به گزارش خبرنگار دانشگاه«خبرگزاری دانشجو»؛ دانشگاه تهران یکی از با قدمت ترین دانشگاههای کشور دارای دانشکده های زیادی است که همه از رتبه علمی خوبی در سطح کشور برخوردارند. در ادامه به معرفی دو دانشکده دیگر از این دانشگاه میپردازیم:
دانشکده ادبیات و علوم انسانی
در هشتم خردادماه سال 1313 كه قانون تاسيس دانشگاه به تصويب مجلس شوراي ملي رسيد ، 6 دانشكده براي تشكيل دانشگاه پيش بيني و در قانون تصريح شد كه يكي از آنها دانشكده ادبيات بود. زماني كه دارالمعلمين مركزي و دارالمعلمين عالي هم داير بود ، قسمت ادبي آن مشتمل بر دو رشته «فلسفه و ادبيات » و « تاريخ و جغرافيا » بود . بنابراين سابقه تدريس برنامه عالي ادبيات فارسي بطور رسمي و كلاسي به سال 1307 يعني هشتاد و دو سال پيش باز مي گردد.
از سال تحصيلي 12-1311 رشته هاي تحصيلي فلسفه و ادبيات به دو رشته « ادبيات فارسي » و « فلسفه و علوم تربيتي » تجزيه شد و رشته « زبان خارجه » نيز به شعب تحصيلات دانشكده ادبيات اضافه گرديد و از سال تحصيلي 15- 1314 رشته «باستانشناسي » نيز در دانشكده ادبيات افتتاح شد .
این دانشکده دارای رشته های باستان شناسی،تاریخ،جغرافیا،زبان وادبیات عربی،زبان شناسی همگانی،فرهنگ و زبان های باستانی و فلسفه می باشد.
تنها یك سال پس از تاسیس دانشگاه تهران ، یعنی در سال 1314 ، رشته باستان شناسی در دانشكده ادبیات دائر و بدین ترتیب تدرس علمی باستان شناسی در ایران آغاز شد . بدین ترتیب زمینه ساماندهی پژوهشهای باستان شناختی و اداره عملی آن در سطح كشور به وسیله فارغ التحصیلان ایرانی رشته باستان شناسی دانشگاه تهران فراهم آمد . باستان شناسی با دستیابی به راه حلهایی كه انسان گذشته برای مسائل گوناگون یافته بود به ما امكان می دهد تا به كمك ابزار نوین كارآمد ترین پاسخ ها را برای مسائل مشابه امروزی بیابیم
رشته فلسفه نيز يك رشته آموزشي است كه كليه پرسشهاي بنيادي انسان را نسبت به مسائل وجود، هستي، جهان پيرامون انسان و حقيقت انسان بررسي ميكند. پرسشهايي كه زماني به ارزشهاي ديني و معنوي برميگردد كه همان فلسفه ديني است و زماني مربوط به ارزشهاي اخلاقي و مباني ارزشهاي اخلاقي است كه به عنوان فلسفه اخلاق آن را ميشناسيم و گاه مباني نظام حكومتي را در برميگيرد كه همان فلسفه سياسي است و گاهي نيز شامل مباني هنر و زيباشناسي و موضوعاتي از اين دست ميشود
با توجّه به اينکه رشته تاريخ از جمله نخستين رشتههاي تحصيلي در دارالمعلمين مرکزي و سپس عالي بود و پس از تأسيس دانشگاه تهران نيز رشته «تاريخ و جغرافيا» از اصليترين رشتههاي تحصيلي در دانشکده ادبيات به شمار آمد، ميتوان گفت که سابقه فعّاليت رشته آموزشي تاريخ در نظام دانشگاهي ايران به نزديک به صد سال ميرسد.
جغرافیا در مقطع کارشناسی در چهار شاخه اصلی جغرافیای طبیعی، جغرافیای انسانی، کارتوگرافی و جغرافیا سیاسی - نظامی ارائه می شود و هر یک از گرایشهای جغرافیای طبیعی و انسانی دارای گرایشهای متعددی هستند. البته تفاوت هر گرایش با گرایش دیگر تنها در 8 واحد تخصصی است
دیگر رشته های موجود در این دانشکده به شرح زیر است:
دانشکده اقتصاد
تأسيس رشته اقتصاد دانشگاه تهران به سال 1342 در دانشكده حقوق و علوم سياسي و اقتصادي دانشگاه تهران بر ميگردد. در اين سال، سه گروه آموزشی اقتصاد سیاسی، اقتصاد اجتماعی و اقتصاد پولی و مالی در دانشکده حقوق با پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی فعالیت خود را آغاز نمود. فعاليت اساتيد اقتصاد در دانشكده حقوق تا سال 1346 ادامه داشت؛ در آبان ماه 1346 دانشکده اقتصاد به صورت مستقل و مجزا تشکیل گردید و با سه گروه آموزشی ذکر شده فعالیت خود را ادامه داد. در تابستان سال 1349، ساختمان فعلي دانشكده اقتصاد مورد بهره برداري قرار گرفت. البته، آماده سازی و توسعه فضاي سبز و زيياسازي محوطه از سال 1342 آغاز شده بود که تا حال ادامه پیدا کرده است. همچنين، بايد يادآور شد كه مؤسسه توسعه و تحقيقات اقتصادي در سال 1339 ايجاد شده و از آن زمان به فعاليتهاي تحقيقاتي پرداخته است. مجله تحقيقات اقتصادي نيز از همان سال چاپ می شد.
از همان سالهاي ابتداي تأسيس، دانشكده در مقاطع كارشناسي، كارشناسي ارشد و دكتري در دانشكده دانشجو پذیرفته است. در سالهاي بعد از انقلاب نيز فعاليتهاي آموزشي دانشكده در هر سه سطح فوق الذكر تداوم يافته است.
علم اقتصاد، شاخهای از علوم اجتماعی است که به تحلیل تولید،توزیع،مصرف کالا و خدمات میپردازد. این دانشکده در گرایش های مختلف علوم اقتصادی دانشجو می پذیرد: