به گزارش «خبرگزاری دانشجو»، به نقل از ابصارنیوز، نخستین جلسه هم اندیشی مسئولان نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه ها و معاونین فرهنگی دانشگاه با مسئولین بسیج دانشجویی در خصوص برنامه های فرهنگی و مذهبی دانشگاه ها در سال ۹۴ برگزار شد.
این نشست شب گذشته با حضور مسئولان دفاتر نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه ها به همراه معاونان فرهنگی دانشگاه های محقق اردبیلی، علوم پزشکی اردبیل، پیام نور اردبیل، آزاد اسلامی واحد اردبیل در محل ساختمان بسیج دانشجویی برگزار شد.
حجت الاسلام سید محمد سید سیاح، مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در سازمان بسیج دانشجویی در ابتدای این نشست با عرض تسلیت به مناسبت فرارسیدن سالروز شهادت امام صادق علیه السلام به بیان روایتی از حضرت پرداخت و افزود: از امام صادق روایت است که فرمودند؛ هرگز لباس دشمانانتان را نپوشید و از غذاهای آنها مصرف نکنید و از درآوردن خود به شکل آنها خودداری کنید؛ چرا که این اعمال کردار کافران است.
وی با اشاره به به مفهوم حدیث ذکر شده گفت: از این روایت، سبک زندگی اسلامی که موجب تقرب به خداست استنباط می شود.
مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در سازمان بسیج دانشجویی اتخاذ سبک زندگی در آینده انسان ها را دارای تاثیر بسزایی دانست و گفت: انتخاب سبک مناسب موجب تقرب به خدا و سبک نامناسب نیز عداوت با خداوند متعال را در پی خواهد شد.
سید سیاح با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در این خصوص خاطرنشان کرد: تهاجم فرهنگی که تغییر سبک زندگی جوانان را نشانه گرفته امروز در دانشگاه ها بیشتر نمود یافته است و این وظیفه بسیار سنگینی است که بر دوش همه ما قرار داده شده تا با رواج سبک زندگی اسلامی در دانشگاه ها بتوانیم به مقابله با دشمنان بپردازیم.
دانشگاه ها نیازمند احیا شدن امر به معروف و نهی از منکر هستند
در ادامه نشست معین الدین اسدی، مسئول بسیج دانشجویی استان از مسئولان نهاد رهبری و معاونین فرهنگی دانشگاه ها به خاطر پشتیبانی آنها از بسیج در انجام مأموریت های بسیج دانشجویی قدردانی کرد و گفت: در سال گذشته 1105 نفر از دانشجویان دانشگاه های استان به راهیان نور مشرف شدند و طرح ولایت امسال نیز با حضور بیش از 160 نفر از ممتازین بسیج دانشجویی پس از ازمون و مصابحه به مدت 11 روز به صورت شبانه روزی با اندیشه های انقلاب اسلامی تحت عنوان طرح ولایت آشنا شده و 25 نفر نیز به مرحله کشوری این طرح اعزام شدند.
وی به برگزاری اردوهای جهادی نیز اشاره کرد و افزود: تا کنون کاروان های جهادی دانشگاه های پیام نور، آزاد و محقق به عرصه ها اعزام شده و در هفته اول شهریورماه نیز دانشجویان جهادگر دانشگاه های علوم پزشکی اردبیل و مجموعه حوزه علم الهدی نیز به مناطق محروم اعزام خواهند شد.
مسئول سازمان بسیج دانشجویی اردبیل هدف از این جلسه را هم اندیشی در مورد فضاسازی دانشگاه برای اجرای برنامه های فرهنگی مؤثر دانست و افزود: امر به معروف و نهی از منکر از امور مغفولی است که نیازمند احیا و گسترش در جامعه است و اگر این کار از دانشگاه ها اغاز شود نتایج مثمر ثمرتری منتج خواهد شد.
وی از مسئول نهاد رهبری در دانشگاه ها خواست طرح یکسان سازی نمازخانه هادر فضای دانشگاهها را مورد توجه قرار دهند و نمازهای جماعت منتهی به مساجد دانشگاه نشود و در تمام دانشکده ها و حتی کتابخانه هانیز مکان های برای اقامه نماز در نظر گرفته شود.
دانشگاه جمکران نیست
حجت الاسلام معاضدی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های استان اردبیل گفت: باید با نظارت و بازرسی دقیق از مجموعه دانشگاه، روی حضور حداکثری و با نشاط دانشجویان در برتامه های اجرایی آسیب شناسی دقیقی انجام شود.
وی در مورد برگزاری اردوهای مختلط هم گفت: این موضوع یک تهدید بسیار جدی و مهم است که اغلب دانشجویان بدون اطلاع دانشگاه و والدین اقدام به برگزاری چنین اردوهایی می کنند.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های استفاده بی رویه از شبکه های مجازی را مهمترین خطر پیش روی جوانان عنوان کرد و افزود: در فضایی که هیچ گونه کنترلی بر آن نیست دانشجویان به راحتی می توانند بدون حضور فیزیکی و صرف هزینه و اخذ مجوز به تبلیغ و یارگیری بپردازند
معاضدی برگزاری چنین جلساتی را بعنوان اتاق فکر مقابله با تهدیدات پیش رو نام برد و از کسانی که دل در گرو نظام دارند خواست تا با کمکشان در اسلامی کردن دانشگاه ها، معضلات موجود نیز به حداقل کاهش پیدا کند.
