به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»؛ بانک مرکزی گزارش هفتگی متوسط قیمت خردهفروشی برخی از مواد خوراکی در تهران هفته منتهی به ۹ / ۵ / ۱۳۹۴ را منتشر کرد که بر اساس آن نرخ ۶ گروه کالایی افزایش، ۲ گروه کالایی کاهش و نرخ ۳ گروه کالایی نسبت به هفته مشابه ماه قبل ثابت مانده است.
بر این اساس نرخ گروه لبنیات، تخم مرغ، حبوب، سبزی های تازه، گوشت قرمز و چای افزایش، نرخ گروه میوه های تازه و گوشت مرغ کاهش و نررخ برنج، قند و شکر و روغن نباتی ثابت مانده است.
بانک مرکزی در این گزارش نرخ ۱۱ گروه کالایی و ۴۲ قلم کالا را مورد بررسی قرار داده است.
لبنیات و تخممرغ
در هفته مورد گزارش، در گروه لبنیات قیمت پنیر غیرپاستوریزه نسبت به هفته قبل معادل ۱.۱ درصد افزایش داشت و بهای سایر اقلام این گروه بدون تغییر بود. قیمت تخممرغ معادل ۳.۰ درصد افزایش یافت و شانهای ۷۰ هزار ریال الی ۱۰۰ هزار ریال فروش میرفت.
برنج و حبوب
در این هفته در گروه برنج، بهای تمام اقلام این گروه ثابت بود. در گروه حبوب، قیمت عدس معادل ۰.۲ درصد، لوبیاچیتی ۱.۵ درصد و لوبیا قرمز ۰.۸ درصد کاهش ولی بهای سایر اقلام این گروه بین ۰.۳ درصد تا ۲.۲ درصد افزایش داشت.
میوهها و سبزیهای تازه
در هفته مورد بررسی، در میادین زیر نظر شهرداری گیلاس عرضه نمیشد ولی سایر اقلام میوه و سبزی تازه که تعدادی از آنها از نظر کیفی در مقایسه با سایر میوهفروشیها متفاوت بودند، به نرخ مصوب سازمان میادین میوه و ترهبار عرضه میگردید. میوهفروشیهای سطح شهر اقلام میوه و سبزی تازه را عرضه مینمودند که در گروه میوههای تازه قیمت گیلاس معادل ۳۴.۵ درصد و موز ۱.۸ درصد افزایش ولی بهای سایر اقلام این گروه بین ۲.۰ درصد تا ۲۲.۷ درصد کاهش یافت. در گروه سبزیهای تازه قیمت خیار معادل ۷.۷ درصد، گوجهفرنگی ۶.۶ درصد و سیبزمینی ۰.۲ درصد افزایش ولی بهای سایر اقلام این گروه بین ۰.۷ درصد تا ۹.۳ درصد کاهش داشت.
گوشت قرمز و گوشت مرغ
در هفته مورد گزارش قیمت گوشت گوسفند معادل ۰.۲ درصد و گوشت تازه گاو و گوساله ۰.۱ درصد افزایش ولی بهای گوشت مرغ ۳.۸ درصد کاهش یافت.
قند، شکر، چای و روغن نباتی
در این هفته قیمت چای خارجی معادل ۰.۲ درصد افزایش داشت و بهای قند، شکر و انواع روغن نباتی بدون تغییر بود.
تغییرات یکساله قیمت ها
براساس گزارش بانک مرکزی، طی یکسال منتهی به تاریخ گزارش نرخ گروه لبنیات ۵.۳ درصد، تخم مرغ ۲.۱ درصد، برنج ۹.۰ درصد، حبوب ۱۷.۸ درصد، میوه های تازه ۸.۳ درصد، سبزی های تازه ۶.۰ درصد، گوشت قرمز ۷.۲ درصد، قند و شکر ۵.۰ درصد، چای ۳.۵ درصد و روغن نباتی ۰.۸ درصد افزایش و نرخ گوشت مرغ ۱۳.۵ درصد کاهش یافته است.