شاهرخ قبادیان در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در یاسوج، با اشاره به انتظاراتی که از کرسی های آزاد اندیشی دانشجویی می رود، گفت: اگر بتوان به صورت کاملا سطحی اهداف فضای آزاداندیشی را در سه سطح تقسیم بندی کرد، به ترتیب مراحل دست یابی به این اهداف از ساده به سخت، اولین مرحله باز کردن فضا برای بیان نظرهای مختلف است.
وی افزود: در این مرحله اعتماد سازی برای دانشجویانی که فضا را بسته و امنیتی می بیننند و بستر سازی برای دیگر دانشجویان از مهم ترین اقداماتی است که باید صورت گیرد که مسئولان دانشگاهی و استانی و دانشجویان در این مرحله می توانند نقش حساس و موثری ایفا می کنند.
دبیر انجمن اسلامی دانشجویان مستقل ادامه داد: در مراحل بعد فرهنگ مباحثه و تحمل کلام مخالف مد نظر قرار می گیرد که بر اساس آن باید فضا به گونه ای رقم بخورد که امکان تضارب آرا و اندیشه ها به بهترین شیوه ممکن و با بهترین خروجی ممکن شود.
قبادیان مرحله دیگر آزاد اندیشی را شکل گیری مباحثات علمی کلان و ایجاد نرم افزارهای(نظریه های) جدید دانست و گفت: این مرحله یکی از مراحل کمال در کرسی های آزاد اندیشی و نظریه پردازی است که تا مقدمه- یعنی دو مرحله قبل - محقق نشود امکان رسیدن به این مرحله مشکل است.
وی با اشاره به دسته بندی ذکر شده، به کم توجهی مسئولان مربوطه در این خصوص اشاره کرد و گفت: این نوع دسته بندی بسیار سطحی و ابتدایی است و انتظار می رود که تمامی مسئولین کشور حداقل تا این حد از فضای آزاداندیشی اطلاع داشته باشند؛ اما متاسفانه مسئولین استان کهگیلویه و بویراحمد تا این حد نیز این فضا را درک نکرده اند و هر از چند گاهی با موانعی از این دست در برگزاری کرسی های آزاد اندیشی در دانشگاه مواجه می شویم.
فعال دانشجویی دانشگاه یاسوج تصریح کرد: مگر دم دست ترین هدف باز کردن فضا برای بیان نیست و آیا ساده ترین راه تحقق آزادی بیان و آزاد اندیشی مد نظر مقام معظم رهبری جز در کرسی های آزاد اندیشی دانشگاهی محقق می شود؟
وی افزود: نگاه حداقلی به فرمان های ارزشمند رهبر انقلاب در این زمینه نیز همین را می رساند. اما متاسفانه برای ایجاد اینچنین بحثی در دانشگاه که محل پرورش قشر نخبه است، باید از هفت خان پیش از آن برنامه و هفت خان بعد از آن عبور کرد و سد هایی جلوی پای دانشجو و تشکل دانشجویی قرار می دهند که از خیر برگزاری کرسی های دیگر نیز بگذرد و فضای دانشگاه به فضای مردهای تبدیل شود.
دبیر انجمن اسلامی مستقل ادامه داد: برای برگزاری برخی از کرسی های آزاد اندیشی باید به دوست و دشمن از بالا تا پایین پاسخگو باشیم تا امکان برگزاری آن را داشته باشیم که این شیوه مخالف صریح فرمایشات و انتظارات رهبری معظم انقلاب است و متاسفانه برخی از افراد انگار گوششان بدهکار نیست.
قبادیان در پایان ضمن بیان خاطره ای اظهار داشت: در ابتدای سال ۸۹ که بحث از کرسی های آزاداندیشی می شد، دوستان و دانشجویانی که به جو حاکم در آن دوران نقد داشتند کرسی ها را دام پهن شده و زیبای نظام می دیدند برای شکار فتنه گران و در خوشبینانه ترین حالت، آن را به عنوان سوپاپ اطمینان توصیف می کردند؛ در حال حاضر نیز باید بگوییم آن سوپاپ اطمینانم آرزوست.