به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، محمدعلی بهدانی امروز در دومین نشست معاونین پژوهشی و فناوری منطقه ۹ کشور در دانشگاه فردوسی مشهد، سهم پژوهش از اعتبارات دانشگاه را خوب ارزیابی کرد و گفت: این درصد، درصد خوبی است به این شرط که محقق شود که متاسفانه بعضا این اتفاق رخ نمیدهد که جا دارد وزارت علوم تدبیری بیاندیشد که دانشگاهها به لحاظ کردن این امر توجه کنند.
وی برگزاری چنین نشستهایی را در صورت عملیاتی شدن مصوبات و تصمیم گیریها مثبت دانست و افزود: خواستار این هستیم که نقش تمامی دانشگاههای منطقه ۹ نسبت به توانشان در نظر گرفته شود، همچنین ارتباط این دانشگاهها با دانشگاههای معتبر دنیا در قالب تفاهم نامه مورد توجه قرار گیرد.
معاون پژوهشی دانشگاه بیرجند تصریح کرد: اینکه به طور مثال پتروشیمی در اختیار یک دانشگاه خاص قرار گیرد ظلم به دیگر دانشگاههاست. وزارت علوم خود باید با پتروشیمی و دیگر صنایع بزرگ قرار داد امضا و پروژههایی را که تحویل میگیرد میان تمامی دانشگاهها با توجه به توانشان تقسیم کند تا تمامی دانشگاهها پروژه برای انجام داشته باشند.
بهدانی یکی از ایرادات نظام آموزشی فعلی را هماهنگ نبودن آیین نامهها با ظرفیت دانشگاههای کم برخوردار دانست.
در ادامه عباسی، با اشاره به اینکه آمار تعداد دانشجویان دانشگاههای منطقه ۹ کشور ۱۰ تا ۱۲ درصد کل دانشجویان وزارت علوم است، گفت: دانشگاهها و مراکز آموزش عالی منطقه ۹ کشور دارای هفت درصد اساتید، ۹ درصد دانشیاران و ۱۰ درصد استادیاران وزارت علوم میباشند.
وی به آمار مثبت تعداد مقالات این منطقه اشاره و بیان داشت: در این منطقه حدود ۶۴ نشریه علمی وجود دارد که سهم دانشگاه فردوسی مشهد از تعداد ۴۲ نشریه، سمنان ۱۱ نشریه، شاهرود چهار، دانشگاه حکیم سبزواری دو نشریه، دانشگاه امام رضا(ع) دو نشریه و دانشگاه تربیت حیدریه یک نشریه میباشد.
رئیس کتابخانه مرکزی دانشگاه فردوسی مشهد یکی از چالشهای دانشگاههای این منطقه را مشکل دسترسی به منابع اطلاعات الکترونیکی دانست و خاطرنشان کرد: هزینه بالای اشتراک منابع اطلاعاتی و بدهیهای سالهای گذشته در این رابطه از دیگر مشکلات دانشگاههای منطقه ۹ کشور است که همکاری و هماهنگی دانشگاهها را جهت نیاز سنجی و کمک و مساعدتهای وزارت علوم جهت خرید منابع متمرکز را میطلبد.