به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو» نگرانی از واردات گسترده پس از توافقی که هنوز درباره آن حرف و حدیثهای فراوانی وجود دارد، موضوع هشدار روزنامه جام جم شده. در حالی که برخی فعالان اقتصادی و نیروهای سیاسی از باز شدن افق رفع تحریمها پس از بیانیه وین سخن میگویند، کارشناسان از نوع واردات به عنوان نگرانی بزرگ پساتحریم سخن میگویند.
با باز شدن افق رفع تحریمها و افزایش یکباره سفر هیاتهای تجاری خارجی به ایران و همچنین شل شدن نسبی برخی تحریمها در رشتههایی چون حملونقل و کشتیرانی و زمزمه ورود مقداری از ارزهای بلوکه شده در خارج، کارشناسان اقتصادی از ایجاد موج خوشبینی در افکار عمومی احساس نگرانی میکنند که ممکن است دولت را تحت تاثیر قرار دهد.
به گونهای که افکار عمومی از دولت انتظار داشته باشد برای کاهش قیمت برخی اقلام عمومی کاری کند. از سوی دیگر، دولت نیز که نیاز به ایجاد احساس رضایت هر چه بیشتر در افکار عمومی به خاطر جمعبندی مذاکرات در وین دارد، بخواهد پاسخ خواست عمومی در کاهش قیمت برخی اقلام را با افزایش واردات کالاهای مصرفی با استفاده از ارزهای در حال آزاد شدن بدهد، بهزعم کارشناسان محتمل است که در اثر این چرخه، یک موج واردات کالاهای مصرفی تا نزدیک شدن به پایان سالجاری در راه باشد که این موج علاوه بر هدر دادن دلارهای نفتی، ممکن است فرصتهای اقتصادی واقعی ناشی از بیانیه وین را ضایع کرده و دولت یازدهم را مجبور به پا گذاشتن در راهی کند که دیگر دولتها در روز وفور دلارهای نفتی به آن دست زدهاند.
بدین ترتیب کارشناسان اقتصادی هم از دولت میخواهند که به تداوم روشهای سختگیرانه خود در اداره اقتصاد در دوران پساتحریم پایبند باشد و اصولا دلارهای نفتی در حال آزاد شدن را نادیده بگیرد و هم از قوه مقننه میخواهند در صورت لزوم با تصویب طرحی، برخی رئوس سیاستهای اقتصادی لازم دولت برای ماههای آینده را قانونی کند که مدیریت واردات، مهمترین آن است.