به گزارش خبرنگار احزاب «خبرگزاری دانشجو»، محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در نشست خبری با اصحاب رسانه که امروز در محل ساختمان مجمع برگزار شد از اتمام بررسی سیاست های کلی برنامه ششم در جلسه امروز مجمع تشخیص خبر داد و اظهار داشت: این سیاست ها در مجموعه ای تقدیم مقام معظم رهبری می شوند البته اصل این سیاست ها از سوی خود ایشان به ما ارجاع شده بود و ما نظر مشورتی را تقدیم ایشان می کنیم طبق معمول نیز مقام معظم رهبری این سیاست ها را مطالعه می کنند و اصلاحاتی را انجام خواهند داد و به دولت مجلس و قوه قضاییه ابلاغ می کنند.
رضایی با بیان اینکه برنامه ششم سومین گام به سوی ایران 1404 است ادامه داد: احکام این سیاست ها در مجلس تصویب می شود و از ابتدای سال آینده این برنامه اجرایی می شود امروز در جلسه نیز سیاست های مربوط به فضای مجازی، فناوری اطلاعات و ارتباطات، امور دفاعی و امنیتی کشور و سیاست های مربوط به امور اجتماعی به تصویب رسید.
وی درباره دستور کار جلسه آتی مجمع تشخیص تصریح کرد: از جلسه آینده چندین دستور مهم از جمله سیاست های کلی انتخابات، سیاست های کلی محیط زیست، رسیدگی به طرح اموال مسئولان همچنین چند اختلافیه و رسیدگی به قانون پیشگیری از جرایم را در جلسه مجمع بررسی خواهیم کرد.
وی در این نشست به طرح موضوعاتی پرداخت و گفت: تجربه نشان داده است اگر دولتمردان ما به رهنمودهای رهبری کاملا عمل کنند موفقیت های ما بالاتر از آنچه خواهد بود که به دست می آوریم چنانچه گذشته نشان داده است اگر هم زمان امام و هم زمان رهبری هر چه دقیق تر به رهنمودهای آنان عمل شود دستاوردهای ما بیشتر از آنچه خواهد بود که دولتمردان و جناح های سیاسی زحمت می کشند مثلا در دولت های گذشته اگر به رهنمودهای ایشان عمل می شد شاید هیچ گاه تحریم نمی شدیم اما افراط و تفریط هایی صورت گرفت و در فتنه 88 هم همان گونه که ایشان فرمودند که دوستان قدیمی ما توجه کنند اگر این توجه صورت می گرفت شاید هیچ گاه آن اتفاقات نمی افتاد.
رضایی ادامه داد: امروز هم دولت روحانی اگر بخواهد موفقیت های بیشتری را در مذاکرات به دست آورد باید رهنمودهای رهبری را مخصوصا خطوط قرمزی که ایشان ترسیم کردند باید کاملا عمل کنند من نمی گویم عمل نمی شود اما هر چه بیشتری عمل کنند دستاوردهای بیشتری خواهیم داشت و با سربلندی بیشتری از این مذاکرات بیرون می آییم.
وی با بیان اینکه آمریکای امروز دیگر آمریکای سی سال پیش و یا حتی آمریکای زمان بوش هم نیست ادامه داد: آمریکا امروز در منطقه وضعیتی پیدا کرده است که دست به دامن عربستان و اسرائیل شده و در اروپا هم دست به دامن انگلیس شده که آنان بیایند در منطقه خلا بیرون رفتن آمریکا را پر کنند البته بعضی می گویند که آمریکایی ها می خواهند به سمت آسیا بروند و می خواهند مسئله چین کره و ژاپن را کنترل کنند و بعضی دیگر هم معتقدند که آمریکایی ها نمی توانند دو سه هندوانه را با هم حمل کنند لذا سه هندوانه را می خواهند تبدیل به دو هندوانه کنند و اسرائیل و عربستان و فرانسه از اروپا یک مجموعه ای را تشکیل دهند که خلا حضور آمریکا و یا به تعبیر بهتر کاهش حضور مستقیم آمریکا در منطقه را حل و فصل کنند و این موجب تغییراتی ژئوپولوتیک در منطقه ما خواهد شد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: متاسفانه بخشی دیگر از اقدامات آنان تشکیل یک کنسرسیوم تسلیحات نظامی در منطقه است عربستان 65 میلیارد دلار، امارات متحده عربی 35 میلیارد دلار، قطر کویت و کشورهای دیگر جمعا 140 میلیارد دلار قرارداد خرید تسلیحات نظامی طی سال گذشته بسته اند و سلاح های مدرن کشورهای غربی به منطقه خواهد آمد و لازمه این کار این است که باید به یمن حمله می شد بنابراین حمله به یمن منافع غربی ها و اسرائیل را تامین می کند البته ملک سلمان هم قصد دارد تا خاندان خود را با جنگ در عربستان تثبیت کند و این مسئله درست مشابه اقدام صدام حسین است.
