به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در مصاحبه با پایگاه خبری فرامنطقهای «العهد» وابسته به حزب الله لبنان درباره تاریخچه مبارزات جریان مقاومت با رژیم صهیونیستی گفت: جریان مقاومت توانست صهیونیستها را خجالت زده و از منطقه بیرون کند و این نشان میدهد اگر مسلمانان روی پای خود بایستند و مجاهدت داشته باشند اسرائیل به مانند کف روی آب خواهد بود.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: البته شرط مقاومت و پیروزی داشتن روحیه مجاهدت و ایستادگی بوده که باعث عزت و شرف برای مسلمانان است.
لاریجانی درباره شکستهای پی در پی کشورهای عربی از رژیم صهیونیستی گفت: این شکستها به دلیل این بوده که کشورهای عربی لباس جهاد را از تن بیرون کردند، امام علی(ع) در کتاب نهج البلاغه میفرماید اگر مسلمانان لباس جنگ را در بیاورند لباس خاری به تنشان پوشیده میشود.
وی افزود: حزب الله و مقاومت در لبنان این هوشیاری را داشتند که تربیت خود را براساس اصول مجاهدت و ایستادگی قرار دهند و الحمدلله توانستند برای ملت لبنان و همه مسلمانان پیروزی بیافرینند، دستاورد مقاومت و مجاهدت حزب الله برای لبنان این بود که جنوب این کشور را از وجود صهیونیست ها پاک کردند که انجام این مهم خدمت بزرگ حزب الله به مردم لبنان محسوب می شود.
پیروزی حزب الله بر رژیم صهیونیستی برای تمامی مسلمانان عزت آفرین بود
رئیس نهاد قانون گذاری در این رابطه ادامه داد: دستاورد دیگر پیروزی حزب الله برای تمامی مسلمانان عزت بود چون باعث شد که رژیم صهیونیستی این سیلی را بخورد که در جنگ 33 روزه نیز شکست بخورد و اگر این نبود این رژیم می توانست برای کشورهای منطقه مزاحمت ایجاد کند.
لاریجانی ادامه داد: این شکست های رژیم صهیونیستی باعث شده که آنان بفهمند قدرت برتر منطقه نیستند و دست از مزاحمت و ماجراجویی در منطقه بردارند، انشاءالله این دستاوردها پشتوانه ای برای همه مسلمانان شود که دست به دست هم دهند و با هم افزایی در مقابل جریان کفر در عالم که سمبل آن رژیم صهیونیستی است، توفیق پیدا کنند.
رئیس مجلس افزود: در دوره اخیر حزب الله توانست در مبارزه با صهیونیست ها در خارج از مرزهای خود مقاومت کند می توان به نمونه آن در سوریه اشاره کرد البته در سوریه فقط تکفیری ها نیستند چون جریان تکفیری از یک پشتوانه قوی و جریان های استکباری و صهیونیستی برخوردار است.
وی ادامه داد: در مبارزه و جنگ با تروریست ها چه کسی است که نداند این سلاح ها و امکانات کشورهای بزرگ و ایادی آنها است که در اختیار گروه های تروریستی قرار می گیرد و حتی بعضی از مجروحان گروه های تروریستی را صهیونیست ها مداوا می کنند و آموزش های لازم را به آنان ارائه می دهند.
تکفیری ها از پشت به مسلمانان خنجر می زنند
لاریجانی با بیان اینکه در حال حاضر مسلمانان با جبهه ای تروریستی روبرو هستند که بیرق لا اله الا الله را در دست دارند اما از پشت به مسلمانان خنجر می زنند افزود: حزب الله با فراست و تیزهوشی توانسته یک مبارزه جدی را علیه تروریست ها نشان دهد و بعدها مشخص خواهد شد که این مبارزه سخت تر از مبارزه با صهیونیست ها به صورت مبارزه مستقیم بوده به دلیل اینکه در این مبارزه از موضوع نفاق استفاده می شود همچنان که امام علی(ع) در جنگ با خوارج فرمودند این مبارزه سخت تر است، کفر در صدر اسلام صف مشخصی داشت اما منافقین دارای صف مشخصی نیستند.
رئیس نهاد قانونگذاری افزود: انشاءالله حزب الله در این معرکه نیز پیروز خواهد شد.
در جنگ ها همیشه کرّ و فرّ وجود دارد
لاریجانی در خصوص پیشروی اخیر داعش در سوریه گفت: در جنگ ها همیشه کرّ و فرّ وجود دارد، بعضی وقت ها طرفی در بعضی مناطق جلو می رود و این موضوع در جنگ 8 ساله علیه ایران نیز بود و با وجود شکست در برخی جبهه ها ما در جبهه های دیگر پیروز شدیم.
