به گزارش گروه اقتصادی "خبرگزاری دانشجو"، غلامحسین گرامی با بیان اینکه هم اکنون ٤٨ مخزن با ظرفیت ٢٨ میلیون بشکه نفت برای ذخیره سازی نفت سبک و سنگین در خارگ وجود دارد، اظهار داشت: نفت فروخته شده ایران طبق برنامه امور بین الملل شرکت ملی نفت ایران، از طریق دو اسکله شرقی (T)و غربی (آذرپاد) فروخته می شود. همچنین نفت مخلوط فروزان که بوسیله شرکت نفت فلات قاره تولید و ذخیره سازی می شود، بوسیله شرکت پایانه ها اندازه گیری و بارگیری می شود.
وی با بیان اینکه اسکله شرقی توان پهلوگیری همزمان ٦ نفتکش و اسکله غربی توان پهلوگیری سه نفتکش را دارد، گفت: به جز عملیات STS که روی آب انجام می شود، دو اسکله خارگ توان پهلوگیری همزمان ٩ نفتکش را دارند.
رییس اداره صادرات شرکت پایانه های نفتی ایران با بیان اینکه چهار خط ٣٠ اینچ، یک خط ٤٢ اینچ و یک خط ٥٢ اینچ در جزیره خارک وجود دارد که نفت سبک و سنگین را به این جزیره منتقل می کند، تصریح کرد: اهمیت تامین امنیت برای این خطوط در خارگ و نگهداری از آنها بسیار بالاست.
سید پیروز موسوی مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران نیز پیش از این با تشریح مهمترین برنامه های در دست اجرای به منظور افزایش ظرفیت ذخیره سازی نفت خام در پایانه های نفتی کشور در دریای خزر، خلیج فارس و دریای عمان، گفت: هم اکنون مراحل مختلف ساخت، راه اندازی و مذاکره با سرمایه گذاران برای ساخت حدود 34 میلیون بشکه ظرفیت جدید ذخیره سازی نفت در دستور کار قرار دارد.
این مقام مسئول با اشاره به ساخت مخازن جدید ذخیره سازی نفت در منطقه گوره و امیدیه، اظهار داشت: در منطقه گوره دو مخزن هر یک با ظرفیت یک میلیون بشکه و چهار مخزن با ظرفیت هر یک 500 هزار بشکه در دست اقدام است.
وی با یادآوری اینکه در امیدیه هم احداث دو مخزن در مجموع با ظرفیت ذخیره سازی یک میلیون بشکه توسط پیمانکاران مراحل اجرایی خود را پشت سر می گذارد، تبیین کرد: همزمان با احداث این مخازن جدید ذخیره سازی نفت، ساخت مخازن نفتی با مشارکت بخش خصوصی هم در دست اجرا است.
مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران با اشاره به اتمام مراحل مطالعات مهندسی مخازن ذخیره سازی نفت در بندر گناوه، ظرفیت مخازن نفتی در دست ساخت در این منطقه را 10 میلیون بشکه نفت خام اعلام کرد و افزود: ساخت این حجم گسترده مخازن ذخیره سازی نفت با مشارکت سرمایه گذاران غیردولتی در حال انجام است.
این مقام مسئول درباره زمان بندی ساخت مخازن جدید ذخیره سازی نفت در بندر گناوه هم توضیح داد: پیش بینی می شود در صورت تکمیل برخی از زیرساخت ها توسط شرکت ملی نفت ایران، این پروژه نفتی تا پایان سال جاری در مدار بهره برداری قرار گیرد.
وی با اشاره به استفاده از نسل جدید قراردادهای نفتی به منظور افزایش ظرفیت ذخیره سازی نفت خام در پایانه های کشور، گفت: براین اساس استفاده از قراردادهای BOO و BOT برای احداث مخازن نفتی در اولویت قرار گرفته است.
موسوی با بیان اینکه سرمایه گذاران بخش خصوصی برای ساخت مخازن نفتی در پایانه جدید نفتی جاسک در حاشیه دریای عمان می تواند علاوه بر احداث مخزن امکان انتقال نفت خام را فراهم کند، تصریح کرد: در قالب قراردادهای BOO و BOT احتمالا ساخت 5 میلیون بشکه ظرفیت جدید ذخیره سازی نفت در پایانه نکا و 10 میلیون بشکه ظرفیت ذخیره سازی نفت در پایانه جاسک به سرمایه گذاران غیردولتی قابل واگذاری است.
مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران همچنین از احداث مخازن زیرزمینی نفت با استفاده از قراردادهای BOO با مشارکت بخش غیردولتی خبر داد و افزود: تاکنون مرحله اول مطالعات ساخت مخازن زیرزمینی نفت در منطقه خلیج فارس به پایان رسیده است.