به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، مردم چه را باید باور کنند؛ افزایش تولید و توزیع کالا در بازار یا افزایش قیمت هر روزه همان کالا؟ مدتهاست خبرهای ضد و نقیض درباره میزان تولید مرغ، انبار کردن مرغ منجمد و توزیع گسترده این محصول در بازار از سوی تولیدکنندگان و مسؤولان وزارت جهاد کشاورزی، دیده و شنیده میشود اما نتیجه این همه اظهارات اکنون این است که قیمت این محصول در روزهای نزدیک به تعطیلات نوروز همچنان در حال افزایش بوده و بازار دارای ثبات لازم نیست. با وجود این واقعیات اما اظهار نظر مدیرکل دام و طیور وزارت جهاد کشاورزی قابل توجه است آنجا که گفت: نظارت بخشی از مدیریت بازار است ولی با توجه به اینکه وزارت جهاد کشاورزی تامینکننده است، ابزار نظارتی ندارد. حبیب امینی با بیان اینکه 150 هزار تن مرغ منجمد شب عید از تولید داخل کشور برای اولین بار تامین و به منظور ذخایر استراتژیک انجام شده است، گفت: اولین سال است که نهادهای استراتژیک از تولید کشور تامین میشود. امینی افزود: تولید مرغ منجمد با همکاری سازمان دامپزشکی صورت پذیرفته و در همه استانها مرغ منجمد وجود دارد و برای استانهای مسافرخیز به حدکافی مرغ ارسال شده است. وی در اینباره اضافه کرد: میزان تولید مرغ 2 میلیون تن در سال بوده و ظرفیت زیربنای تولید طیور به میزانی است که میتوانیم نیازهای کشورهای همسایه را نیز تامین کنیم. امینی اظهار داشت: امسال وزارت جهاد کشاورزی از همه تولیدات داخلی برای تنظیم بازار داخلی شب عید استفاده کرده و خوشبختانه بسیاری از اتحادیههای گوشت قرمز، مرغ و تخممرغ صادرکننده شدهاند. امینی همچنین تصریح کرد: از طرفی دولت برای حمایت از قشر ضعیف جامعه سبد حمایتی را در نظر گرفته است و علاوه بر این دولت حدود 2000 تا 2600 تومان یارانه پرداخت میکند تا از این راه بتواند کمکی به اقشار مختلف کشور داشته باشد. در همین حال محمد یوسفی، رئیس هیأتمدیره انجمن پرورشدهندگان مرغ گوشتی کشور اظهار داشت: قیمت مرغ گرم در میادین میوه و تربار 6980 و در عمدهفروشیهای میدان بهمن، 7500 تومان است. یوسفی افزود: همچنین قیمت هر کیلوگرم مرغ منجمد در میادین میوه و تربار حدود 5700 تومان است. وی ادامه داد: قیمت مرغ در میدان بهمن براساس عرضه و تقاضا تعیین میشود. یوسفی بیان داشت: قیمت مرغ در سطح شهر و در مناطق مختلف ثابت نیست و نمیتوان بهطور دقیق قیمت مشخصی را برای آن اعلام کرد.
