به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، نظر و اندیشۀ حضرت آیتالله العظمی خامنهای درمورد جلالالدین محمد بلخی شاعر و عارف نامی پارسیسرا، را در دو بخش از سخنان ایشان میتوان پی گرفت.
بخش نخست ارجاعات و استنادات ایشان است به داستانها و شعرهای مثنوی معنوی که بارهاوبارها در طی سخنان ایشان _و بعضا با ذکر نام شاعر_ اتفاق افتاده است؛ این حوزه، حوزۀ گستردهای است و وقت و بررسی گسترده و مفصلی را میطلبد. اما در هشتم مهر روز بزرگداشت مولوی، خوب است نگاهی داشته باشیم به آن بخش از سخنان رهبر انقلاب که مستقیماً درمورد خود مولوی و ارزشهای هنری و معنوی اثر گرانسنگش «مثنوی معنوی» اظهار نظر کردهاند.
1. «... به مسئلهی قصهنویسی اشاره کردند. بله، من عقیدهام این است ما ضعیفیم. البته روح داستانسرایی در ایران ضعیف نیست؛ دلیلش هم داستانهای فردوسی و مولوی است.»
دیدار با کارگردانان سینما و تلویزیون _ ۱۳۸۵/۰۳/۲۳
2. «یک بخش مهمی از شعر آئینی ما میتواند متوجه مسائل عرفانی و معنوی بشود. و این هم یک دریای عظیمی است. شعر مولوی را شما ببینید. اگر فرض کنید کسی به دیوان شمس به خاطر زبان مخصوص و حالت مخصوصش دسترسی نداشته باشد که خیلی از ماها دسترسی نداریم و اگر آن را کسی یک قدری دوردست بداند، مثنوی، مثنوی؛ که خودش میگوید: و هو اصول اصول اصول الدین. واقعاً اعتقاد من هم همین است. یک وقتی مرحوم آقای مطهری از من پرسیدند نظر شما راجع به مثنوی چیست، همین را گفتم. گفتم به نظر من مثنوی همین است که خودش گفته: و هو اصول ... . ایشان گفت کاملاً درست است، من هم عقیدهام همین است. البته در مورد حافظ یک مقدار با هم اختلاف عقیده داشتیم... »
دیدار با شاعران در ماه رمضان _ ۱۳۸۷/۰۶/۲۵
اشارۀ رهبر انقلاب به دیباچۀ مثنوی معنوی است: «هذا کتاب المثنوی . و هو اُصولُ اُصولِ اُصولِ الدّین فی کشف اَسرار الوصول و الیقین و فقهُ الله الاکبر و شرعُ الله الازهر و برهانُ الله الاظهر...»
3. «مثنوی مولوی هم یک گنجینهای از همین افکار الهی و معارف الهی است»
دیدار با شاعران آیینی _ ۱۳۹۰/۰۳/۲۵
منبع: شهرستان ادب
خدا هدایت کند...