به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» هفدهمین شب شاعر در تجلیل و پاسداشت از شاعر و منتقد معاصر اسماعیل امینی با حضور جمعی از ادبا، شاعران و صاحب نظران دقایقی پیش در موسسه اوج برگزار شد.
افشین اعلا شاعر کشورمان در این مراسم با اشاره به این مراسم گفت: شرکت در محفلی که به نام و پاسداشت شاعری ارجمند و متعهد همچون اسماعیل امینی یک افتخار است. او شاعری اهل دغدغه و سرسپرده به آب و خاک و انقلاب است و بسیار دلبسته به ادبیات است.
وی در ادامه با بیان اینکه چرا به اینگونه از هنر نام ادب را گذاشته اند تصریح کرد: اینکه چرا به این گونه از هنر «نگارش زیبا و هنرمندانه» نام ادب را گذاشته اند می بایست در آثار گذشتگان به خوبی پیدا کرد. ادب در زبان ما مترادف مجموع صفات و خصایص آسمانی است. در آثار گذشتگان چون قابوسنامه مطالب فراوانی را می بینیم که متوجه این موضوع خواهیم شد. ادبا و بزرگواران عرصه ادب بسیار به ریزه خواری های شئونات انسانی وقوف داشته اند حتی در قابوسنامه مطلبی به عنوان آداب دشمنی داریم که این موضوع را در ذهن ما تداعی می کند که شاعر می تواند تمام خصائص و ویژگی های مثبت را به جامعه منتقل کند.
وی با بیان اینکه ادبیات ما ثروت ماست افزود: ثروت ما نفت نیست بلکه ادبیات ماست و هیچ ملتی چون ایران این همه تعدد چهره در عرصه شعر و ادب را ندارد امینی فردی است که اشراف کامل بر ادبیات کهن فارسی دارد ضمن اینکه به قوانین و موازین عصر حاضر نیز آگاه است.
افشین علاء در ادامه گفت: یکی از ویژگی های امینی توجه به طنز است. پردازش او به طنز در نگاه امام خمینی نشان داد که نگاه حضرت امام راحل نیز به گوهر طنز برازنده امام بود و خیلی خوشحالم که جناب امینی سراغ این موضوع و این وجهه از امام راحل رفتند.
در ادامه حسین اسرافیلی شاعر کشورمان با اشاره به اینکه می توان از ابعاد مختلف کارنامه فعالیت های امینی را مورد بررسی قرار داد گفت: وجود امینی در شورای عالی شعر صداوسیما و تولید ترانه های فاخر که توسط خواننده های بزرگ نیز خوانده شد خود نشان دهنده ذوق و توانایی او در این زمینه است اثار او رهگشای کسانی است که در این حوزه قلم می زنند.
وی در ادامه افزود: بارها دیده ام که امینی با دقت بسیاری آثار را می خواند و بررسی می کند با حوصله و دقت آنهایی که نیاز به اصلاح دارد اصلاح می کند همچنین او سخاوتمندانه از آنچه که در اختیار دارد به دیگران نیز عرضه می کند.
وی با اشاره به اینکه برخی از طنزهای که چاپ می شود بیشتر فکاهی است تا طنز اظهار داشت: آثاری امینی در نوع طنز عمق است حتی نقدهای که در طنزهای خود می کند او را به مطلب او را بیشتر نشان می دهد.
در ادامه دستپیش در خصوص اسماعیل امینی گفت: امینی به گردن من حق بسیار زیادی دارد او طنز پرداز، منتقد و شاعری دو زبانه است اما انسانیت و تواضع و خاص بودنش بالاتر از همه اینهاست.
ناصر فیض یکی از شعرای کشورمان نیز در این مراسم بیان داشت: آشنایی من با اسماعیل امینی از زمانی شروع شد که پیرمردها تصمیم گرفتند به دانشگاه بروند او از همان ابتدای دانشجویی «دکتر بود» به یاد دارم که بسیاری از اساتید فاخر از حضور امینی در کلاس خود بسیار خوشحال می شدند چون جزء معدود کسانی بود که به کلاس اعتبار می بخشید اما اساتید دیگری نیز بودند که از حضور او ناراحت می شدند چون می دانستند او کاربلد است.
وی در ادامه افزود: من با امینی آشنا بودم و می دانستم دانشگاه قرار نیست به او چیز یاد بدهد او ونوشته هایش باری به هر جهت نیست.
وی در ادامه با بیان اینکه می توان به اسماعیل امینی به عنوان یک سرمایه اصیل حساب باز کرد تصریح کرد: توصیه می کنم کتاب های تألیفی امینی را پیگیری کنید. امینی نشان داد که با طنز می توان هر کاری را بدون اینکه زیر سوال رفت انجام داد. کار امینی و طنز او نگرانی نسبت به مسائلی است که اصولی و هنجاری نیست.
محمدرضا سهرابی نژاد یکی دیگر از شعرای کشور بود که در مراسم شب شاعر در خصوص امینی سخنانی گفت.
وی بیان داشت: صحبت کردن و داوری کردن راجع به اشخاص بسیار سخت است مگر اینکه شاخصه های وجود داشته باشد که بتوان روی آن قضاوت کرد ما نسل قدیمی ها راجع به افراد سخت حرف می زنیم چون به اصول بسیار متکی هستیم.
وی در ادامه تصریح کرد: اسماعیل امینی در حوزه شعرهای آینی و مذهبی و انقلابی دستی طولانی دارد و کتاب های زیادی در این حوزه نگارش کرده است.
وی با بیان اینکه من در مقابل او احساس شاگردی می کنم گفت: یکی از صفات بارز امینی امین بودن او در مقابل آثار و صحبت های دیگران است و من به خانواده ام وصیت کردم بعد از مرگم بهترین وصی آثار من در هنر و ادب اسماعیل امینی است.
علی محمد مودب شاعر بزرگ کشورمان با اشاره به اینکه معلمی توفیق بسیار بالایی است که مستلزم حوصله است افزود: اسماعیل امینی این حوصله بسیار خوب داشت که توانست با اصناف و گروه های مختلف معلمانه همکاری و مجالست کند.
وی در ادامه تصریح کرد: یکی از ویژگی های بارز او مبارزه با مشهودات است او خیلی با حوصله با این مشهودات مقابل کرد و در این رابطه با جوانان صحبت می کند ویژگی دیگر امینی تعهد راستینش به اسلام و انقلاب است.
در پایان مراسم نیز اسماعیل امینی شاعر و منتقد معاصر کشورمان روی سن آمد و گفت: هیچ انسانی با یکدیگر فرقی نمی کند و معلم استاد، شاگرد، شاعر، منتقد همه و همه مانند هم هستند اما مهربان بودن یکی از ویژگی های است که در این بین بسیار مهم است خوشبختانه بر خلاف عرصه سیاست عرصه علم و هنر هنوز از بداخلاقی ها به دور مانده است بداخلاقی های که اگر کسی با کس دیگر مخالف است همه ویژگی های او را انکار و انتقاد نکند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: هر جایی که انسانیت هست آنجا توانسته ایم با نفسانیتمان مبارزه کنیم با دیگران مهربان تر خواهیم بود.