به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، یازدهمین اتاق گفتگو با خبرنگاران سازمان اقتصادی کوثر با حضور حسین کولیوند، مدیر بیمارستان خاتم الانبیاء (ص) و آیدین مولازاده، مدیرعامل شرکت تهران الکتریک مدیران گروه سلامت و بهداشت این سازمان برگزار شد.
در ابتدای این نشست کولیوند با بیان اینکه بیمارستان خاتم الانبیاء (ص)، بیمارستانی تخصصی و فوق تخصصی مربوط به سازمان اقتصادی کوثر است، اظهار داشت: این بیمارستان از اولین بیمارستان های کشور بوده که موفق به اخذ درجه ارزشیابی یک عالی از وزارت بهداشت شده است.
وی افزود: بیمارستان خاتم الانبیاء دارای 400 تختخواب می باشد که در حال حاضر تمام تخت ها فعال بوده و با ظرفیت کامل فعالیت می کند.
مدیر بیمارستان خاتم الانبیاء (ص) در بیان رسالت های این بیمارستان گفت: ارائه خدمات درمانی تخصصی و فوق تخصصی در چارچوب قوانین بهداشت درمان است.
وی اضافه کرد: این رسالت بایستی با رعایت اصولی همچون ارائه بهترین خدمات بهداشت درمانی به خانواده معزز شهدا و ایثارگران و سیایر مراجعین در کمترین زمان با کیفیت تضمین شده و هزینه پذیرفتنی، فراهم کردن مراقبت های فراگیر پزشکی در سطوح مختلف پیشگیری، تشخیصی و درمانی، مرکزیت دادن به مشتری و بهره گیری از شایستگی ها و مشارکت کارکنان و پزشکان با توجه به آخرین پیشرفت های پزشکی و مشارکت در امر آموزش و پژوهش بر مبنای اصول اخلاق پزشکی و تکنولوژی انجام شود.
به گفته کولیوند چشم انداز بیمارستان خاتم الانبیاء این است که همه بیماران خواهان دریافت خدمات پزشکی از این بیمارستان باشند و بیمارستان خاتم الانبیاء (ص) به الگوی موفق تمام بیمارستان ها در سطح منطقه تبدیل شود.
وی ادامه داد: خواهان این هستیم که این بیمارستان در آینده به یکی از پیشگامان ارائه خدمات بیمارستانی در سطح بین الملل شده و با نیروی انسانی متخصص، متعهد، تجهیزات توانمند و مدیریت اثربخش برای ارتقای سلامت و بهداشت جامعه تلاش کنیم.
مدیر بیمارستان خاتم الانبیاء (ص) تاکید کرد: با توجه به اینکه ارائه خدمات درمانی به خانواده شهدا و ایثارگران یکی از اهداف اصلی ما است، معرفی الگوی بیمارستان اسلامی مهمترین ماموریت بیمارستان خاتم الانبیاء (ص) خواهد بود.
وی افزود: بسط و گسترش فرهنگ قرانی و معارف اسلامی چه در میان ارباب رجوع و چه پرسنل بیمارستان یکی از اصلی ترین ارزش های ما است.
کولیوند در ادامه معیار قراردادن اصول و موازین دینی برگرفته از قران و عترت در نحوه برخورد کارکنان را مبنای اول این بیمارستان خواند و اضافه کرد: اهتمام مجددانه به تحقق اندیشه های امام (ره) و مقام معظم رهبری در بین کارکنان بیمارستان و پزشکان و همچنین توجه به کرامت ذاتی انسان از هر قومیت، نژاد و مذهب نسبت به جامعه هدف و سایرین و توجه به بهبود مستمر خدمات و توسعه فرهنگ بهره وری خدمات درمانی از دیگر معیارهای ده گانه این بیمارستان است.
وی تصریح کرد: چالش هایی پیش روی صنعت درمان همچون تعرفه ها، تنوع اختیارات و مسئولیت ها، عدم وجود نظام های مدیریت نوین اداره بیمارستان ها و تعدد دستگاه های نظارتی بر یکپارچگی سیاست های ابلاغی مورد شناسایی قرار گرفت و بر اساس آن مدلی برای توسعه بیمارستان تعریف شد که بنای آن بر ده محور قرار گرفت.