رئیس مجلس در این رابطه ادامه داد: عامل روشن در مسائل اخیر سوریه این است که برخی کشورها که در مسائل منطقه اختلافاتی با هم داشتند به توافقاتی دست یافته اند مخصوصا براساس اطلاعاتی که ما داریم در برخی از کشورها آموزش هایی به تروریست ها تحت عنوان اینکه اینان معتدل ترند، داده می شود، اما نباید فراموش کرد آدم کشی ها و مردم کشی در سوریه را این افراد به اصطلاح معتدل انجام داده بودند.
وی افزود: در حال حاضر در دو کشور به افراد آموزش داده می شود و تجهیزات آنها تأمین تا بتوانند به صورت تاکتیکی در این منطقه نفوذ کنند، مخصوصا بعد از شکست هایی که جریان داعش در عراق و سوریه متحمل شدند و می خواهند حفظ آبرویی کنند تا این معادله دستاوردهای سیاسی بیشتری داشته باشد.
لاریجانی در خصوص نقش قطر و ترکیه در این موضوعات گفت: طبعا اینها هستند دیگر، البته فقط اینها نیستند، به هر حال هماهنگی هایی برای این امور انجام داده اند، اما مطمئناً مسائل سوریه را با این اقدامات نمی توان حل کرد چون کشور سوریه قدرت ایستادگی خوبی در 4 سال گذشته از خود نشان داده است و حوادث اخیر تاکتیکی بوده و در جنگ ها وجود دارد البته عوامل پشت صحنه ای نیز در این زمینه وجود دارد.
وی گفت: تردیدی نداشته باشید جریان های تروریستی هر جایی را که می توانستند بگیرند، گرفتند و در جاهای لرزان، سیطره گذاشتند اما مردم بیرونشان کردند که نمونه آن در کشور عراق است، در عراق هم کرّ و فرّ وجود دارد و این طبیعت جنگ بوده اما نکته این است که آمریکا و کشورهای ائتلاف کار مهمی را انجام نمی دهند و این نشان از علاقه همچین کشورهایی به ماندگاری جریان تروریست در منطقه است چون این جریان تروریستی باعث فرسایش انرژی مسلمانان شده و در محاسبات جدید خود می گویند عنصر جدیدی در منطقه حادث شده که می تواند درگیری بین نیروهای مسلمان ایجاد کند.
رئیس مجلس افزود: شیعه و سنی ، ایزدی و کرد را درگیر می کنند، در یمن جریان تروریستی به وجود آورند و نکته این است که ثمره آن به دست کشورهای بزرگ می رسد.
لاریجانی ادامه داد: ائتلاف کار مهمی در سوریه و عراق به جز چند بمباران انجام نداده و نکته دوم این است برخی از کشورهای منطقه از داعش وحشت دارند ، تصور اشتباهی دارند که فکر می کنند می توانند از داعش استفاده تاکتیکی کنند و بعد از رسیدن به اهداف خود داعش را سرکوب کنند که این اشتباه است.
رئیس نهاد قانونگذاری گفت: جریان های تروریستی نیز نشان داده اند از قدرت ها به صورت تاکتیکی استفاده می کنند، و مشخص می شود ویژگی جریان های تروریستی سرخود بودن است یعنی گروه هایی که با محیط مزاج سازگاری ندارد.
وی ادامه داد: کشورهای منطقه نمی توانند جریان های تروریستی را بعد از به وجود آمدن اداره کنند کما اینکه در شوروی سابق که جریان های تروریستی در افغانستان به وجود آمد، از بین نرفت در حالی که آمریکا و غربی ها و بسیاری از کشورهای منطقه ناراضی بودند.
تولد جریان های تروریستی با قدرت ها است اما انهدام آن نه
لاریجانی افزود: از سران یکی از کشورهای موثر منطقه در خصوص به وجود آوردن جریان های تروریستی سوال کردم که اعتراف کرد ما اشتباه کردیم و مشخص است که آمریکایی ها نتوانستند جریان های تروریستی را در افغاستان از میان بردارند، پس تولد جریان های تروریستی با قدرت ها است اما انهدام آن نه.
