به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، بیژن نامدار زنگنه روز دوشنبه در حاشیه بازدید معاون اول رییس جمهوری از بخش های مختلف پالایشگاه در دست ساخت ستاره خلیج فارس و نشست بررسی مشکلات آن اظهار داشت: کمبود مالی مهمترین دغدغه پیشرفت پالایشگاه ستاره خلیج فارس است.
در این نشست که استاندار هرمزگان و مدیران ودست اندرکاران پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس بندرعباس حضور داشتند، مسایل ومشکلات اجرایی این پروژه بررسی شد.
مجری طرح ساخت پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس در این نشست، کمبود نقدینگی را مشکل اصلی پیش روی این طرح برشمرد و گفت: برای سرعت دادن به کارها و راه اندازی اولیه نیاز به 400 میلیون یورو اعتبار است.
رشید سیدیان با اعلام اینک ه از شهریور ماه پارسال تاکنون، 29 میلیون تجهیزات وارد کار شده است، گفت: مقدار زیادی کالا و تجهیزات نیز به ارزش 42 میلیون آماده حمل به محل پروژه بوده که متاسفانه کمبود نقدینگی روند ورود و ترخیص آنها را کند کرده است.
وی تعداد کارگران شاغل در پروژه نفت خلیج فارس را هشت هزار و 610 نفر عنوان کرد و تامین نشدن اعتبار به موقع در این فصل خوب از سال ممکن است ما را با مشکلات زیادی از جمله از دست دادن نیروی کار کافی مواجه کند.
مجری طرح ساخت پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس، اعتبار پیش بینی شده برای این طرح را 9 میلیارد و 800 میلوین یورو عنوان کرد و گفت: تاکنون دو میلیارد و 800 میلیون ریال آن هزینه شده است.
به گفته سیدیان، برای راه اندازی اولیه این طرح و همچنین بهره برداری از مرحله های دو و سه آن به 650 میلیون یوروی دیگر نیاز است.
وی پیشرفت فیزیکی این مرحله از کار را 86 درصد عنوان و پیش بینی کرد در صورت تامین اعتبار به موقع، تیرماه 94 به بهره برداری برسد.
اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری نیز در این نشست احداث پالایشگاه ستاره خلیج فارس را به عنوان مهمترین کارهای در دست اقدام دولت نام برد و با قدردانی از تلاش دست اندرکاران ساخت این پروژه قول داد که مسایل و مشکلات مالی این واحد بزرگ صنعتی را در کوتاه ترین زمان ممکن رفع کند.
با راه اندازی این پالایشگاه 360 هزار بشکه معیانات گازی، روزانه 27 میلیون لیتر بنزین معمولی، 9 میلیون لیتر بنزین سوپر، 14 میلیون لیتر گازوییل، سه میلیون و 370 هزار لیتر سوخت جت به میزان تولیدات نفتی کشور اضافه می شود.
تولید روزانه سه میلیون و 810 هزار لیتر گاز مایع، 130 هزارتن گوگرد و 468 تن هیدروژن از دیگر محصولات تولیدی پالایشگاه ستاره خلیج فارس نام برده شده است.
احداث خط لوله انتقال معیانات گازی از عسلویه بوشهر به طول 388 کیلومتر به این پالایشگاه به صورت 100 درصد انجام شده است.
همچنین پروژه آبگیر از دریا به ظرفیت 200 هزار مترمکعب در ساعت به طول 5.5 کلیومتر در مرحله پایانی قرار دارد.