فائقه محمدی در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در بیرجند، با انتقاد از ذوقزدگی برخی جریانات و رسانههای داخلی پس از اعلام جمعبندی نهایی مذاکرات وین بیان داشت: با وجود اینکه طرفین مذاکره، بر روی بیانیه مشترک قرائت شده، نام توافق را نگذاشتند و از آن به عنوان «جمع بندی» یاد کردند، اما عدهای در داخل مسئله هستهای را تمام شده تلقی کردند، در حالی که میدانند برای حصول توافق باید فرآیندهای خاصی چه در آمریکا و چه در ایران طی شود.
وی افزود: در نتیجه این ذوقزدگی بی مورد بعد از توافق، این پیام را به دشمنان میدهد که چقدر ملت ایران محتاج این توافق بوده و این دشمن را گستاختر میکند.
این فعال دانشجویی ادامه داد: با وجود ذوق زدگی های احساسی، توافق لوزان 2 یک پیروزی بزرگ یا یک شکست بزرگ نیز نیست، بلکه یک واقعیت تلخ و شیرینی است که می توان آن را همانند قطعنامه 598،فقط یک عقب نشینی تاکتیکی و پیروزی همزمان طرفین مذاکره و نیز به منظور ایجاد یک فرصت مطلوب برای رهایی کشورمان از شرایط نامطلوب و گامی بسوی کاهش آسیب پذیری های همه جانبه ی ملی در آینده مخصوصاً در جنبه های اقتصادی و دیپلماسی تلقی کرد!
محمدی با بیان اینکه براساس آنچه که از قبل وعده داده شده بود قرار بود این قطعنامه به گونه ای مرقوم شود تا قطعنامه های غیر قانونی گذشته تایید نشود، بیان داشت: اما متاسفانه در تمامی قطعنامه های گذشته وارد دوره کمونی می شوند که هر لحظه و با اراده هر یک از کشورهای طرف مذاکره مجددا اجرایی می شود تا بدین وسیله به سرعت ساختار تحریم ها مجددا احیا گردد.
وی افزود: یکی از تناقضات برجام و پیش نویس قطعنامه در خصوص اجرای کامل برجام است که طبق آن چیزی که در برجام آمده ماهیت صلح آمیز بودن برنامه هسته ای ایران را تضمین می کند اما طبق متن قطعنامه شورای امنیت تنها اجرای تمام و کمال این برجام به موجودیت و ماهیت صلح آمیز بودن برنامه هسته ای ایران صرفا کمک خواهد کرد.
این فعال دانشجویی با بیان اینکه در بخش اجرایی قطعنامه دست آژانس برای هرگونه بازدید فراپروتکلی باز است، گفت: این مسئله اماکن نظامی و امنیتی کشور را نیز شامل می گردد که این مسئله تضاد آشکار با امنیت و استقلال کشور و علاوه بر آن خطوط قرمز ترسیم شده توسط نظام است.
محمدی با بیان اینکه تا رسیدن به توافق هستهای راه زیادی در پیش است، گفت: مذاکرات فشرده هستهای یک مطالبه دیپلماتیک برای عبور از یک بحران در حوزه سیاست خارجی بود و ما باید در این مسیر، مراقب دبههای آمریکاییها باشیم و بدانیم که کارشکنیهای آنها در زمان اجرای توافق به مراتب بیشتر خواهد شد.
وی در ادامه سخنانش از تعبیر نابجای آقای هاشمی رفسنجانی در زمینه مقایسه توافق و فتح خرمشهر گلایه کرد و اظهار داشت: ایشان نباید آن فتح عظیم را با یک متن جمع بندی که هنوز هیچ قابلیت اجرایی ندارد را با هم مقایسه می کرد و از طرفی به گفته امام(ره)" فتح خرمشهر فتح خاک نيست، فتح ارزشهای اسلامی است" اما همانگونه که خیلی از مردم می دانند در این متن خطوط قرمز نظام زیر پاگذاشته شده است.
این فعال دانشجویی در پایان با بیان اینکه این سخنان دل خانواده های شهدا و ایثارگر را می شکند از آقای هاشمی رفسنجانی خواست از همه خانوادههای معظم شهدا و ایثارگران و بویژه مادران شهدای فتح خرمشهر عذرخواهی کند.