
وی با تأکید بر اینکه با هیچ دولتی عناد و دشمنی و پیوند اخوتی نداریم بیان داشت: نگاه ما این است که یکسری از شاخصه های انقلاب اسلامی را برای محک کار مسئولان داشته باشیم که اگر از آرمان ها فاصله بگیرند تیغ تیز بسیج به صحنه می آید و هر چه به این شاخص ها نزدیک تر باشند کمتر مورد نقد قرار خواهند گرفت.
ودود حیدری با بیان اینکه نقد منصفانه را سرلوحه بسیج دانشجویی قرار داده ایم تصریح کرد: سازوکار اعلام مواضع از بسیج دانشجویی چیده شده و بسیج دانشجویی در بستر رشد و ارتقا قرار دارد که باید با شرایط به اعلام موضع بپردازد.
وی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری افزود: آرمان گرایی دانشجویی به مصلحت اندیشی مسئولان به نفع نظام خواهد بود و روحیه مطالبه گری موجب شده تا هیچ کدام از دولت ها با بسیج خوب نباشند اما تلاش ما این است که نقاط مثبت دولت ها را ببنیم و مطرح کنیم.
وی در باره مذاکرات گفت: با اصل مذاکره مخالفی وجود ندارد چرا که در گذشته نیزبا دشمن مذاکره می کردیم اما باید در این زمینه نکاتی مورد توجه قرار بگیرد.
رئیس سازمان بسیج دانشجویی افزود: مسئولان باید بدانند که مذاکرات تنها پیرامون موضوعات هسته ای است.
وی ادامه داد: با گذشت یک سال از توافق مذاکرات چیزهایی که از دست داده ایم بسیار بیشتر از امتیازاتی است که گرفته ایم و این نشان می دهد که از دشمنی دشمنان ذره ای کم نشده است.
ودود حیدری تأکید کرد: مسئولان باید بدانند که ما با دشمن مذاکره می کنیم و انگار در دولت نسبت به این نکته کمی زاویه وجود دارد.
وی ابراز داشت: امید داشتن به امریکا با تدبیر سازگار نیست و به آینده مذاکرات خوشبین نیستیم.
رئیس سازمان بسیج دانشجویی در باره جنبش دانشجویی در انتخابات مجلس آینده اظهار داشت: گذشته نشان می دهد که چون انتخابات مجلس مربوط به استان هاست دانشجویان را تنها درگیر می کند.
وی افزود: شأن جنبش دانشجویی این نیست که در مورد انتخابات مجلس و یا ریاست جمهوری نظر دهد بلکه باید تلاش کند افرادی در طراز انقلاب اسلامی انتخاب شوند.
ودود حیدری تصریح کرد: بسیج دانشجویی به عنوان مجموعه دانشجویی شاهد بود که سیر علمی کشور مسیر رو به رشدی بود و نمودار پیشرفت علمی در حال صعود بود و به نظر می رسد در طول یک سال و نیم گذشته مسیر طی رشد علمی افت کرده است و برخی موضوعات حاشیه ای رنگ جدی تر به خود گرفته اند.
حیدری ادامه داد: بدون تردید جابه جای وزیر علوم و سرپرست آن موجب کند شدن رشد علمی شده است.
وی ابراز داشت: اگر اولویت های رسمی آموزش های عالی کشور شکل بگیرد شاهد رشد علمی نیز خواهیم بود.
رئیس سازمان بسیج دانشجویی در مورد دوره های خط امام گفت: امام خمینی شاخص انقلاب اسلامی هستند و هر دانشجوی فعال با بصیرتی باید این شاخصه را در گفتمان انقلاب بشناسد.
وی افزود: دانشجوی بصیر باید تفاوت مدعیان خط امام را با رهروان واقعی ایشان تشخیص دهد و انتصابات به امام ملاک ادعای افراد نیست.
رئیس سازمان بسیج دانشجویی بیان داشت: شاهد انحرافاتی بودیم و تجربه کردیم که معیار شناخت افراد حال افراد است و شاخصی را برای خط امام مطرح کردیم و آن هم تفسیر ولی فقیه زمان می دانیم.
وی افزود: ولی فقطه درباره خط و مکتب امام مفصل صحبت کردند که فرمایشات ایشان ملاک ماست.
ودود حیدری ابراز داشت: صحبت کردن سران فتنه در رسانه ها و مطرح کردن آنها در برخی روزنامه های زنجیره ای جرمشان را کاهش نمی دهد و از حساسیت مردم کم نمی کند.
وی افزود: دانشجویان بسیجی هم قسم شده اند که اجازه ورود فتنه گران را در دانشگاه ها ندهند.
وی ابراز داشت: امیدواریم بستر دانشگاهی ما بستر علمی و فرهنگی باشد.
رئیس سازمان بسیج دانشجویی ادامه داد: مخالف اجرای برنامه های سیاسی در دانشگاه ها نیستیم اما دانشجو نباید سیاست زده باشد.
وی افزود: دانشگاه ها بازارچه سیاسیون خارج از دانشگاه ها شوند و به شدت با این امر مخالفیم و امیدواریم با تدبیر درست مسئولین دانشگاه ها در جهت آرمان های انقلاب حرکت کنیم.
حیدری در باره حکم شیخ نمر اظهار داشت: این اعدام قطعا آل سعود به اضمحلال نزدیک تر می کند.
وی افزود: عربستان سعودی به عنوان عنصر سرسپرده مستکبران در منطقه است که از جریان های تکفیری حمایت می کند.
وی بیان داشت: متأسفانه در داخل کشور وام داران آل سعود در برابر حکم اعدام آیت الله شیخ نمر سکوت معنا داری کردند اما سرنوشت حقوق بشر در دنیا معلوم است.
رئیس سازمان بسیج دانشجویی افزود: امیدواریم که با این وامداران با بدنه مردمی و جریانات همراه شوند.
وی اظهار داشت: گذشته عربستان قابل دفاع نیست چرا که تلاش های زیادی برای فتنه انگیزی در زمان اسلام داشته اند.
ودود حیدری ادامه داد: ضدیت با امریکا در بسیج دانشجویی برخواسته از نگاه مکتبی و اندیشه های امام خمینی (ره) و رهبری است و امیدواریم که مسئولان دشمنی نظام سلطه را متوجه شوند و کسانی که متوجه نمی شوند احمق یا خائن هستند.
رئیس سازمان بسیج دانشجویی خاطرنشان کرد: روحیه ضداستکباری باید در دستور کار بسیج دانشجویی قرار گیرد و حتی اگر برچسب افراطی نیز بخوریم می ارزد چرا که تفاوت افراط کردن را با نیروی انقلابی به خوبی می دانیم و کسی که نمی تواند نیروی انقلابی را از دانشگاه ها بیرون کنند.