وی با بیان اینکه دانشگاه قابل مقایسه با مکان های مقدسی مثل جمکران نیست، گفت: همه نوع افرادی با سلایق و اعتقادات مختلفی در دانشگاه ها حضور دارند و گاهی افراد نابابی هم در میان این قشر دیده می شود که می توان با زیر نظر داشتن تحرکات آن ها را نیز کنترل کرد.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های بهترین نمازهای جماعات در طول روز را به غیر از بارگاه امام زادگان از آن مساجد دانشگاه ها توصیف کرد و افزود: اعتکاف نیز از دانشگاه سرچشمه گرفت و اکنون در جامعه ساری و جاری شده است.
وی با انتقاد از کسانی که بر طبل فساد در جامعه می کوبند، گفت: هر چقدر فساد در سطح جامعه بالا می رود به برکت جمهوری اسلامی بر تعداد افراد با ایمان نیز افزوده می شود.
فرهنگ ازدواج در دانشگاه ها ترویج می یابد
حجت الاسلام احمد شفائی مهر، معاون فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل با بیان اینکه کارشناسان درجه یک فرهنگی به این نتیجه رسیده اند که در امور فرهنگی نباید زیاد فشار آورد، گفت: باید با فعالیت های نرم به مقابله با تهاجم فرهنگی دشمنان برویم.
شفائی مهر با بیان اینکه هیچگاه نمی توان بدون صرف هزینه به پیروزی و موفقیت دست یافت، گفت: باید با برگزاری موسیقی و تئاترهای سالم بر فضا سیطره یابیم تا فرصت از دست دشمنان و معاندین نظام گرفته شود.
وی به ترویج فرهنگ ازدواج در دانشگاه ها تاکید کرد و افزود: فرهنگ ازدواج روز به روز در حال اضمحلال است و باید از دانشگاه ها جرقه ترویج ازدواج آسان و کم هزینه در جامعه زده شود.
محرومیت زدایی از دانشگاه ها مهمترین اولویت کاری جهادگران دانشجو است
حجت الاسلام سیف الله مدبر، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه محقق نیز به برگزاری اردوهای جهادی اشاره کرد و گفت: دانشگاه ها هم مانند روستاها نقاط محروم بسیاری دارند و نیازمند رسیدگی هستند.
وی افزود: از دانشجویان جهادگر انتظار می رود با صرف وقت در طول سال با فعالیت های جهادی شان محرومیت را شناسایی و آنها را رفع کنند.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه محقق تعمیر نمازخانه ها و فضاسازی محوطه دانشگاه ها را نیازمند کارهای جهادی دانست و افزود: فضای مجازی نیز بسان فضای حقیقی انیازمند فعایلت های جهادی است
حجت الاسلام مدبر به تشکیل کمیته ای در این باب اشاره کرد و گفت: اگر همه با هم در حد اختیارات و وظایف خود در این کمیته مسئولانه وارد شویم، می توانیم به موفقیت های چشمگیری دست پیدا کنیم.
وی گفت: دانشجو از زمانی که از کلاس درس خارج می شود تا لحظه خوابیدن در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی غوطهور است و اغلب هم منجر به انحراف ذهنی منتهی می شود که نتیجه ای جز بی سوادی در مهد علم و دانش را در پی نخواهد داشت.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه محقق با انتقاد از اجرای بی رویه موسیقی در سطح شهرهای اردبیل و سرعین پرداخت و از مسئولان زیربط خواست به این مطالبه دانشگاهی جوابگو باشند.
حجت الاسلام مدبر به تشریح طرح اسلام سازی ترم های دانشگاهی پرداخت و گفت: گروه معارف در دانشگاه تمام دروس مرتبط در تمامی دانشکده ها را در دست گرفته تا با یک برنامه ریزی منسجم، دروس با افراد متخصص ارائه شود.
تا وقتی قوانین تبعیض وجود دارد، فساد هم ادامه خواهد داشت
حجت الاسلام علی نسب، جانشین مسئول نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه های استان با بیان اینکه خدا از زن و مرد هر دو حجاب می خواهد، گفت: حجاب مرد و زن تنها شکل و شمایل متفاوت تری دارد.
وی به ایجاد طرح های زیبا و جوان پسند و در عین حال مراعات کننده اسلام و حلال و حرام اشاره کرد و گفت: کسانی که از روسری و مقنعه بعنوان حجاب استفاده میکنند، نباید با ایراد نوع رنگ البسه مصرفی سد ایجاد کرد و موجب سردرگمی و انحطاط انها شویم.
کانون های نیانش مروجان نماز در دانشگاه ها هستند
حجت الاسلام حمیدوند، کارشناس نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی اردبیل گفت: کانون های نیایش و یاوران نماز در دانشگاه ها تلفیقی از اساتید، کارکنان و دانشجویان در راستای ترویج نماز در دانشگاه تاکنون اقدامات مثبتی انجام داده اند.
حلقه های صالحین به پررونق تر شدن نماز جماعت در دانشگاه ها کمک می کند
حجت الاسلام فیاضی، مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه حضرت عباس علیه السلام در جمع بندی این نشست گفت: بحث های تربیتی و فرهنگی اصولا دیربازده هستند و مباحث مربوط به نماز، عفاف و حجاب نیز نیازمند ریشه شناسی و تشکیل اتاق فکر است.
وی با بیان اینکه ابزار دشمن استفاده از مفاهیم زیبا و پر رنگ و لعاب است، گفت: نباید به افرادی همچون زیبا کلام که مروج افکار حجاریان هستند در دانشگاه فرصت داده شود.
مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه حضرت عباس علیه السلام از برگزاری حلقه های صالحین پیش از نماز بعنوان راهکار پررونق تر شدن نمازهای جماعت در اغلب مساجد بخصوص دانشگاه ها نام برد و بر روی آن تاکید کرد.