به گزارش خبرنگار بین الملل «خبرگزاری دانشجو» ؛ و به نقل از روزنامه انگلیسی گاردین ، روزنامه گاردین در اینترنت امروز در گزارشی نوشت: دهها - و شاید صدها- آمریکایی از هزاران مایل دورتر راهی شمال عراق شده اند تا در کنار نیروهای پیشمرگ کُرد و شبه نظامیان مسیحی با داعش بجگند.
برخی از این داوطلبان غیرنظامی و فاقد هر گونه تجربه نظامی اند، دیگران کهنه سربازان جنگ های آمریکا در عراق و افغانستانند و اکثر آنها صرفا بوسیله یک بلیت یک طرفه و چند تماس از طریق فیس بوک سر از میدان جنگ درآورده اند.
این آمریکایی ها به صدها داوطلب غربی پیوسته اند که طبق گزارشهای موجود از زمان اعلام خلافت داعش در سال گذشته به عراق و سوریه سرازیر شده اند. ورود آنها واکنش های مختلفی را در پی داشته است. گروههای شبه نظامی مدافع اقلیت مسیحی ابراز خوشنودی کرده اند، برخی جنگجویان کُرد در گفتگو با گاردین گفتند از دولت آمریکا انتظار داشتند سلاح و توپخانه سنگین برای آنها ارسال کند.
اما به نظر نمی رسد موج داوطلبان آمریکایی به این زودیها خاتمه یابد. چند گروه جدید عمدتا متشکل از کهنه سربازان ارتش تشکیل شده است که امید می رود چارچوب سازمان یافته تری برای کسانی باشد که می خواهند جانشان را در یک جنگ خارجی به خطر اندازند.
بسیاری داوطلبان آمریکایی از طریق تماس با اعضای نیروهای موسوم به «آسایش» - نیروهای اطلاعات و امنیت کردستان عراق- در فیس بوک راهی منطقه جنگی شده اند. پیدا کردن بسیاری جنگجویان پیشمرگ و اعضای نیروهای امنیتی در شبکه های اجتماعی آسان است.
اعضای این نیروها خود چندین صفحه در فیس بوک دارند و بسیاری از آنها صفحات شان در رسانه های اجتماعی با اطلاعات کامل تماس با آنها در معرض بازدید عموم قرار می دهند.
همانطور که «دولت اسلامی» فعالانه از طریق اینترنت جهادیون خارجی را جذب می کند، جناح های کُرد- پیشمرگ در عراق و وای پی جی در سوریه- اکنون از پایگاههای اینترنتی برای جذب نیرو بهره میگیرند.
یکی از گروههایی که اخیرا برای سازمان دهی بهتر داوطلبان منفرد تشکیل شده است، گروه «کهنه سربازان ضد داعش» متشکل از کهنه سربازان ارتش آمریکا عمدتا با سابقه جنگ در عراق و افغانستان است که قصد دارند برای مبارزه با این گروه افراطی راهی عراق شوند.
یکی از رهبران آن که خواست نامش فاش نشود، گفت: این گروه آماده می شود «ظرف نود روز» در ناحیه موصل مستقر شود. وی ماموریت شان را کمک به نیروهای محلی در عراق و نهایتا در سوریه در برابر داعش توصیف کرد و گفت هدف شان آزاد سازی عراق و سپس عزیمت به سوریه است.
یک سازمان دیگر تحت هدایت آمریکا موسوم به «فرزندان آزادی بین الملل» (اس اُ ال ئی) چند ماه گذشته را صرف آموزش مسیحیان آشوری در شمال عراق کرده است.
اس اُ ال ئی یک شرکت پیمانکاری خصوصی است که توسط متیو وان دایک فیلمساز آمریکایی و مزدور سابق تاسیس شده است. وی در کنار شورشیان لیبی جنگیده است و در اواخر سال دو هزار و یازده به مدت شش ماه در بازداشت نیروهای قذافی بود.
رسما تا جایی که به وزارت پیشمرگ مربوط می شود، هیچ داوطلب خارجی در جنگ همراه نیروهای پیشمرگ در کردستان عراق حضور ندارد. جبار یاور دبیر کل وزارت پیشمرگ هفته گذشته به گاردین گفت: «ما نمی پذیریم که هیچ نیروی خارجی به نیروهای پیشمرگ بپیوندند و قانون چنین اجازه ای را نمی دهد... داوطلبانی که اکنون همراه نیروهای پیشمرگ هستند هیچ ارتباطی با ما ندارند و وزارت پیشمرگه مسئولیتی در قبال آنها ندارد.«
اما اکثر جنگجویان پیشمرگ تحت کنترل این وزارتخانه نیستند و بسیاری واحدها هنوز مستقیما در کنترل احزاب سیاسی منطقه ای اند که احتمالا با شیوه های خود خارجی ها را جذب می کنند.
قطعا مشارکت شهروندان آمریکایی در جنگ های خارجی سوال برانگیز بوده است. گرچه جنگ همراه با نیروهای مسلح یک کشور خارجی لزوما غیرقانونی نیست اما اصلا توصیه نمی شود.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: دولت آمریکا از سفر شهروندان آمریکایی به عراق یا سوریه برای جنگ با داعش و کلا از چنین فعالیتهایی حمایت نمی کند.