به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، آیت الله هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام صبح امروز در همایش ملی توسعه پایدار و متوازن منطقه ای طی اظهاراتی بیان داشت: ما وارد مرحله ای شدیم که احتیاج به برنامه خاص و کار مهم دارد و البته همدلی ملت برای ما مهم است اما الان متاسفانه به هر دلیلی این همدلی آسیب دیده است.
وی ادامه داد: در مهمترین پروژه دولت، تیم مذاکره کننده که مورد حمایت رهبری است و تکرار می کنند ما با برنامه رهبری کار را پیش می بریم این دلواپسان چه بر سرشان می آورند و هم نوا شدند با نتانیاهو.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر این مطلب که نتانیاهو رفته آنجا اوباما را تهدید می کند و در اینجا نیز دلواپسان می گویند ما اسرار را می گویم گفت: نمی دانیم این چه سری است اما بالاخره کسانی که زحمت می کشند و زبردست هستند و کار می کنند اما به نتیجه که می رسیم دلواپسان چیزهایی می گویند که نباید بگویند.
وی همچنین طی اظهاراتی با بیان برخی حرف ها از تریبون مجلس که هزاران نفر از مردم می شنوند مزاحم کار و دروغ است یادآور شد: استانداران باید کارهایی کنند و برخی نیروها که مسئول هستند با آنان همراهی کنند و بدترین پشتوانه را دارند چرا که ما بعد از جنگ این ها را نداشتیم اختلاف سیاسی باید مطرح شود اما کارشکنی نه.
هاشمی رفسنجانی با اشاره به اینکه اکنون با فشار بین المللی مواجه هستیم ادامه داد: در داخل نیز فشار خودمان نیز وجود دارد و این ملت انقلابی و جنگیده نیست بلکه کسانی هستند که تریبون پیدا می کنند و حرف می زنند که مشکل همین آدم ها هستند لذا این وظیفه حکومت است که کار را درست انجام دهد و اگر حرف منطقی باشد باید زده شود و جواب بشنوند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام فضای انتقاد را سازنده دانست و گفت: فضای تخریب سازنده نیست و دشمنی و کینه ایجاد می کند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه با اشاره به اینکه کدام دانشگاه می تواند با سانسور شدید بالای سر دانشجو رشد کند گفت: فضایی می تواند رشد داشته باشد که به صورت آزاد باشد.
هاشمی در ادامه تصریح کرد: اصل 44 را که براساس منویات مقام معظم رهبری در مجمع تشخیص اجرایی کردیم و واگذاری هایی در اصل 44 در نظر گرفته شد اما در جلسه ای که با رهبری داشتیم ایشان گفتند من انتظار داشتم اصل 44 انقلاب اقتصادی را محقق کند که این موضوع اجرایی نشد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: اولین بمبی که در اصل خصوصی سازی و عدم اجرای اصل 44 مطرح شد طرح سهام عدالت بود.
هاشمی رفسنجانی اظهار داشت: دیشب فکر کرده بودم درباره اسناد بالادستی صحبت کنم اما بعد احساس کردم این چیزی است که شما می دانید و نیاز به تشریح آنها وجود ندارد لذا با صحبت های کوتاهی که با وزیر کشور داشتیم و ضمن آشنایی با تفکر وی نسبت به اجرای مذکور برنامه را عوض کردم و می خواهم درباره ما می توانیم صحبت کنم.
رفسنجانی مسئله توازن منطقه ای توسعه محوری را از جمله اقداماتی دانست که طی سال ها در مجمع تشخیص انجام شده است و با تاکید بر اینکه گزارش آن به رهبر معظم انقلاب ارسال شده است ادامه داد: اصول این مسائل آماده است و نیازی نیست که روی آن فکر انجام شود لذا آمایش سرزمینی را در کمیسیون تخصصی مجمع تشخیص بررسی کرده و می دانیم که ایران از لحاظ جغرافیایی نیرومند بوده و نیروی انسانی در کشورمان آماده است.
وی با تاکید بر اینکه راهکار دادن و نقد کردن در این زمینه مهم است ادامه داد: قبلا چشم انداز 20 ساله را نوشتیم و آلترناتیو برنامه تمدن اسلامی را که در دولت سازندگی طراحی کردیم و مقام معظم رهبری آن را حیات طیبه گذاشتند لذا برنامه ای بود که با بررسی از بالا به پایین و با فعالیت فرمانداران و استانداران ظرفیت ها و منابع ارسال شده و جمع بندی و تقسیم بندی می تواند انجام گیرد.
هاشمی رفسنجانی با تاکید بر اینکه در سازمان برنامه بخشی را داشتیم و اکنون نیز انبار بزرگی از اسناد وجود دارد تصریح کرد: در دولت من این مهم به پایان رسید و به اجرایی شدن انجامید اما بعد از آن انجام نشد و در مجمع تشخیص به این فکر افتادیم که با رهبری معظم انقلاب چشم اندازی تمدن و توسعه را تهیه کنیم و برنامه سند بالادستی و احقاق توسعه که از گذشته در ذهن ایشان وجود داشت برنامه 5 ساله نوشته شد.