رئیس مجلس گفت: تصور کشورهای منطقه در خصوص اینکه ابتدا به جریان های تروریستی کمک کنند و سپس آنها را شکست دهند تصور غلطی است، ما در منطقه 2 پدیده نوظهور داریم که عبارتند از گروهک های تروریستی سرکش و برخی کشورهای سرکش که باعث ایجاد مشکلات در منطقه شده اند اینکه به یمن یک کشور اسلامی حمله می کند موضوع ساده ای نیست، چرا که می گفتند مسلمانان برای ما مهمند و حتی در جنگ های 33 روزه و غزه برخی کشورها با وجود اینکه کمک نمی کردند اما ظاهر را حفظ می کردند اما در جریان جنگ علیه یمن اینگونه نبوده و مردم را می کشند که این سرکشی است، باید توجه داشت دو پدیده مذکور مشکلاتی برای مسلمانان ایجاد می کند اما راه به جایی نخواهد برد.
لاریجانی در خصوص آینده مسائل عراق گفت: به آینده عراق خوشبین هستم و فکر می کنم تحولات باعث شود که اشکالات کار خود را در نیروهای مسلح و اطلاعاتی دریابند و متوجه خسارات ناشی از اختلافات بشوند و باعث توانمندی در آنها شوند.
رئیس مجلس افزود: به هر حال داعش در زمان حمله به عراق توان کمی داشت، اما علت توفیق آنان در بخشی از کشور عراق به دلیل ضعف هایی در نیروهای مسلح و اطلاعاتی و همچنین اختلافات سیاسی است و گاهی رسانه ای شدن اختلافات شیعه، سنی و کرد باعث استفاده دشمنان شد اما در کل احساس می کنم در حال حاضر گروه های مختلف عراق وحدت دارند و درک کرده اند، باید فریب ظواهر را نخورند و این باعث آینده پایدار برای کشور عراق است.
وی با بیان اینکه تروریستها در آینده عراق جایگاهی ندارند افزود: تروریست ها با خجالت عراق را ترک می کنند و در سوریه نیز با وجود ارتش قوی این کشور اینگونه خواهد بود.
لاریجانی در خصوص مسائل لبنان گفت: حل مسائل لبنان باید در درون این کشور انجام شود البته کشورهای دیگر می توانند کمک کننده باشند حزب الله، سنی، شیعه، مسیحی و نیروهای قوی دیگر رجال سیاسی قوی دارند و می توانند با هم نشست داشته باشند واگر بتوانند خود تصمیم بگیرند موفق خواهند شد و این اراده را در برخی از رجال سیاسی که با آنها دیدار داشتم وجود داشته است البته باید بیشتر با هم گفت و گو کنند.
وی درباره مسائل یمن گفت: حادثه یمن بسیار دردناک بوده و به وجهه سعودی ها لطمه زده به هر حال عربستان یک کشور اسلامی است و برای دنیای اسلام یک پس رفت محسوب می شود که یک کشور اسلامی با یک کشور اسلامی که از لحاظ اقتصادی بنیه ضعیف دارد درگیر شود البته مردم یمن متمدن هستند بنابراین این حمله عربستان به یمن یک اشتباه استراتژیک برای منطقه بوده ولی انجام شده است.
لاریجانی افزود: تلاش ایران این بوده که تفاهمی در این زمینه حاصل شود، کلا اعتقاد ایران به این بوده که حل مسائل در داخل کشورها انجام شود و از گفت و گوهای داخلی در هر کشور حمایت می شود و در یمن توصیه می شود که گفتگوی داخلی صورت گیرد و امروز دیگر حمله به یک کشور برای مجاب کردن آن به اطاعت، جوابگو نیست و اگرسعودی ها با این وضعیت در آنجا پیش روند خود را بدنام می کنند.
رئیس مجلس در خصوص مسائل هسته ای گفت: مسیر مذاکرات هسته ای روی هم رفته با همه فراز و فرودها گام های رو به جلویی داشته و در لوزان هم در مباحث نسبتا کلان به توافق رسیدند البته ریزه کاری هایی مانده که باید در جلسات بعدی مشخص می شد که صحبت هایی شده و گاهی مشکلاتی در مذاکرات پیدا می شود اما من فکر می کنم باید در مجموع دیدمان باید نسبت به مذاکرات هسته ای مثبت باشد.
هم پیمان شدن با روسیه و چین به عوامل مختلفی ارتباط دارد
لاریجانی درباره هم پیمان شدن ایران با روسیه و چین گفت: شاید الان نشود به این سوال پاسخ روشنی داد ولی در کل ما با روسیه و چین روابط دراز مدتی داریم و این تقریبا در جهات مختلف بوده و بعد از تحریم ها روابط ما با این دو کشور بیشتر شد و اینها می تواند زمینه هایی برای پیشرفت در این امور باشد و حتما ابعاد همکاری ها از گذشته گسترده تر شده لکن هم پیمان شدن با روسیه و چین به عوامل مختلفی ارتباط دارد و نمی شود به این سوال در حال حاضر پاسخ داد.