به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، هادی زاده دیروز در کرسی آزاد اندیشی پسا تحریم در دانشگاه خیام مشهد در جمع دانشجویان در خصوص اثرات پساتحریم بر اقتصاد ایران، گفت: در پساتحریم اولین چیزی که مورد هجوم کشورهای دیگر قرار خواهد گرفت نفت، گاز و پتروشیمی است.
وی افزود: به این موضوع نباید با دید منفی نگریست؛ بلکه آن یک رخداد تاریخی و قدمی بزرگی برای کشور است.
استاد اقتصاد با تاکید بر اینکه اینکه فکر کنیم با برداشتن تحریم تمام مسائل ما حل میشود درست نیست زیرا ساختار اقتصادی ما دچار اشکال است، بیان داشت: در کشور ما قیمت دلار واقعی نیست و یارانه های نقدی که سه برابر بودجه عمرانی کشور میباشد از ساختارهای نادرست اقتصادی کشور است.
وی ادامه داد: در کشورهای فقیری مانند هند بنزین با قیمت گران فروخته میشود در صورتی که این کشور خود تولیدکننده بنزین است.
هادی زاده با بیان اینکه در پساتحریم برندهای بزرگ دنیا به کشور ما هجوم خواهند آورد، گفت: برندهایی مانند مک دونالد اکنون مجوز گرفته اند ما نباید به این صاحبان برند اجازه بهره برداری از منافع بازارمان را بدهیم؛ بلکه کشورهای خارجی فقط باید در کشور ما سرمایه گذاری کنند و ما نیز تکنولوژی را وارد کنیم.
وی تصریح کرد: با لغو تحریم ها باید مواظب هجوم و واردات کالاهایی خارجی به کشور باشیم.
هادی زاده تاکید کرد: باید در کشور، کارگاههای تولیدی خود را توسعه و سازماندهی کنیم زیرا که این کارگاه ها باعث احیای اشتغال در کشور میشوند.
این استاد اقتصاد در خصوص حذف یارانه ها در کشور گفت: حذف یارانه ها در کشور مسیر اجتناب ناپذیری است و دولت باید برای خانواده های آسیب پذیر راه حل بیندیشد.
وی همچنین در خصوص رکود کشور گفت: این رکود، رکود انتظاری است. اگر ساختار اقتصادی مان درست نباشد با سرمایه گذاران خارجی نمیتوان تجارتی یکسویه داشته باشیم.
هادیزاده، اتصال به شبکههای جهانی بانکی و همچنین اتصال به شبکه ملی پرداخت را از عوامل تاثیرگذار پساتحریم دانست و در خصوص جلوگیری از سوءاستفاده از سرمایه گذاران خارجی از کشورمان، گفت: کشور ما یک هدف گذاری دارد و کسانی که وارد ایران برای سرمایه گذاری میشوند نیز هدف گذاری دیگری دارند آنان به دنبال سرمایه گذاری با ریسک کمتر و درآمد بیشتر هستند که با هدف گذاری ما منطبق نیست.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه ایران دارای منابع انرژی بسیاری است که باید مراقبت داشته باشد، در خصوص ساختار اقتصادی کشور، گفت: برطرف کردن نقاط ضعف این ساختار اقتصادی قابل حل است و مسئولان میتوانند راه حل های مختلفی برای اصلاح آن ایجاد کنند.
وی با بیان اینکه ما چالش هایی برای ورود به پساتحریم خواهیم داشت، در خصوص آزاد شدن پولهای بلوکه شده ایران، گفت: ورود این پول ها به کشور ممکن است اصلاحات اقتصادی را به عقب بیندازد.
هادی زاده با بیان اینکه ارز و تقاضای جهانی دست آمریکاست، گفت: ما شاهدیم که در کوتاه مدت قیمت بشکه نفت بسیار کاهش یافت.