به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، محمدحسین نوشآبادی، سخنگوی وزارت ارشاد در نشست خبری که عصر امروز در وزارت ارشاد برگزار شد، با اشاره به بودجه فرهنگی سال 94 گفت: 770 میلیارد تومان بودجه در نظر گرفته شده برای وزارت ارشاد است که نسبت به سال گذشته از رشد 21 درصدی برخوردار بوده؛ البته در ردیفهای متفرقه بودجه نیز 98 میلیارد تومان اعتبار برای بخش فرهنگی در نظر گرفته شده که با توجه به این اعتبار می توان اذعان کرد که 870 میلیارد تومان بودجه فرهنگی سال آینده کشور است.
سخنگوی وزارت ارشاد با بیان اینکه در بودجه اجرایی با 14 درصد رشد و در بودجه عمرانی با 53 درصد رشد روبه رو هستیم، اظهار داشت: بیشترین افزایش بودجه برای بخش های پژوهش های کاربردی، امور رفاهی نویسندگان، هنرمندان و روزنامهنگاران بوده؛ البته 5میلیارد تومان برای تولید فیلمهای فاخر، 3میلیارد تومان برای بنیاد بازیهای رایانهای و 4میلیارد تومان نیز برای تولید این بازیها اختصاص که ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد نیز برای سال آینده اعتبار 5 میلیارد تومانی دارند.
وی افزود: هدف از برگزاری جشنوارههای فرهنگی هنری فجر همدلی و مشارکت برای ارتقای کمی و کیفی در برنامه های هنری و فرهنگی کشور است.
نوش آبادی با بیان اینکه امسال فیلم های فیلمی به جشنواره فیلم فجر راه یافته اند، تصریح کرد: در جشنواره امسال 88 فیلم به بخش سودای سیمرغ ارائه شد که از آن میان 22 فیلم انتخاب شد؛ در بخش نگاه نو نیز از میان 74 فیلم 11 فیلم انتخاب شده است البته 127 مستند نیز به این دوره از جشنواره رسیده اند که هنوز نتایج این بخش اعلام نشده است؛ البته با توجه به سطح خوب فیلم های ارائه شده کار هیئت انتخاب فیلم دشوار شد و این هیئت به دور از نظریات شخصی بهترین تشخیص را انجام داده و تلاش کرد تا حق هیچ فردی ضایع نشود.
19 سالن سینمایی آماده میزبانی جشنواره فیلم فجر هستند
سخنگوی وزارت ارشاد با اشاره به آمادگی 19 سالن سینما برای میزبانی جشنواره فجر ادامه داد: در این دوره از جشنواره فیلم فجر به فیلمسازان جوان و بخش خارج از مسابقه و فیلمهای دفاع مقدس توجه ویژهای شده و امیدواریم این جشنواره و جشنوارههای موسیقی، تئاتر، شعر و خوشنویسی بهتر از سالهای گذشته و بدون حاشیه برگزار شود.
وی درباره حضور فیلمهای جعفر پناهی، و چند کارگردان دیگر در جشنواره فیلم برلین اظهار داشت: اینکه برخی هنرمندان به دلایلی در ایران با محدودیت رو به رو هست دلیلی برای عدم حضور آثارشان در جشنوارههای خارج از کشور نیست؛ طبیعتا اقتدار فرهنگی کشور زمانی است که به جذب بیشتر افراد فکر کنیم نه اینکه افراد را از خود دور کنیم؛ با این حال خطاهای هنرمندان قابل پیگیری است، ولی قرار نیست فردی را به خاطر اشتباهی که انجام داده برای همیشه از عرصه فرهنگ و هنر دور کنیم.
نوش آبادی در پاسخ به این سوال که پیروز ارجمند عنوان کرده به بحث گفت آواز فارسی می پردازیم ولی شما عنوان کرده بودید که به موسیقی رپ مجوز نمی دهید، گفت: صحبت های پیروز ارجمند، مدیر مرکز موسیقی ارشاد در خصوص اعطای مجوز موسیقی رپ با عنوان "گفتاواز" در تناقض با حرف های قبلی بنده در خصوص موسیقی رپ نیست، چرا که بنده عنوان کردم تاکنون هیچ مجوزی برای موسیقی رپ صادر نشده است و این مهم به معنی عدم ارائه مجوز در آینده نیست؛ در حقیقت اگر موسیقی رپی در چارچوب سیاست ها و در راستای برنامه های ارشاد باشد و بومی سازی شود ارائه مجوز به آن بررسی می شود.