وی ادامه داد: دولت وقت عقیده ای به آن نداشت و انجام نشد بعد از آن با گزارش دیوان محاسبات 23 درصد انجام شد که اگر رها می شد آن 20 درصد خود به خود انجام می گرفت و این فرصت از دست رفت و برنامه هنوز باقی است.
رفسنجانی ادامه داد: اکنون می توان در مدت باقیمانده اقدامات لازم را انجام داد و همایش سرزمینی را هم که در سال 90 رهبری معظم انقلاب اعلام کردند توضیحات لازم را وزیر کشور ارائه داد.
وی با تاکید بر اینکه ایران بزرگترین تمدن را با زیربنا و روبنای ناشی از نفت و گاز و دریا می تواند داشته باشد یادآور شد: هزاران محصول را در بهترین شرایط و اشتغال عظیم دنبال می کنیم و به همه کشورها اعلام کردیم که باید انجام شود اما اخیرا مسئله توسعه دانش بنیان را مطرح کردیم و در گذشته نیز معمولا از موادو ماشین آلات بیشتری استفاده می کردیم و نقش نیروی انسانی کم رنگ تر بود لذا با محاسبات متوجه شدیم که دو و نیم درصد از رشد اقتصادی سالانه را بهره وری تعیین کنیم.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام اضافه کرد: از هشت درصد رشد موجود دو و نیم درصد متعلق به بهره وری بود که اگر همان عملی می شد به نقطه تعیین شده در چشم انداز تا پایان سال 1404 در منطقه می رسیدیم اما باید بگوییم که تاسف می خوریم از آنجایی که بودیم عقب ماندیم.
وی با بیان این مطلب که میلیون ها فارغ التحصیل نخبه داریم که می توانیم برای بررسی ابعاد مختلف توسعه از آنها استفاده کنیم یادآور شد: با نیازهایی که در جامعه احساس شده امروز به دلیل انفجار اطلاعات مردم می دانند چه چیزهایی دارند و چه چیزهایی حق شان است.
رفسنجانی با تاکید بر اینکه نیاز در جامعه از عوامل مهم توسعه است یادآور شد: انقلاب اسلامی با تکیه بر مردم و قدرت مردمی توانست پیروز شود و البته باید در نظر بگیریم که قدرت حاکم در آن زمان کم نبود و به دلیل بالا رفتن قیمت نفت و حامیان رژیم آن زمان مشکلی نبود.
وی ادامه داد: هر تکنولوژی توانایی جذب داشت اما جمهوری اسلامی ایران تنها یک چیز در اختیار داشت و آن اتکا به نیرو و پشتوانه مردمی بود که رژیم حکومتی از آن بهره ای نداشت.
رفسنجانی با تاکید بر اینکه اسلام در فطرت مردم ما است افزود: امام راحل به عنوان مجتهد جامع الشرایط کم نظیر وقتی علم مبارزه را بلند کردند مردم با خیال راحت آمدند و مردم با خیال راحت به صحنه آمدند و پیروز شدیم البته زحمت همه کسانی که مبارزه کردند را نادیده نمی گیریم و مردم با آگاهی یک پارچه به صحنه آمدند و انقلابی کم نظیر رقم خورد.
هاشمی رفسنجانی ادامه داد: وقتی جنگ تمام شد مردم با احساسات جدی سعی در حفظ حکومت داشتند و با اتکا و صبر و حوصله ویرانی های جنگ ترمیم شد و امام دستور شروع کار را به ما دادند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام اضافه کرد: شما می دانید بعد از جنگ چه خبر بود و بعد از جنگ تنها چند ساعت برق داشتیم و حتی منابع مهم کشور نوبتی کار می کرد کمااینکه آب به اندازه کافی نبود شهرها فرسوده شده و امکانات و وسایل خدمت هم کمتر بود اما یک میلیارد دلار در خزانه داشتیم و 12 میلیارد دلار هم سر رسید کالاهایی بود که خریده بودیم.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: در گذشته هم ما تحریم بودیم و صنایع نفتی ما خراب بود، تولید کم بود و تحریم هم بودیم اما مثل الان تحریم نبودیم اما من وقتی خواستم از مجلس خواستم به دولت بیایم برخی ها به من گفتند از جایی که سئوال کننده بودید می خواهید با دست خالی جواب دهنده باشید و من تنها گفتم اگر من نروم چه کسی برود، لذا امام گفتند بالاخره یکی باید برود.
آیتالله هاشمی رفسنجانی افزود: برنامه اول در سالهای ابتدایی سیاستهایش از سوی امام (ره) بیان شد و برای پنج سال برنامهریزی شد. برای آن سالها ۱۳۵ دلار بودجه ارزی در نظر گرفته شد. صادرات ما کم بود اما شما میتوانید با استفاده از تولید و ظرفیتها صادرات را افزایش دهید. ما حتی از همین مبلغی که مجلس برای ما تعیین کرده بود در آن زمان با وجود همه سازندگیهای زیادی که وجود داشت ۹۵ دلار هزینه کردیم.
