به گزارش گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو» احمد شاهوند طی یادداشتی ضمن نقد سریال «شمعدونی» به انتقاد از عملکرد صدا و سیما پرداخته است که متن آن به شرح ذیل است.
قطعا يکي از وظايف رسانه اي چون صداوسيما که در سطحي بسيار وسيع و گسترده تاثير کتمان ناپذيري بر مخاطب دارد، ترويج بي اخلاقي در روابط خانوادگي که بارها چوبش را بر سر مجموعه هاي شبکه هاي ماهواره اي مي زنيم، نيست.
بي بند و باري تصوير شده در روابط خانوادگي سريال «شمعدوني» ساخته سروش صحت که از شبکه سوم سيما در حال پخش است، آنقدر گل درشت و چشمگير است که به راحتي مي توان تلويزيون را بابت بي تفاوتي اش نسبت به آن سرزنش کرد.
بيشترين انتقاد به شخصيت پردازي سريال وارد است. آنجا که ارشيا، پسر خردسال خانواده پا را از گليم اخلاق فراتر گذاشته و به خود اجازه مي دهد خانواده عمه اش را به باد تمسخر بگيرد. جالب اينجاست که پدر (عطا با بازي حسن معجوني) و مادر (شيرين با بازي نگار عابدي) در اکثر مواقع نه تنها او را از اين کار باز نمي دارند، بلکه تشويقش نيز مي کنند و خود در دست انداختن ديگران از همه جلوتر هستند. شايد استنباط سروش صحت به عنوان يکي از نويسندگان و همينطور به عنوان کارگردان از پرداخت اينچنيني شخصيت هايش در سطحي ترين شکل ممکن، خنداندن مخاطب باشد که چنين هدفي به سرانجام نرسيده و نتيجه عکس نيز داشته است. در سريال «ساختمان پزشکان» ساخته ديگر سروش صحت هم، بي اخلاقي هاي زيادي در خانواده دکتر نيما افشار به تصوير درآمده که تلقي اشتباه سروش صحت از کمدي خانوادگي را نشان مي دهد. در اين سريال نيز رفتار پدر، مادر و برادر نيما با او و همسرش چنان پا را از مسير اخلاق فراتر مي گذاشت که مي شد چنين برداشت کرد که گروه نويسندگان سريال، رواج چنين روابط بي پرده و گستاخانه اي مد نظرشان بوده است.
شکستن حريم خانواده که به راحتي آب خوردن انجام مي شود، توسط خانواده شوهر که هر سه (پدر، مادر و برادر) متاسفانه بويي از اخلاق نبرده اند در سريال «ساختمان پزشکان» و همينطور بي اخلاقي زشت و زننده توسط خانواده همسر هوشنگ با بازي محمد نادري (برادر، همسر و پسر خردسالشان) در سريال «شمعدوني»، مهم ترين نقطه ضعف سريال هاي مذکور است که زير سايه ادا و اطوارهاي مثلا کمدي و طنازانه براي مخاطب ماهواره زده تلويزيون، فرصتي براي انديشيدن به آن نگذاشته است.
پيشنهاد مي کنم دست از سر مارادوناي شبکه هاي ماهواره اي برداشته و غضنفرهاي تلويزيون وطني را بگيريم تا به بهانه پر کردن حفره هاي خالي برنامه هاي جذاب تلويزيون با هر متن سطحي و ضداخلاقي، مجموعه هايي را تحت عنوان «طنز»به خورد مخاطب فراري از جعبه جادويي خودماني ندهند.
منبع: پیام آشنا
میشود از آن جاهایی مثال زد که بقیه خطاب به مادر عرشیا میگویند: مادر که این باشه ، بچه هم معلومه چی میشه.
خب این میتونه نتیجه عکس اون چیزی که شما فرمودید رو هم داشته باشه