نوش آبادی درباره انتقال جشنواره تئاتر فجر از تئاتر شهر به تئاتر خاوران گفت: این تصمیم قطعی نشده و برنامههای جشنواره تئاتر فجر در تالاروحدت، تالار حافظ و سالن چهارسوق برگزار میشود.
سخنگوی وزارت ارشاد درباره توقف پخش برنامههای شبکه الجزیره در ایران به خاطر پخش گزارشی از دست داشتن ایران در سقوط هواپیما در لیبی افزود: فکر نمیکنم محدودیت شبکه الجزیره به این موضوع ارتباطی داشته باشد؛ چرا که شبکههای خارجی بر اساس چارچوبی مجوز میگیرند و قطعاً اگر از این چارچوب و قوانین عدول کنند با آنها برخورد خواهد شد.
وی با اشاره به ارائه مجوز به ناصر رزازی تصریح کرد: اگر مجوز هم برای وی صادر شده، در چارچوب آیینها است در حقیقت ما بر اساس محتوای اثر مجوز صادر میکنیم و اگر شخصی مشکلی داشته باشد ولی ارتباطی با اثرش نداشته باشد وزارت ارشاد اثر وی را مورد بررسی قرار میدهد به عبارت دیگر اگر هنرمند داشته باشد که از لحاظ امنتی برای وی مشکل ایجاد کرده باشد این مسئله قابل بررسی است ولی ارشاد بر اساس محتوای آثار مجوز صادر میکند.
وزارت ارشاد از لغو کنسرتهای گلایهمند است
نوش آبادی درباره لغو کنسرتهای موسیقی از سوی برخی جریانها گفت: عدهای از افراد از روی دلسوزی و بدون در نظر گرفتن مصالح کشور اقدامات خلاف عرف اجتماعی انجام میدهند در حالی که هر کسی که اعتراضی دارد باید از راه حل قانونی مسئله مورد نظر خود را پیگیری کند و انجام رفتارهای بدون قاعده نظم اجتماعی را برهم زده و باعث ایجاد نا امنی میشود؛.
وی درباره لغو چند کنسرت موسیقی طی چند هفته اخیر گفت: ما نیز از لغو بی مورد کنسرتها در استانها گلایهمند هستیم چرا که معتقدیم وقتی مراحل قانونی اخذ مجوز برای یک کنسرت انجام میشود باید به برگزاری این کنسرت و سایر برنامههای هنری ملتزم بود در صورتی که گاهی علیرغم صدور مجوز و تعیین زمان و مکان برگزاری کنسرت شاهد دخالتهای بیموردی هستیم که حساسیتهای امنیتی ایجاد میکند که طبیعی است برای پیشگیری از حوادث مقامات سیاسی و امنیتی یک استان تصمیم به تعطیلی و لغو یک برنامه بگیرد.
سخنگوی وزارت ارشاد در پاسخ به این سئوال که آیا ارشاد تنها به معاونت خاصی توجه دارد تصریح کرد: ما به رشد و پیشرفت موزون همه بخشهای فرهنگ وهنر قائل هستیم چرا که هر حوزهای مخاطب خاص خود را دارد و در حقیقت تلاش شده تا وظایف و مأموریتهای هیچ بخشی بر زمین نماند و نگاه وزارت ارشاد نگاه جزیرهای نیست.
کمیسیون فرهنگی تا به حال دخالت مستقیمی در برنامههای فرهنگی و هنری نداشته است
نوش آبادی درباره موضع وزارت ارشاد در خصوص جعفر پناهی اظهار داشت: قطعاً تا زمانی که اثری ارائه نشود نمیتوان درباره آن اظهارنظر با این حال فضا برای حضور تمام کسانی که میخواهند خدمتی به فرهنگ و کشور داشته باشند باز است و منعی برای حضور هیچ کس وجود ندارد و تمامی درخواستها طبق قانون و بر اساس ضوابط مورد بررسی قرار میگیرد.
سخنگوی وزارت ارشاد در پاسخ به این سئوال که گفته میشود فیلمهای جشنواره فیلم فجر در کمیسیون فرهنگی هم مورد بررسی قرار میگیرد اظهار داشت: اینگونه نیست چرا که کمیسیون فرهنگی وظیفه نظارتی دارد و تا کنون دخالت مستقیمی در برنامههای فرهنگی و هنر نداشته البته نظرات و پیشنهادات این کمیسیون به ما منتقل شده و ما نیز آنها را بررسی میکنیم.
نوش آّبادی درباره جشنواره موسیقی گفت: این جشنواره سه هفته دیگر برگزار خواهد شد و با رفع محدودیت و موانع مالی ارکستر ملی و ارکستر سمفونیک شاهد رونمایی از این دو ارکستر در دهه فجر خواهیم بود و از هفته آینده برنامههای ساخت این دو ارکستر آغاز خواهد شد.
