به گزارش «خبرگزاری دانشجو» به نقل از موج چهارم، آیین گرامیداشت سالروز آزاد سازی خرمشهر با حضور مهندس مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران، روز گذشته دوم خردادماه در دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد.
چمران در سخنان خود بیان کرد: عملیات رزمندگان اسلام برای آزد سازی خرمشهر، با ساخت پلی بر روی رودخانه کارون و عبور سردار شهید صیاد شیرازی و یاران وی از روی این پل آغاز شد.
وی بیان کرد: درگام بعدی برای آزادسازی خرمشهر، رسیدن به مرزها بود که با توجه به اینکه عراقی ها خرمشهر را به یک دژ دفاعی تبدیل کرده بودند، کاری بسیار سخت و دشوار به نظر می رسید.
رئیس شورای شهر تهران اظهار کرد: پیش از عملیات بیت المقدس، نیروی های اطلاعاتی عراق، امریکا و موساد متوجه یک سری تحرکات از سوی نیروهای رزمنده ایرانی شده بودند.
چمران ادامه داد: منطقه کرخه کور با خرمشهر فاصله زیادی داشت که در آن دوران، نیروهای شهید مصطفی چمران برای آزادسازی خرمشهر ، به سمت دشت جفیر حرکت کردند.
وی افزود: با وجود اینکه عراقی ها خرمشهر را اشغال کرده بودند، از خودگذشتگی های رزمندگان موجب شد در عملیات آزاد سازی خرمشهر، عراقی ها تا کنار هور عقب نشینی کنند.
رئیس شورای شهر تهران با اشاره به وضعیت خرمشهر پس از عقب نشینی عراقی ها در این شهر عنوان کرد: خرمشهر در آن زمان به یک دژ تبدیل شده بود که در تمامی زمین ها، مین های جهنده کاشته شده بود اما با تمامی این اوصاف، رزمندگان ایرانی هرگز در جانفشانی برای آزاد سازی خاک کشور تردید نکردند.
وی در ادامه با اشاره به برخی از خصوصیات دکتر مصطفی چمران گفت: این شهید، دانشمندی بزرگ، رزمنده ای شجاع، فرماندهی برنامه ریز، عارف، عابد و هنرمند بود که ستاد جنگ های نامنظم را در خوزستان و خرمشهر اداره می کرد.
چمران ادامه داد: در دوران جنگ، یکی از مقرهای اصلی رزمندگان دانشگاه بود که پس از شهید شدن دکتر چمران به نام این شهید نام گذاری شد.
رئیس شورای شهر تهران گفت: شهید چمران در سال 61 و در منطقه دهلاویه به شهادت رسیدند و تا آن لحظه مجدانه در کنار سایر رزمندگان، از هیچ تلاشی برای آزاد سازی خرمشهر فرو گذاری نکرد.
چمران اظهار کرد : در آن دوران، شهید مصطفی چمران با طراحی نقشه ای برای جلوگیری از پیشروی دشمن، تا پای پل قیصریه، زمین ها را پر از آب کرده بود تا دشمن نتواند به راحتی نفوذ کند.
وی ادامه داد: پس از این تاکتیک، عراقی ها برای جلوگیری از نفوذ آب، سد هایی خاکی ایجاد کردند که رزمندگان ایرانی به وسیله بمب های دستی این سدها را نیز تخریب کردند.
رئیس شورای شهر تهران گفت: پس از این اقدام رزمندگان ایرانی، عراقی ها اقدام به ساخت سدهای 10 متری کردند که بار دیگر با ارایه راهکاری از سوی شهید چمران، با تخریب این سدها این معادله عراقی ها نیز با شکست مواجه شد.
چمران با اشاره به نحوه ساخت زیر دریایی در ابعاد کوچک در دوران جنگ بیان کرد: دشمن در آن دوران پل مارد را ساخت و توانست دارخوین را اشغال کند که شهید مصطفی چمران پس از بررسی راه هایی برای تخریب این پل، ساخت یک زیر دریایی به طول شش متر را آغاز کرد، و این اولین زیر دریایی ساخته شده در کشور بود.
وی خاطر نشان کرد: دکتر چمران همواره بر استفاده از ظرفیت های داخلی تاکید داشتند و در مدت زمانی که در جبهه های جنگ در استان خوزستان حضور داشت، با اتکا به توانایی های جوانان توانستند موفقیت های بسیاری را کسب کنند.
رئیس شورای شهر تهران تاکید کرد: دانشجویان و جوانان باید بدانند، در هر شرایطی اگر امیدشان به خدا باشد بی شک می توانند به هر آنچه مد نظرشان است دست یابند.
گفتنی است در پایان این آیین که در آستانه شصتمین سالگرد تاسیس دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد از دکتر بشلیده، دکتر لندی و دکتر صفایی مقدم از اعضای هیات علمی دانشگاه شهید چمران و از آزادگان و رزمندگان هشت سال دفاع مقدس تجلیل شد.
همچنین از سید محمد حسین شرکا و علیرضا پورقناد از کارکنان دانشگاه و فیروز رضایی و حیدر سلیمانی از دانشجویان دانشگاه و رزمندگان دوران دفاع مقدس تجلیل به عمل آمد.