به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از مشهد، سیدامیرحسین ضیائی دقایقی پیش در همایش کشوری آموزشی اساتید مشاور ستادهای شاهد و ایثارگر دانشگاه های علوم پزشکی در سالن جلسات هتل پردیسان مشهد، بیان کرد: امروز روزی است که راوی کربلای حسینی کربلا را از دیوارهای ظلم و بیداد کوفه به شام و مدینه برد و رسالت خود را تا آغاز کار نهضت امام باقر (ع) و امام صادق (ع) پس از وفات حضرت زینب (س) ادامه داد.
وی با بیان اینکه 33 سال پیش در این کشور عملیات محرم ادامه دهنده راه شهدای کربلای حسینی شد، خاطرنشان کرد: شهادت 370 شهید از اصفهان و البته شهادت دیگر شهدای دیگر شهرها در عملیات محرم نشان دهنده درک رسالت کربلا و بر دوش انقلاب اسلامی بود.
معاون آموزشی وزارت بهداشت یادآور شد: با چنین همایش هایی تلاش داریم تنها دین خود را برای حمایت از یادگاران شهدا و چگونگی رسیدگی به فرزندانی که پدران و بزرگان خود را در کنار خود ندارند، ادا کنیم.
ضیائی با بیان اینکه فرزندان شهدا مانند پدرانشان نخبه و دانشمند هستند، گفت: هیچ کس نمیتواند جایگاه استراتژیک شهید حسن باقری و یا توانایی شهید زین الدین را منکر شود و قطعا فرزندان چنین شهدای نخبهای مانند آنان نخبه هستند.
وی با انتقاد از افرادی که حمایتهای علمی کشور را از فرزندان ایثارگر و شاهد به نوعی مورد انتقاد قرار میدهند، متذکر شد: کشورهای پیشرفته در حفظ یادگاران جنگ خود از ما بسیار بهتر عمل کردهاند؛ اینکه برخی در کشور حمایتهای ما از فرزندان شاهد و ایثارگر را مورد نقد قرار میدهند، جای تاسف دارد.
معاون آموزشی وزارت بهداشت به بزرگداشت کشتههای جنگ در آمریکا اشاره کرد و بیان داشت: در یکی از قویترین مراکز درمانی در هر ایالت آمریکا به نام بیمارستانهای کهنه به خوبی میبینیم چگونه مطالعات قوی و پیشرفتهترین و بهترین کادرهای پزشکی در اختیار یادگاران جنگ آنها قرار داده است و از طرفی خانواده این افراد نیز تکریم میشوند.
ضیائی با بیان اینکه ما کم گذاشتهایم و نتوانستهایم جایگاه خانواده و فرزندان شاهد و ایثارگر را آن گونه که باید تکریم کنیم، خاطر نشان کرد: نباید اجازه دهیم این فرزندان در دانشگاهها انگشت نما شوند و موفقیت تحصیلی آنها را به پای جایگاه پدرانشان و به نوعی مورد انتقاد قرار دهند.
وضعیت تحصیلی فرزندان شاهد و ایثارگر به طور میانگین بسیار خوب است
وی در ادامه با بیان اینکه بسیاری از این فرزندان در شرایط تحصیلی بسیار خوبی قرار دارند، یادآور شد: اساتید مشاوره باید هدایت مشفقانه این فرزندان را در دستور کار خود داشته باشند و تنها به مشکلات تحصیلی آنها و مشاوره جهت انتخاب واحد و اموری از این دست نپردازند.
معاون آموزشی وزارت بهداشت با بیان اینکه باید برخورد فعالانه جهت پرداختن به همه امور فرزندان شاهد را در برنامه خود داشته باشیم، بر ایجاد بانک اطلاعات و یا نرم افزاری در این خصوص تاکید کرد و افزود: برای هدایت مشفقانه فرزندان شاهد نیازی به برخورد فعال با این یادگاران ایثار و شهادت داریم تا مشکلات آنها در مباحث روحی آموزشی تحصیلی عاطفی و روانی به سرعت رفع کنیم و ایجاد بانک اطلاعات در این خصوص به ما کمک خواهد کرد.
ضیائی در پایان با بیان اینکه برخورد ما نباید به نحوی باشد که این دانشجویان وابستگی تحصیلی و معنوی در خود را احساس کنند، نسبت به ایجاد خود باوری در این دانشجویان تاکید و یادآور شد: نباید اجازه دهیم تفکر آموزشی و حمایت در این خصوص در ذهن فرزندان شاهد و ایثارگر شکل بگیرد و با تکیه بر پیشینه انقلابی و ایثارگری پدران شان حس خودباوری و اعتماد به نفس را در این فرزندان بالا ببریم.