به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، محمدرضا نعمتزاده امشب در مراسم بزرگداشت روز صنعت و معدن که با حضور فعالان صنعتی و مدیران اجرای صنعت، معدن و تجارت در تلالار پتروشیمی تبریز برگزار شد، اظهار داشت: اگر فضای کشور فضای حمایت از تولید داخلی باشد بسیاری از مشکلات خود به خود حل میشود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: متاسفانه هنوز این فرهنگ در کشور ما نهادینه نشده است و صدا و سیمای ما هنوز هم کالاهای خارجی را بیشتر از کالاهای داخلی تبلیغ میکنند.
نباید بازار ما در به طور کامل در اختیار دیگران قرار گیرد
وی افزود: دستیابی به توافق در مذاکرات هستهای کار بزرگی بود که دیپلماتهای سیاسی کشور انجام دادند اما این اتفاق علت تامه برای حل همه مشکلات اقتصادی نیست بلکه رفع یک سری موانع برای تولید و صادرات است و نباید موجب شود بازار ما به طور کامل در اختیار دیگران قرار گیرد.
نعمتزاده با بیان اینکه ملت ما همانند دوران قبل از تحریم برای دوران پساتحریم نیز توان برنامهریزی و رفتار حساب شده دارد، متذکر شد: اگر برداشتن تحریمها و گشایش به وجود آمده موجب توسعه اقتصادی، صنعتی، فناوری و سرمایهگذاری در کشور شود رحمت است و در غیر این صورت میتواند حتی مضر و تحمیلکننده هزینه نیز باشد.
اگر سرمایهگذاری خارجی صورت می گیرد بخشی از تولیدات باید صادر شود
وزیر صنعت، معدن و تجارت اذعان داشت: اگر ما با کشورهای خارجی و اروپایی وارد مذاکره شدیم شرط اول رسیدن به توافق سرمایهگذاریهای مشترک در زمینههایی بود که موجب انتقال تکنولوژی به کشور شده و به صادرات کشور ما کمک کند یعنی اگر سرمایهگذاری خارجی صورت میگیرد بخشی از تولیدات باید صادر شود.
این مسئول خاطرنشان کرد: ایران یک بازار 80 میلیونی است و اگر ما این بازار را در اختیار کشورهای ارپایی قرار میدهیم، آنها هم باید متعهد شوند بازارهای جهانی را به تناسب در اختیار ما بگذارند تا ما هم متقابلاً از امکانات بازاریابی آنها بهرهمند شده و عقبماندگیهای ما از لحاظ امور زیربنایی و فنی جبران شود.
دانش پیشرفته روز مساوی با تولید رقابتی
وی با بیان اینکه اگر دانش پیشرفته روز را نداشته باشیم تولید رقابتی نیز نخواهیم داشت، افزود: اینکه میزان صادرات غیرنفتی کشور تنها 50 میلیارد دلار باشد در شان ما نیست و ظرف 10 سال آینده این رقم را باید به 3سه برابر افزایش دهیم و حتی باید میزان صادرات ما در زمینه صنعت و معدن چهار برابر شود.
نعمتزاده اضافه کرد: در طول تاریخ سازمان ملل برای نخستین بار بود که چند قطعنامه که بعضی حتی به فصل هفتم هم رفته بود با 15 رای کان لم یکن شد و باید از این فرصت به دست آمده بهرهبرداری عقلایی و منطقی داشته باشیم و به اقتصاد رقابتی که همانا تقویت توانمندی تولید و بازاریابی و گسترش آن است دست یابیم.
نمیتوانیم 36 درصد رشد منفی را در عرض یک سال جبران کنیم
وزیر صنعت، معدن و تجارت ابراز داشت: در سال 91، رشد اشتغال صنعتی و ارزش افزوده به ترتیب منفی 36 درصد و منفی 10 درصد بوده و با این اوصاف در سال گذشته میزان رشد صنعتی را به 6.7 درصد رساندیم و البته نمیتوانیم 36 درصد رشد منفی را در عرض یک سال جبران کنیم.
وی با اشاره به گلهمندیهای مختلف مطرح شده در مورد نرخ بهره بانکی تاکید کرد: ظرفیت بانکهای کشور همین است و به همین دلیل ریاست محترم جمهوری دستور دادهاند نظام بانکی بازنگری شود که ما هم برای این امور برنامه داریم اما به هرحال نمیتوانیم همه کمبودها را در یک روز جبران کنیم.