مدیر بیمارستان خاتم الانبیاء (ص) بهبود فضای فیزیکی را یکی از همین محورهای دهگانه خواند و گفت: فضای فیزیکی در بدو ورود مورد توجه همگان قرار می گیرد و به همین دلیل هتلینگ بیمارستان مورد توجه قرار گرفت تا بیمار احساس آرامش کند.
وی ادامه داد: توسعه خدمات تشخیص ی درمانی به منظور افزایش ظرفیت درمان بیماران سرپایی و جراحی شده توسط پزشکان مدعو از خارج از کشور مورد توجه قرار گرفت.
کولیوند تاکید کرد: در حال حاضر تمامی جانبازان و بیمارانی که مجبور بودیم برای دریافت خدمات به کشورهای دیگر همچون آلمان اعزام کنیم، با دعوت از پزشکان صاحب نام و رفرنس در داخل کشور مورد مداوا قرار می گیرند.
وی با بیان اینکه هم اکنون انتقال بیمار به خارج از کشور به تعداد انگشتان دست رسیده است، گفت: بزرگان پزشکی جهان نظیر پروفسور مهاجر، پروفسور سمیعی، پروفسور صدیق، پروفسور مهدوی، پروفسور اشتوما، پروفسور هافمن و ... که در خارج از کشور اقامت دارند، مطابق برنامه ریزی به صورت مرتب در بیمارستان خاتم الانبیاء (ص) حضور پیدا می کنند.
وی افزود: این مهم موجب می شود تا علاوه بر جلوگیری از خروج ارز و صرفه جویی 3000 میلیارد ریالی، دانش علمی نیز به کشور منتقل شده و سطح علمی و تجربی پزشکان داخلی افزایش یابد.
این مدیر بیمارستان از راه اندازی بخش ICU برای جانبازان و خانواده شهدا خبر داد و عنوان کرد: این بخس بزرگترین بخش ICU منطقه بوده، دارای 35 تخت و 3 پزشک مقیم و 130 پرستار است و از آخرین تکنولوژی روز دنیا بهره می برد.
وی همچنین با خبر دادن از راه اندازی بخش دیگری برای درمان آسیب های نخاعی اظهار داشت: این بخش با ظرفیت 20 تخت آماده درمان در حدود 2000 نفر جانبار نخاعی موجود در کشور و همچنین بیماران قطع نخاعی ناشی از تصادفات و سایر حوادث است.
کولیوند تصریح کرد: در این بخش برای بیمارانی که به تازگی دچار آسیب نخاعی شده اند، اقدام به تزریق سلول های عصبی بنیادین می کنیم که موجب بهبود وضعیت آنها خواهد شد و در حال حاضر فقط 2 کشور در دنیا حائز این دانش هستند. شرایط فرادی که مشمول این خدمات می شوند در سایت بیمارستان موجود است و بیماران داوطلب می توانند با مراجعه به سایت، پیگیر وضعیت درمان خود باشند.
راه اندازی بخش چند تخصصی درد با ظرفیت 25 تخت و ریاست دکتر مهاجر، راه اندازی مرکز جامع توانبخشی، بخش سلامت خانواده، راه اندازی بخش جدید نوروواسکولار (عصبی – عروقی) و همچنین راه اندازی بخش استروک برای بیماران سکته مغزی از دیگر خبرهای خوب مدیر بیمارستان خاتم الانبیاء (ص) بود.
کولیوند در ادامه بیان داشت: ظرف سه ماه یک بخش دیگر 100 تختی به ظرفیت بیمارستان اضافه شد که در حال بهره برداری است.
وی افزود: یک مرکز کنترل و درمان سرطان برای خانم ها راه اندازی شده است.
به گفته مدیر بیمارستان خاتم الانبیاء (ص) یک بیمارستان برای درمان و کنترل سرطان در 12 طبقه با 200 تا 250 تخت ظرف 3 الی 4 ماه آینده راه اندازی خواهد شد که اولین مرکز درمانی سرطانی ایران است.
وی ادامه داد: ارتقای آموزش نیروی انسانی از دیگر محورهای بیمارستان خاتم الانبیاء (ص) است و ما برای گسترش دانش و مهارت کارکنان هم منابع آموزشی خوبی را تهیه کرده ایم و هم سعی کردیم از کلاس های احتمالی حداکثر استفاده را بنماییم.
