به گزارش خبرنگار بین الملل «خبرگزاری دانشجو» ؛ و به نقل از «واشنگتن پست» ، این روزنامه آمریکایی نوشت: توقف بررسی ها در این باره در بحبوحه این نگرانی هاست که بررسی موضوع در دادگاه فدرال ، ممکن است دولت آمریکا را به تایید عملیات مخفیانه و مشترک تل آویو - واشنگتن برای هدف قرار دادن ایران وادار کند.
ماموران تحقیق فدرال گمان دارند که ژنرال بازنشسته «جیمز ایی هاس کارترایت» جزئیاتی را در مورد عملیات کاملا سری برای خرابکاری در تاسیسات غنیسازی اورانیوم ایران از طریق خرابکاری سایبری در اختیار روزنامه نیویورک تایمز قرار داده باشد. این اقدامی است که آمریکا یا اسرائیل به دست داشتن در آن اذعان نکرده اند.
مقامات دادستانی آمریکا اگر می خواهند به بررسی های خود در این باره ادامه دهند باید بر نگرانی های مهمی در خصوص امنیت ملی و مسائل دیپلماتیک غلبه کنند.
یکی از این نگرانی ها ، قرار گرفتن دولت باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا در برابر اسرائیل در صورتی است که این متحد آمریکا با ارائه هر گونه اطلاعاتی در مورد این عملیات سایبری در دادگاه مخالف باشد.
آمریکا ممکن است بی توجه به خواسته اسرائیل به بررسی های خود ادامه دهد ولی چنین اقدامی احتمالا موجب وارد شدن لطمه بیشتر به روابط آمریکا و اسرائیل خواهد شد. این روابط از قبل به سبب اختلاف بر سر بهترین شیوه جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح های هسته ای تیره شده است.
مقامات آمریکایی همچنین نگرانند هر گونه افشاگری ، مذاکرات فعلی با ایران بر سر برنامه هسته ای این کشور را پیچیده تر کند. این پرونده موجب اصطکاک بین نگرانی های بین المللی و خواست مقامات قضایی آمریکا برای محاکمه مقامات ارشد به سبب افشای اطلاعات سری شده است.
وزارت دادگستری آمریکا اعلام نکرده است آیا قصد دارد پرونده ای را که علیه کارترایت مطرح است پیش ببرد.
کارترایت به طراحی عملیات سایبری بر ضد ایران در زمان دولت جرج بوش کمک کرد و در تشدید این اقدامات در زمان ریاست جمهوری اوباما نیز شرکت داشت.
جزئیات این برنامه مشترک از جمله اسم رمز آن « بازی های المپیک» را «دیوید سانگر» از روزنامه نیویورک تایمز ژوئن ۲۰۱۲ در کتاب و نیز مقاله خود فاش کرد.
خرابکاری در سانتریفیوژهای هستهای ایران با استفاده از کرم رایانهای «استاکس نت» ، دو سال پیش از آن مشخص شده بود. کارشناسان امنیتی اعتقاد داشتند خرابکاری کار آمریکا و اسرائیل است.