به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از رشت، رضا سراج پیش از ظهر امروز در همایش استکبارستیزی که در دانشگاه آزاد رشت برگزار شد، با بیان این که ما اگر بخواهیم این مواجه را به خوبی انجام دهیم، ناگزیر به شناخت ترفندهای آن برای مقابله با انقلاب هستیم، گفت: امروز شناخت طرح آمریکا برای نفوذ به ایران، شناخت جریان نفوذ در عرصه سیاسی و فرهنگی، شناخت اقدامات عناصر نفوذی و شناخت جریان های که متاثر از خط نفوذ شده اند، مقدمه ای است برای استکبار ستیزی که با شناخت خط نفوذ و جریان های آن معنای استکبار ستیزی امکان پذیر نیست.
وی افزود: آمریکایی ها همواره در مقابل ایران اسلامی هرآنچه که تجربه کرده اند، نتیجه عکس داشته است.
رئیس دانشگاه پیامبر(ص) تصریح کرد: در جنگ تحمیلی فکر میکردند با تسلیح صدام، انقلاب شکست خواهد خورد؛ اما نتیجه فرمایش امام راحل شد که انقلابمان را در جنگ صادر کردیم و نسخه ای از انقلاب به لبنان صادر شد که ارتش تا بن دندان مصلح صهیونیست را فلج کرد و تحریم های تحمیلی باعث رشد و بالندگی ما شد.
سراج گفت: در زمان بوش دو جنگ در منطقه بوجود آوردند و نتیجه این دو جنگ حوزه نفوذ ما را گسترده تر کرد.
وی افزود: دوره اوباما جنگ نیابتی مورد طراحی در منطقه قرار گرفت که باعث شد اعتبار و اقتدار و عمق استراتژیک ایران گسترش پیدا کند.
رئیس دانشگاه پیامبر(ص) تصریح کرد: جنگ نیابتی محور مقاومت و جغرافیای جنگ نیابتی ستون های تکیه گاه آمریکا در منطقه را بیش از بیش تضعیف کرده و در شرایط غیر قابل بازگشت و مدیریت قرار داده است.
سراج افزود: بنا بر این اقدامات آمریکا در مقابل ما بی نتیجه مانده و نقطه قوت ما شده است.
وی گفت: در طرح نفوذ و سلطه آمریکا هم همین اتفاق خواهد افتاد، اگرچه بعضی فکر میکنند با موج تعامل گرایی میتوانند چهره آمریکا را تطهیر کنند؛ اما همین امر نتیجه معکوس خواهد داد.
کارشناس مسائل خاورمیانه گفت: ادعای اوباما این بود که بوش هیچ برنامه ای برای مقابله با ایران نداشت.
سراج در ادامه به بررسی رویکرد در مقابل ایران پرداخت و گفت: فشار تحریم و تهدید، عمدتا برای این رویکرد هفت سناریو از قبیل تهدید و بازدارندگی، تغییر از درون، سناریوی نظامی، حمله همه جانبه، حمله محدود و نفطه ای، حمله رژیم صهیونیستی، انقلاب مخملی از درون، کمک به کودتا از درون، شورش های قولی و قبیله ای شد که مصادف شد با انتخابات 88 و عملیاتی شدن انقلاب مخملی.
وی در ادامه با اشاره به تهدید و محدود سازی و بازدارندگی ایران گفت: در درون آمریکا نگاه دیگر معتقد است که ما نمیتوانیم از ایران چشم بپوشیم به دلیل اهمیت آن و این نگاه استراتژیت ها و جناح دموکرات است.
رئیس دانشگاه پیامبر (ص) در ادامه با بیان این که ما با تعامل تاکتیکی و سپس تعامل راهبردی همه پرونده ها را حل و فصل میکنیم، گفت: گفتن همه گزینه ها روی میز است که اوباما زیاد از این گزینه استفاده میکند به تعبیر مقام معظم رهبری لاف در غربیی بیش نیست.