به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از قم، حجت الاسلام علی زاده موسوی پیش از ظهر امروز در "کنگره جهانی جریانهای افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام" که با حضور علما و اندیشمندان جهان اسلام در سالن همایش های بین المللی رسول اکرم(ص) مجتمع فرهنگی و مدرسه علمیه امام کاظم(ع) برگزار شد، اظهار داشت: اگر امروز نگاهی به جهان اسلام بیاندازیم در همه جهان اسلام زخم و فتنه تکفیر را ملاحظه می کنیم، روزی نیست که در رسانه های عمومی شاهد خبری از کشته شدن و آثار جنایاتی بر علیه مسلمانان نباشیم.
وی بیان داشت: در سال 2013 در کشوری مانند عراق، شاهد کشته شدن 2500 نفر از مردم بی گناه این کشور بودیم، ریشه های این اقدامات ریشه های انحرافی ست، از این رو مراجع اعزام تقلید قم تصمیم به برپایی کنگره ای به این عظمت گرفته اند.
حجت الاسلام موسوی ادامه داد: آغاز اندیشه برگزاری این کنگره به دو سال پیش بر می گردد که آیت الله مکارم شیرازی گفتند:"نیاز هست علمای اسلام گرد هم بیایند و با تشکیل اجماعی علمی در رابطه با ماهیت تکفیر و راهکارهای مقابله و از بین بردن آن را بررسی کنند".
وی با اشاره به این که 716 مقاله به دبیر خانه کنگره ارسال شده است، خاطرنشان کرد: از این تعداد96 مقاله از کشورهای خارجی و 50 مقاله مربوط به اهل سنت داخل کشور است.
حجت الاسلام موسوی ابراز داشت: بخش عمده مقالات ارسالی در هشت جلد به زبان عربی و فارسی منتشر و ارائه شده است، مجموعه این هشت جلد نیز به نرم افزاری تبدیل شده و در اختیار میهمانان قرار خواهد گرفت.
وی افزود: چندین پروژه تحقیاتی هم انجام شده که تمامی اقوالی که علما نسبت به حرمت تکفیر و محترم بودن خون، مال و ناموس مسلمانان ارائه داده اند، جمع آوری شده و منتشر شده است.
رئیس ستاد برگزاری کنگره خاطرنشان کرد: کتاب ریشه های تکفیر به زبان عربی نوشته آیت الله جعفر سبحانی، کتابشناسی تکفیر شامل معرفی و شرح توصیفی 300 کتاب علیه تکفیر، کتابی در خصوص تخریب و هدم آثار و ابنیه اسلامی در چند سال گذشته و کتاب امام کفر که اصول و امهات ایمان و متعلقات کفر در این کتاب ارائه شده است از جمله آثاری هستند که در راستای هدف کنگره منتشر و ارائه می شوند.
حجت الاسلام علیزاده موسوی یادآور شد: در حوزه بین الملل هم از همان ابتدایی که فکر برگزاری این همایش در اذهان شکل گرفت، قریب به 2 هزار نفر از علمای جهان اسلام شناخته و بر اساس ویژگی های که مورد نظر بود یعنی" مقابله با تکفیر، ویژگی تقریبی و ارائه طرح در رابطه با برون رفت از معضل تکفیر" 420 نفر از آن ها به این همایش دعوت شدند، 315 نفر از این علمای بزرگوار دعوت ما را لبیک گفته و در کنگره شرکت کرده اند.
وی عنوان داشت: در راستای برگزاری این کنگره سه پیش نشست در خارج از کشور برگزار شد، اولین پیش نشست در کشور سوریه با حضور بیش از 120 تن از علمای جهان اسلام، دومین پیش نشست در اسلام آباد پاکستان با حضور 250 عالم جهان اسلام، سومین پیش نشست هم با حضور تعداد زیادی از علمای جهان اسلام در عراق برگزار شد.
حجت الاسلام موسوی در پایان با بیان این که این کنگره 4 کمیته علمی دارد، گفت: تبار شناسی، عقاید، جریان های تکفیری و سیاست و راه های برون رفت از تکفیر از جمله این کمیته ها هستند.