رضایی در ادامه تشریح این مسئله اظهار داشت: صدام حسین هم برای اینکه جایگاه خود را محکم تر کند جنگ را راه انداخت؛ امروز حمله به یمن هم برای تثبیت خاندان ملک سلمان است که وی ظاهرا می خواهد این مسئله را در آل سعود موروثی کند، در آل سعود خاندان های زیادی هستند اما سلمان جنگ یمن را طولانی می کند و می خواهند مشکلات زیادی را برای مردم یمن به وجود آورند تا خاندان خود را تثبیت کنند پیش بینی بنده این است که بعید نیست طی ماه های آینده تعدادی از سران سعودی توسط سلمان یا زندانی شوند و یا اینکه به طریقی کشته بشوند و اگر همه اینها اتفاق افتاد مردم باید بدانند که به بهانه جنگ یک تسویه حساب شخصی را راه انداخته اند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه این مسئله یک بعد قضیه است در باره ابعاد دیگر اتفاقات منطقه اظهار داشت: بازار بزرگ تسلیحاتی را برای غرب درست کرده اند که می خواهند طی آن میلیاردها دلار سلاح را به فروش برسانند و از طرف دیگر امنیت اسرائیل را هم تامین کنند که این نکته بسیار خطرناکی است بنده به عنوان یک سرباز انقلاب از رسانه ها می خواهم که واقعیت منطقه را برای مردم توضیح بدهند چرا که ملت ایران ملتی نیست که تنها به مسائل داخلی خودش توجه کند و مسائل بین المللی برایش مناسب نباشد، حوادث مهمی در حال شکل گرفتن است که باید به اینها توجه شود.
وی امسال را یکی از سال های مهم در ابعاد خارجی و داخلی برای کشورمان عنوان کرد و در این باره گفت: ما از یک طرف مذاکرات ایران و قدرت های بین المللی را داریم که باید به فینال برسیم و از آن نتیجه بگیریم مسئله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری است که بسیار اهمیت دارد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: با توجه به اهم موضوعات که عنوان کردم ما امسال به شدت نیازمند آرامش و همکاری در داخل کشور هستیم از دولتمردان و جناح های سیاسی می خواهیم که رقابت های انتخاباتی را به نحوی مدیریت کنند که وارد منافع ملی و ارزش های انقلاب نشوند نباید رقابت ها منافع ملی و ارزش های انقلاب را تضعیف کند امیدواریم با توجه به سالی که مقام معظم رهبری هوشمندانه نام گذاری کردند بتوانیم با موفقیت این سال را پشت سر بگذاریم.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه جمهوری اسلامی چه اقداماتی را برای پیش گیری از افزایش جنگ در یمن انجام داده است گفت: در مسئله یمن تمام تلاش دولت ایران این است که هر چه زودتر این آتش خاموش شود و برای تحقق این موضوع از ظرفیت های خودمان در سطح منطقه بین المللی و سران کشورهای اسلامی استفاده می کنیم و رئیس جمهور و وزیر امور خارجه نیز در این جهت در حال تلاش هستند.
رضایی در پاسخ به سوالی دیگر پیرامون صحبت های اخیر مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه ملت ایران متجاوز را رها نخواهد کرد گفت: در مورد تهدیداتی که وزیر دفاع آمریکا و بعضا اسرائیل می کند بیشتر جنبه زوزه کشیدن از فاصله دور برای دستاوردهای هسته ای است آمریکایی ها اکنون همچون گرگ دندان ریخته ای هستند که می خواهند با سرو صدا کردن امتیاز بگیرند اما ملت و دولت ایران خوب متوجه هستند و گول این زوزه ها را نمی خورند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: اگر به سرشان بیفتد که بخواهند کاری کنند بنده به ملت ایران با اطمینان عرض می کنم نیروهای مسلح امروز ما آن چنان درسی به آمریکا و اسرائیل می دهند که نگاه به ایران را برگردانند و تا اسم ایران می آید نفس ها در سینه هایشان حبس شود.
رضایی در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری مبنی بر اینکه آیا در جلسه امروز مجمع تشخیص مصلحت نظام بحثی درباره رفع حصر موسوی و کروبی صورت گرفت یا خیر گفت: این بحث اصلا به مجمع ارتباطی ندارد.
وی در پاسخ به سوالی دیگر مبنی بر اینکه چه اقدامات عملی در جهت کاهش وابستگی به نفت و تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی در سیاست های برنامه ششم دیده شده است؟ اظهار داشت: ما چندین پیش بینی مهم را در این جهت انجام دادیم از جمله اینکه سهم صندوق توسعه ملی را بالا گرفتیم همان گونه که می دانید صندوق توسعه ملی برای استقلال بودجه دولت از نفت تشکیل شد و ما سعی کردیم این صندوق را تقویت کنیم همچنین از خام فروشی نفت پرهیز داده شد و این که زمینه های مناسبی همچون توسعه سواحل مورد توجه قرار گرفت کلا اقتصاد مقاومتی یکی از کانون های توجه ما در بررسی سیاست های کلی برنامه ششم بود.
وی در پاسخ به این سوال که چه تضمینی برای عمل مسئولان به این موضوع وجود دارد گفت: این سیاست ها تبدیل به احکام و برنامه می شوند و ما به آینده امیدوار هستیم که این احکام مورد توجه و دقت قرار گیرند.
وی در پاسخ به این سوال مبنی بر اینکه نظر شما در مورد طرحی که کنگره آمریکا برای تحت تاثیر قرار دادن توافق نهایی به تصویب رساند چیست خاطر نشان کرد: این سوال را تیم مذاکره کننده جواب خواهد داد.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه بررسی سیاست های کلی انتخابات در مجمع تشخیص مصلحت نظام چه مدتی به طول می انجامد گفت: بنده فکر نمی کنم بررسی این سیاست ها بیشتر از خرداد طول بکشد و امیدواریم در خرداد ماه این را تقدیم کنیم.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در پایان در پاسخ به سوالی درباره مهمترین اولویت های برنامه ششم توسعه خاطر نشان کرد: توجه به اقتصاد، رسیدگی به زندگی مردم و تامین اجتماعی از جمله تاکیدات این برنامه است.