هاشمی به دو نرخ بیکاری و تورم در زمان سازندگی اشاره کرد و گفت: بیکاری ۱۶ درصد در پایان دوره ما به ۹ درصد رسید و تورم ۳۰ درصدی زمان تحویل به ۱۷ درصد رسید لذا رفته رفته همه چیز حل شد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر اینکه سیاست متوازن منطقه ای با اتکا به مردم کشور را به رشد خواهد رساند، اضافه کرد: استان های ما امروز شرایط قبل را ندارند و در همه شهرستان های کسانی هستند که امکانات مالی مناسب داشته و توان همکاری در مدیریت را دارند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: دست استانداران را باز گذاشته بودیم و می توانستند با استفاده از منابع داخلی برنامه های طراحی شده را درچارچوب سندبالاسری توسعه دانش محور و توسعه متوازن مثل مردم کار را پیش ببرند.
وی زندگی یکسان برای تمامی اقشار مردم را از وظایف مهم فعلی دانست و گفت: بسیاری از استعدادها هنوز هم استفاده نشده و در محروم ترین استان ها نیز منابع دست نخورده ای وجود دارد.
هاشمی رفسنجانی به مشکل کم آبی اشاره کرد و گفت: در آن زمان هم خشکسالی طولانی مدت را داشتیم و اکنون نیز باید منابع و محصولات متناسب با یکدیگر در کنار یکدیگر رشد پیدا کنند.
وی همچنین با تاکید بر این مطلب که ما باید به مردم تسهیلات ارائه دهیم، ادامه داد: برخی مسئولین بانک ها می گویند تسهیلات نداریم که من این را قبول ندارم و در دوره مدیریتم از مدیران بانکی هم پرسیدم و در مورد آن صحبت کردیم.
هاشمی رفسنجانی با بیان این مطلب که بانک ها پول خود را در جایی می گذارند که سود بیشتری ببرند، ادامه داد: نقدینگی در کشور همواره باید وجود داشته باشد.
وی خطاب به وزیر اقتصاد گفت: تکلیف ۷۰۰ هزار میلیارد نقدینگی موجود در بانک ها را مشخص کنید و بگویید این پول ها به کجا می رود و چرا تسهیلات لازم به مردم ارائه نمی شود.
هاشمی رفسنجانی یادآور شد: بانک ها در جایی پول خود را مصرف می کنند که سود بیشتری داشته باشند و یکی از کارهای مهمی که باید اختیار دهند بحث نقدینگی است تا به اسراف منابع دامن زده نشود و همچنین اشتغال از سر گرفته شود.
وی ادامه داد: هزاران طرح های علمی و آزمایش شده داریم که هنوز به نتیجه نرسیده و در مرحله اجرا باقی مانده است.
وی تاکید کرد: ما می توانیم مجتمع های صنعتی را در روستاها که در زمان سازندگی بود احیاء و تقویت کنیم.
رئیس تشخیص مصلحت نظام در پایان با تاکید بر اینکه اگر شما تصمیم بگیرید می توانید بهتر از زمان جنگ کشور را با کمک مردم اداره کنید، ادامه داد: مردم از همکاری خوشحال می شوند و باید آنان را مطلع کرد کما اینکه صدا و سیما در اختیار شما باشد تا حرف های بی خودی که زده می شود را دفاع کنید لذا مجموعه حاکمیت اگر فراهم کند تا دو سال آینده چیزهای زیادی را برای عرضه کردن خواهید داشت.
ببخشید من یه مقدار سوات تاریخی م ضعیفه! مگه حاج آقا بعد از فوت حضرت امام ره به دولت نرفتند؟!
برخی حرفا در مجلس دروغ و مزاحمه !؟ همون حرفایی که در مورد م.ه زده شد دیگه نه حاج آقا !؟
البته ای ول حاج آقا چیز دیگه ای است. چون بالاخره ایشون صاحب کرامات و سوابق درخشان و همچنین خاطرات ناب هستن دیگه.
باید برای تایید و تصدیق سخنان ایشان یک بار دیگر به فایل صوتی پسرشان با آن ضد انقلاب خارج نشین و نیز سخنان دختر ایشان در فتنه 88 و حمایت بی دریغ ایشا ن از این دو فتنه گر رجوع کرد
الف)حاج اقا هاشمي ب) رژيم اسرائيل ج) گزينه الف و ب د)همنوايان با اسرائيل (همون گزينه الف)
باسلام
لطف بفرمایید ... دیگر دست شما برای همه عیان شده است
از رای مجلس تان مگر نگرفتید
این آقایان که مدام خودشان یا اطرافیانشان خرابکاریهایشان هی رو میشود یا وابسته به شمایند در خانواده یا حذب یا طرفدار و یا وابسته به وابستگان شما
بروید به فکر آخرتتان باشید در اسن سنی که دارید