به گزارش گروه فرهنگی«خبرگزاری دانشجو»،مستندهای «ترور» (لیریک کابرال و دیوید فلیکس 2015)، «از مردان و از جنگ» (لوران بکو رنارد 2014)، «وقتکشی» (لیدی ویسی هرکلودل 2015)، «آتش هفتم» (جک ریکو بونو 2015)، «سرزمین قاچاقچیان» (ماتیو هانیمان 2015)، «رویای سه ساز» (آدام کاهان 2015) و «یک نامزدی» (امی کوهن 2015)، از آثار برجستهای هستند که همگی با نگاهی انتقادی، مشکلات و معضلات جامعهی معاصر آمریکا را به بوتهی نقد میکشند.
در جمع این فیلمها، دو مستند «وقتکشی» و «از مردان و از جنگ» دربارهی سربازان آمریکایی برگشته از عراق و افغانستان است که به دلیل تجاوز و کشتار مردم بیگناه مسلمان، دارای مشکلات روانی عمیق بوده و توان برقراری ارتباط با خانوادهها و جامعهشان را ندارند.
مستند «وقتکشی» منتخب جشنواره معتبر «ویزیون دورئل» سوئیس بوده و فیلم «از مردان و از جنگ» نیز در جشنواره کن سال گذشته به نمایش درآمده است.
فیلمهای «آتش هفتم» و «سرزمین قاچاقچیان» نیز در مورد اعتیاد اجباری سرخپوستان آمریکایی و بیتفاوتی مسئولین آمریکایی به آنها، و همینطور شبکههای عظیم قاچاق مواد مخدر از مکزیک به آمریکا است.
«سرزمین قاچاقچیان» منتخب جشنواره اخیر ساندنس و برنده جوایز بهترین کارگردانی و بهترین فیلمبرداری از این جشنواره معتبر است. این فیلم همچنین در جشنوارههای دیگری از جمله «ملبورن» و «ترایبکا» حضور داشته است.
مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی سازمان امور سینمایی کشور، نهمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» را طی روزهای 22 تا 28 آذرماه 1394 و با شعار «حقیقت بهترین راهنماست» که از فرمایشات حضرت علی(ع) است، در سینما فلسطین و سینما سپیده شهر تهران برگزار خواهد کرد.