کولیوند تاکید کرد: در راستای تحقق سیاسی های اقتصادی مقاومتی و رهنمودهای رهبری در خصوص این مهم، در کنترل کردن هزینه ها و درست هزینه کردن جلو رفتیم و توانستیم از هزینه های پرت جلوگیری کنیم.
وی با بیان اینکه بیمارستان خاتم الانبیاء (ص) به طور قطع امسال هم حائز رتبه ممتاز خواهد شد، بیان داشت: دانشگاه های علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران و ایران از کیفیت خدمات بیمارستان خاتم الانبیاء (ص) تقدیر کرده اند.
این مدیر بیمارستان در ادامه اضافه کرد: سال گذشته موفقیت بیمارستان در CPR (احیاء قلبی) 34 درصد بود که این رقم در سال جاری تا این لحظه به 42 درصد رسیده است.
در ادامه این نشست آیدین مولازاده، مدیر عامل شرکت تهران الکتریک با بیان اینکه بحث سلامت و ورود در حوزه بهداشت و درمان موضوعی است که نمی توان از آن به راحتی گذشت، اظهار داشت: این شرکت با بیش از 47 سال سابقه در حوزه تجهیزات پزشکی فعال است.
وی با اشاره به اینکه اضافه کرد: شرکت تهران الکتریک در دوران تحریم توانست داروها و تجهیزات مورد نیاز جامعه هدف را تامین کند و سعی بر این شد تا هیچ کمبودی در این میان احساس نشود.
مولازاده افزود: در دوره مهندس اسکندری در سازمان اقتصادی کوثر بر این موضوع تاکید شد که شرکت های سازمان به سمت تولید، کارآفرینی و استفاده از ظرفیت های دولتی حرکت کنند.
وی با تاکید بر اینکه نگاه شرکت های زیر مجموعه سازمان اقتصادی کوثر به مساله سلامت صرفا اقتصادی نیست، خاطرنشان کرد: مساله بهداشت و درمان ایثارگران همواره در صدر اولویت های سازمان اقتصادی کوثر بوده و به صورت ویژه پیگیر ارتقاء خدمت رسانی به ایثارگران در حوزه سلامت می باشیم.
به گفته مدیر عامل شرکت تهران الکتریک 18 نفر از 23 کارمند این شرکت را فرزندان شهدا و باقی افراد را اعضای جامعه هدف تشکیل می دهند.
وی ادامه داد: منافعی که برای شرکت تهران الکتریک حادث می شود هیچ کدام منافع شخصی نیست و تمام سود مستقیما وارد جامعه هدف شده و از آن بهره برداری می شود.
مولازاده تاکید کرد: تهران الکتریک وظیفه تامین و تجهیز مراکز پزشکی زیر مجموعه بنیاد شهید را بر عهده دارد و در موارد متعددی نیز اقدام به تجهیز برخی بیمارستان های زیرمجموعه وزارت بهداشت، مراکز توانبخشی، مراکز درمانی کرده است.
وی افزود: تهران الکتریک در دوران قبل از تحریم نمایندگی های خوبی داشت که به دلیل تحریم کاهش یافت و حال به دنبال آن هستیم تا این نمایندگی ها را مجددا احیا کنیم.
مدیر عامل شرکت تهران الکتریک یادآوری کرد: در بحث سلامت و تامین نیازهای پزشکی و دارویی جامعه هدف توجه ویژه ای در سازمان اقتصادی کوثر وجود دارد.
وی در ادامه اضافه کرد: بیش از 70 درصد دانشگاه های علوم پزشکی با شرکت تهران الکتریک همکاری می کنند و توجه ما بیشتر به مناطق محروم کشور است و کمک می کنیم تا دورافتاده ترین مراکز درمانی کشور تجهیزاتشان را ارتقاء دهند.
مولازاده تصریح کرد: صنعت سلامت در حوزه تجهیزات پزشکی و دارویی می تواند چند ده میلیارد دلار ترناول (درآمد) مالی داشته باشد که از این قابلیت در دوران پساتحریم نباید غفلت کرد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: یکی از کارهایی که به جد دنبال آن هستیم در تولید گیاهان دارویی است که در راستای اقتصاد مقاومتی بود چرا که بیش از 90 درصد داروهای گیاهی موجود در دنیا در کشورمان قابل استحصال است و برخی داروهایی گیاهی خاص موجود در ایران نیز در هیچ کجای دنیا قابل دسترسی نیست.