عرضه مرغ منجمد افزایش یافت
از سوی دیگر معاون بازرگانی داخلی شرکت پشتیبانی امور دام، اقدامات این شرکت را برای تنظیم بازار گوشت قرمز و مرغ تشریح کرد. عباس والوزی در گفتوگو با مهر در پاسخ به این پرسش که با توجه به افزایش دوباره قیمت مرغ در بازار دولت چه اقداماتی برای کنترل وضعیت پیشآمده انجام داده است؟ اظهارداشت: ما از همان روزی که حس کردیم قیمت دوباره در حال رشد است، عرضه مرغ به بازار را افزایش دادیم ضمن اینکه در استانهای مختلف این تکلیف انجام شده که تا میتوانند عرضه را بالا ببرند. وی افزود: تصور ما این است که در پی اقدامات انجامشده حداقل، رشد قیمت متوقف و سپس بهای این کالا مقداری کاهش پیدا کند. والوزی با بیان اینکه احتمال میدهیم قیمت این کالا به حدود ۷۵۰۰ تومان کاهش یابد، افزود: شرکت پشتیبانی امور دام در حال حاضر روزانه حدود ۲ الی ۳ هزار تن مرغ منجمد توزیع میکند و اگر درخواست برای عرضه بیشتر وجود داشته باشد ما آمادگی داریم این میزان را به ۵ هزار تن در روز افزایش دهیم. معاون بازرگانی داخلی شرکت پشتیبانی امور دام درباره کنترل بازار گوشت قرمز نیز گفت: ما در حال عرضه حدود ۲ هزار تن گوشت قرمز برای کنترل شرایط، به بازار هستیم که این اقدام از هفته گذشته آغاز شده و منتظر نتیجه این اقدام هستیم. والوزی تصریح کرد: این گوشت را به قیمت ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان عرضه میکنیم و قیمت آن برای مصرفکنندگان حدود ۱۸ هزار و ۵۰۰ تومان است.
قیمت مرغ دوباره به ۸ هزار تومان بازگشت
همچنین رئیس اتحادیه پرنده و ماهی تهران از افزایش مجدد نرخ مرغ در بازار خبر داد. بنا به این گزارش در حالی که مسؤولان دولتی هفته گذشته اظهار امیدواری کرده بودند قیمت مرغ هرچه سریعتر به ۷۰۰۰ تومان برسد، قیمت این کالا مجددا افزایش یافته و به حدود ۸ هزار تومان رسیده است. در همین زمینه مهدی یوسفخانی در گفتوگو با مهر از افزایش مجدد نرخ مرغ خبر داد و اظهار داشت: قیمت این کالا دیروز در مراکز خردهفروشی ۷۹۸۰ تومان و در مراکز عمدهفروشی ۷۴۳۰ تومان بوده است. به گفته وی، قیمت انواع ماهی نیز در بازار مصرف به شرح زیر است؛ شیرجنوب ۲۸ هزار تومان، کپور ۱۵ هزار تومان، قزلآلا ۱۲ هزار تومان، شیرنیزهای ۱۵ هزار تومان، تیلاپیا ۲۱ هزار تومان، آمور جنوب ۲۳ هزار و ۵۰۰ تومان، آزاد دزفولی ۷ هزارتومان و حلوای سیاه ۲۱ هزار تومان.
مردم نگران گرانیاند
رئیس سازمان تعزیرات حکومتی درباره تنظیم بازار شب عید اظهار داشت: از نظر من مردم در جهت احقاق حقوق خود و شکایت از تخلفات عملکرد ضعیفی دارند. نگرانی مردم بیشتر از گرانی است تا گرانفروشی. به گزارش تسنیم، علی مژدهی درباره شکایات مردم اظهار داشت: از سال 91 تا 93، حدود 3 درصد پروندههای تشکیلشده شکایات مردم است یعنی از 2384 هزار پرونده، 78 هزار پرونده شکایت مردم است. وی تاکید کرد: مردم باید شکایات خود را به 124 اطلاع دهند تا به حقوق آنها رسیدگی شود. وی افزود: بیشتر مشکلات ما به نظارت و کنترل بازمیگردد زیرا در روزهای پایانی سال، گرانی و مشکلات این حوزه پررنگتر میشود. مژدهی تصریح کرد: بیشترین مشکلات فعلی در کشور، نظام توزیع است زیرا هنگامی که بحث نوسانات ارزی به میان آمد سرنوشت برخی کالاهای وارداتی پیش آمد زیرا در سیستم توزیع ما امکان احتکار، گرانفروشی و... وجود دارد اما نمیتوان با برخوردهای چکشی تمام مشکلات را پاسخگو بود. وی در ادامه درباره جریمه متخلفان اظهار داشت: در قانون سال 92 جریمهها تا 10 برابر میزان گرانفروشی و تخلف پیش رفته است و متناسب با تخلف صورت گرفته جریمهای در نظر گرفته شده است.
منبع: وطن امروز