گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، یادداشت دانشجویی*؛ تحریم ،تهدید، فرصت...
تحریم برای خودسازی...
لایه ی پوشالی تحریم...
توهم پوشالی تحریم...
به تحریم خوب نگاه کنیم...
تحریم تا تحریم...
تحریم به نفع ماست...
تحریم های فایده دار...
تحریم در خون و گوشت ما آغشته است...
پیشرفت در لایه ی تحریم...
چرا پیشرفت می کنیم؟ چون تحریم می شویم...
پیشرفت در لایه ی سختی ها...
همه چیز تحریم نیست...
تاریخ در روزگار ما اندکی محجور مانده است، در حالی که امروز دوای بسیاری از دردهای ما را گذشتگان در نسخه تاریخ پیچیده اند، مطمئنا انقلاب ما نیز در یک بستر تاریخی شکل گرفته است؛ انگیزه های امروز ما یا در اندیشه های گذشتگانمان جاریست و یا در تکاپوی نیاکانمان برای تحقق آنها به ما ارث رسیده است. تلاش برای آزادی و استقلال از بیگانگان، چه در سیاست و فرهنگ و چه در اقتصاد، بخشی از همان میراث گران بهایی است از سوی دیگر معضلات امروز یا در گذشته ما ریشه دارد و یا راه حل آن در میان صفحات تاریخ برای ما مکتوب گشته است؛ مانند تحریم، استعمار و...
واژه تحریم گویی برای ما به یک اژدهای هفت سر تبدیل شده، گویا خبر نداریم که ملت ما در گذشته نه تنها با آن زندگی کرده است بلکه از آن به عنوان حربه و اهرمی برای فشار به دشمن سود می جست، این روش دارای زبان ژرفای ادبیات استقلال و عدم وابستگی می باشد پس شایسته است با بهره گیری از ابزار تعقل و اندیشه و عطف به تاریخ که تنها میراث ماندگار ملتها برای فرزندان خویش است؛ این اژدهای خوفناک و ادبیات آن را خوب شناخت تا نه تنها از ضربات و خساراتش ایمن گشت بلکه از آن به عنوان اهرمی کارآمد برای فشار بیشتر به دشمن استفاده کرد.
یکی از واژه هایی که امروزه کام مردم ایران را تلخ کرده، «تحریم» است؛ کلمه ای که با مشکلات معیشتی و مفهوم ظلم تحریم کنندگان همراه شده و هر گروه و جریانی سعی می کند با نشان دادن راهی، وعده شیرینی برای گذر از این تلخی دهد، اولین بار معنایی که واژه تحریم در ذهن ایرانیان وارد می کند سختی، مشقت و ظلم است اما اگر بتوانیم واکنش آنی افراد در قبال این موضوع را به تعویق بیندازیم و آنها را به سالهای دورتر و کتب درسی تاریخشان ببریم می توان ادعا کرد بار واژه ی تحریم با برداشت امروزین آن به کلی متفاوت میگردد.
قدیمی ترین تحریم ها علیه ما تحریمی بود که انگلیسی ها قصد داشتند ما جز هوا برای نفس کشیدن چیزی نداشته باشیم این سیاست که به قرارداد رویترز معروف بود با نهضت جامعه ایران لغو شد، بعد از ان، لغو قرارداد رژی (امتیاز مربوط به تولید و فراوری تنباکو) و همچنین تحریم تنباکو از تحریم هایی بودند که جزو افتخارات ماست چرا که معنای واژه تحریم کاملآ معکوس معنای کلمه ی امروزین آن است، واژه وابستگی در تحریم ها نقطه مشترک صحبت ماست که اصل بنیادینی در بحث جلوگیری از وابستگی ملت اسلامی از بلاد کفر می باشد اما معنای جدید تحریم این وابستگی را در قالب واردات مایحتاج مردم از بلاد کفر نمایان می کند.
روزی تحریم برای حفظ معیشت بود، اینک روزی رسیده است که تحریم بلای جان معیشت جامعه شده است، با توجه به تجربه تاریخی افتخارآمیز تحریم کالاها و امتیازات غربی و همچنین عبرت هایی تلخ از تحریم دولت مصدق و تحت فشار قرار دادن نهضت مردمی ملی کردن صنعت نفت و همچنین سالهای بعد از انقلاب می توان نتیجه گرفت تنها راهکار شیرین برای عبور از تحریم تلخ خودتحریمی است؛ بناربراین بهترین و برترین ایده و راهکار پیاده سازی گزاره اقتصاد مقاومتی می باشد که در دوران مصدق با اینکه لیبرال ترین دولت بود شاهد اجرای آن بودیم اما با انحرافات و بر کوس جدایی طلبی زدن او از روحانیت، اقبال مردم و حمایت روحانیون را از دست داد.
امروز شاهد آن هستیم پیشرفت های علمی، دانش بنیان، رشد شاخص های تولیدات داخلی در حوزه های مهم کشاورزی و صنعتی و انجام پروژه های عظیم عمرانی گواهی بر عملی بودن این نظام اقتصادی بومی است؛ البته افزایش وابستگی به خام فروشی محصولی به نام نفت، قدرت تاثیر تحریم احتمالی را نیز گسترش داده است؛ گواه این ادعا تحریم های عدم خرید نفت از ایران توسط بازار جهانی است که تاثیر محسوسی بر تمام ارکان اقتصادی ما گذاشته. در کنار همه تلخی ها و سختی های حصر اقتصادی ما توسط دشمنان جهانی، باید از دو جهت خوشحال بود؛
۱. با توجه به هجمه ی تحریم ها علیه ما در طول تاریخ توانسته ایم با تکیه بر ظرفیت ها تاثیر آن ها را کمتر ببینیم و همچون دولت مصدق پس از چند ماه، ساز تسلیم را کوک نکنیم.
۲. با توجه به عقبه تاریخی و راه های آزموده شده، تلخی این تحریم ها سوزشی می آفریند تا بهانه ای گردد جهت به کار افتادن قوه عقلیه نخبگان تا با واقعیت موجود در جهان و پذیرش وعده های الهی پای در تحریم معکوس نهند و شیرینی برداشت تاریخی ملت از تحریم را احیا نمایند.
نهایت کلام تنها جمله ای که باید گفت این است که دولتمردان و مسئولین این را سرلوحه ی کار خود قرار دهند که:" استقلال هزینه دارد؛ ۸ سال دفاع مقدس و ۳۲ سال کار در جهت پیشرفت کشور و ترور دانشمندان، صحه ای بر این گفتار است، ملت ایران ۳۲سال برعلیه هجمه تحریمی کل جهان مقاومت نکرده اند که برخی ساده لوحان با وادادگی زحمات ملت و فرهنگ غنی آنها را بر باد دهند و زیر سلطه ی هر ناحقی بکشانند.
«استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی» بر قلب ملت ایران حک شده است.
محمد رضا انصاری، مسئول قرارگاه شهید زین الدین ایلام
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.