به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از خرم آباد، حجت الاسلام طاها هاشمی دیروز در پانزدهمین نشست دبیران شورای قرآن و عترت دانشگاه های آزاد کشور در محل دانشگاه آزاد بروجرد گفت: 90 درصد دانشجویان به علت اینکه برنامه های فرهنگی جذابیت ندارند خود را مخاطب این برنامه ها نمی دانند.
وی با بیان اینکه سالانه هزاران میلیارد تومان صرف برنامه های فرهنگی می شود؛ اما خروجی آن معلوم نیست که چه می شود، افزود: پرچم به ظاهر دو متر پارچه است ؛اما عقبه این پارچه یک ملت قرار دارد ریش و حجاب هم ظواهر دین هستند و با این حال اگر به جوهر دین توجه نداشته باشیم و فقط به ظواهر دین بپردازیم، نتیجه آن وضعیتی است که امروز به آن دچار شده ایم.
معاون فرهنگی دانشگاه آزاد لرستان گفت: 90 درصد مردم عادی با اینکه می دانند برنامه های ماهواره مضر هستند؛ اما شبکه های ماهواره ای را به علت اینکه برنامههای صدا و سیما ضعیف هستند، تماشا می کنند.
هاشمی وضعیت فعلی دانشگاه ها را نتیجه چندین سال کار فرهنگی دانست و گفت: دانشگاه برشی از جامعه است و با این حال شخصیت فکری، فرهنگی و اعتقادی دانشجو نیز پیش از دانشگاه شکل می گیرد؛ از این رو دیگر در دانشگاه نمی توان کاری را با زور و تحمیل پیش برد.
وی با بیان اینکه جامعه ما یک جامعه جوانی است و باید نیازش تامین شود، اضافه کرد: زمانی ما از استراتژی لبخند حرف به میان آوردیم؛ اما عده ای در حالی که لبخند استراتژی پیامبر (ص)بوده است اعتراض کردند.
معاون فرهنگی دانشگاه آزاد با اشاره به اینکه برخورد صحیح، رفتار درست و احترام است که می تواند افراد را جذب کند، گفت: بخشنامه ای که در خصوص حجاب ابلاغ شد هدفش این بود یک نیروی حراستی با مدرک تحصیلی پایین به یک عضو هیات علمی تذکر ندهد؛ چرا که این فرد نمی تواند امر به معروف و نهی از منکر کند.
هاشمی با بیان اینکه دانشجوی بدحجاب باید هدایت شود به سمت حوزه فرهنگی و عالمی که می تواند او را اغنا کند، تصریح کرد: دانشجویان پاره تن ما هستند و با این حال نباید آنها را طرد کنیم.
وی در بخش دیگری از اظهارات خود با اشاره به اینکه دانشگاه آزاد در یک زمانی تاسیس شد که کشور به چنین فضایی نیاز داشت، گفت: دانشگاه در آن ایام برای خیلی ها به آرزو تبدیل شده بود؛ اما با این حال در شرایطی که کشور در حال جنگ بود و از طرفی نیز همه چیز بسته و دولتی بود با پیشنهاد آیت الله هاشمی و تایید امام دانشگاه آزاد در سال 61 تاسیس شد.
معاون فرهنگی دانشگاه آزاد با بیان اینکه در شرایط فعلی اگر آن دوران را که دانشگاه آزاد تاسیس شد را در ذهن تصور کنیم می فهمیم که این اتفاق در چه شرایط سختی روی داده است، گفت: اگر نگاه به دانشگاه آزاد یک نگاه ملی بود برای اینکه این دانشگاه زمین نخورد مجوز راه اندازی هزاران دانشگاه در کشور صادر نمی شد.
هاشمی با اشاره به کاهش تعداد واحدهای زیان ده این دانشگاه به 170 واحد بر اساس اقدامات دکتر میرزاده تصریح کرد: واحدهای زیان ده این دانشگاه را یا ادغام و یا آنها را تبدیل به دانشکده کرده ایم و با این حال در حال حاضر این دانشگاه دارای کمتر از 400 واحد است.