سخنگوی وزارت ارشاد ادامه داد: امیدواریم ارکستر سمفونیک، ارکستر ملی و ارکستر صدا و سیما بتوانند در جشنواره امسال بدرخشند البته این دوره از جشنواره موسیقی به خاطر حضور بزرگان این عرصه از غنی و درخشندگی بیشتری برخوردار است.
وی در ادامه افزود: صحبتهایم درباره شجریان تحریف شده بود چرا که بنده واژه عذرخواهی را مطرح نکردم و عنوان کردم باید فاصله موجود میان خود و نظام را جبران کند.
وزیر ارشاد برای پروژه فیلمخانه ملی ایران با معاون رئیس جمهور مکاتبه داشته است
معاون حقوقی وزار ارشاد در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه وزارت ارشاد چه برنامهای برای سینمای ملی دارد گفت: اخیراً علی جنتی نامهای را به معاون رئیس جمهور در خصوص فیلمخانه ملی ایران نوشته است که 15 سال از آغاز این پروژه میگذرد قطعاً اگر این مهم محقق شود ما در کنار سازمان سینمایی شاهد ساختمانی برای حمایت از صنعت سینما خواهیم بود.
وی درباره قانون انتشار آزاد اطلاعات نیز گفت: این مهم از مطالبات جامعه است و مردم حق دسترسی آزاد به اطلاعات را دارند به عبارت دیگر دستگاهها و نهادها باید اطلاعات مربوط به آیین نامه و سایر مسائل خود به اطلاع مردم برسانند از این رو دولت یازدهم برای اجرایی کردن این قانون تلاشهای زیادی کرد که در نهایت آیین نامه اجرایی این قانون به تصویب رسید.
معاون حقوقی وزارت ارشاد ادامه داد: وزیر ارشاد از معاون رئیس جمهور درخواست اعتبار برای مرمت و بازسازی فیلمخانه ملی ایران کرده است که خوشبختانه وبا نظر مثبت در حال بررسی است و امیدواریم با دستور ویژه معاون رئیس جمهور این ساختمان بازسازی و مرمت شود.
نوش آبادی درباره چرایی پایین بودن بودجه جشنواره تئاتر فجر گفت: جشنواره تئاتر فجر امسال با قوت بیشتری برگزار می شود و امسال شاهد برگزاری جشنوار تئاتر خیابانی، تئاتر صحنهای و تئاتر خیابانی خواهیم بود علاوه بر آن بخش بین الملل این دوره از جشنواره نیز بسیار فعال است و تا به امروز 106 اثر به این جشنواره ارسال شده است.
وی ادامه داد: همه بخشهای وزارت ارشاد دغدغه بودجه را دارند ولی این مسئله باعث نمیشود که مسئولین درباره وظایف خود کوتاهی کنند.
پوستر جشنواره تئاتر فجر اصلاح میشود
نوش آبادی بیان داشت: برگزاری جشنوارههای ملی و فرا ملی منافاتی با برگزار جشنوارههای مردمی ندارد و ما به دنبال این هستیم تا جشنوارههای مردمی و بخش خصوصی را فعالتر کنیم البته درست است که جشنوارههای ملی به عنوان برند و هویت ملی کشور به شمار میروند ولی نباید باعث آسیب دیدن جشنوارههای مردمی شوند.
سخنگوی وزارت ارشاد درباره پوستر تئاتر فجر نیز گفت: زمانی که این پوستر رونمایی شد هنرمندان آن حوزه گلایه کردند و ما نیز به احترام هنرمندان این صنف و همچنین نقد منصفانه در حال اصلاح پوستر هستیم.
نوش آبادی در پاسخ به این سوال که برخی اخبار از وزارت ارشاد تنها به یک خبرگزاری خاص منتقل میشود گفت: بعضاً مشاهده شده که برخی اخبار وزارتی که عمدتاً احکام صادره نیز هستند به صورت غیر رسمی به بیرون از این وزارتخانه میرسد البته قطعاً سیستم اطلاع رسانی وزارت ارشاد باید به حدی بی نقص بوده که کسی جرأت انجام این کار را نداشته باشد.
نوش آبادی با بیان اینکه اگر این مهم تکرار شود با آن برخورد خواهیم کرد و حتی شخص وزیر در این مسئله با کسی تعارف نخواهد داشت، خاطر نشان کرد: انتشار اخبار وزارت ارشاد به صورت غیر رسمی مسئله معمولی نیست و باید با عوامل آن برخورد شود.