به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، کتاب مجموعه اشعار در سوگ منا حاوی حدود 100 اثر منتخب از شعرای 12 استان کشورمان است که به همت معاونت فرهنگی و کانون مطالعات بین المللی و فرهنگی دانشجویان دانشگاه تهران منتشر شده است.
حجت الاسلام والمسلمین قاضی عسکرنماینده ولی فقیه در این مراسم از فاجعه منا به عنوان حادثه ای مهم، بزرگ و بی سابقه یاد کرد که درطول تاریخ و از صدراسلام تاکنون سابقه نداشته است.
وی تعداد قربانیان حادثه منا را به نقل از اخبار منتشر شده از سایت وزارت بهداشت عربستان بیش از 7 هزار و 400 نفر ذکر کرد و گفت: کار کارشناسی قوی برای جلوگیری از تکرار شدن این گونه حوادث ضروری است، ضمن آن که بایستی روش های مدیریت حج تغییر یافته و عربستان در این مسیر از مشورت مردم و افکارعمومی جهان اسلام بهره گیرد.
حجت الاسلام و المسلمین قاضی عسکر با اشاره به اینکه در اربعین حسینی 18 میلیون زائر به سمت کربلا پیاده روی می کنند و حادثهای مشابه منا اتفاق نمی افتد به مقایسه فرهنگ پذیرایی از زائران در اربعین و برخورد بی تفاوت ماموران سعودی هنگام جان باختن زائران کشورهای مختلف پرداخت و افزود: نسل های آینده باید بدانند که درمنا چه فاجعه بزرگی رخ داد واین بدست اهل قلم، شعرا و هنرمندان عرصه های مختلف می تواند عملی شود.
سرپرست حجاج ایرانی بر لزوم تکیه بر واقعیات درتبیین حادثه منا تاکید کرد و گفت: نثرهای ادبی و زیبا احساسات مردم را برای مقابله با ظالمان و ستمگران تحریک می کند.
نماینده ولی فقیه همچنین هدایت جمعیت به خیابان 204 و ازدحام و فشرده شدن حجاج ، نداشتن امکانات مناسب دراین خیابان و نبود کنترل ومدیریت صحیح، بستن مسیر و ممانعت از حرکت زائران به سمت جلو را سوال برانگیز خواند و افزود: کشور میزبان باید به این پرسش ها پاسخ دهد و در بحث گروه تحقیق این موارد جدی و مهم مطرح است.
سرپرست حجاج ایرانی درادامه سخنان خود بخشی ازسوالات دیگری را که در ارتباط با فاجعه منا مطرح و بی پاسخ مانده است برشمرد و گفت: سوژه برای اشعار فرهیختگان فراوان است و با استفاده از این سوژه های حقیقی که درقالب سوال عنوان شد می توان حادثه منا رابه شکل واقعی درتاریخ ثبت و احساسات مردم را شعله ورکرد.
نماینده ولی فقیه افزود: در این فاجعه چهره های شاخص با ویژگی های برجسته ازدست رفتند که لازم است این چهره ها هرچه بیشتر معرفی شوند و درتاریخ ثبت و ضبط گردد.
سرپرست حجاج ایرانی با اشاره به بخش هایی از بیانات مقام معظم رهبری درباره فاجعه منا این سوال را مطرح کرد که چرا مجامع مدعی حقوق بشردردنیا نسبت به از دست رفتن بیش از 7 هزار انسان واکنش نشان نمی دهند و فریاد نمی زنند.
وی گفت: جمع آوری اسناد مختلف و مستند سازی درحال انجام است تا این حادثه به فراموشی سپرده نشده و مظلومیت جان باختگان منا هرچه بیشتر منعکس شود.
حجه الاسلام والمسلمین قاضی عسکر شعر، ادبیات و هنر را در همیشه تاریخ برخوردار ازجایگاه بلند ورفیع دانست و افزود: امروزهم آثارشاعران و ادیبان از ذخائر بزرگ مورد توجه فرهیختگان جوامع مختلف است و اگرهنر این عزیزان با سبقه و علائق دینی درهم آمیخته شود تاثیر فراوانی درمیان مخاطبان خواهد داشت.
وی بااشاره به اینکه شعر تاثیر بسیار شگرفی در انسان ها دارد گفت: در موضوع ادبیات عاشورایی اشعاری سروده شده است که بسیار تاثیرگذار است و به دلیل ایجاد حس حماسی درمردم، جایگاه ویژه ای دارد.
نماینده ولی فقیه براهمیت پرداختن به حوادث مهم تاریخی مانند حادثه منا برای باقیماندن در حافظه ها تاکید و افزود: آثارو اشعارشعرا وادیبان درباره واقعه عاشورا در طول تاریخ روز به روز و نسل به نسل بهتر و شکوفاتر شده و این حماسه را ماندگارترکرده است.
در ابتدای این مراسم دکترمجید سرسنگی معاون فرهنگی دانشگاه تهران و احسان محمدی دبیرآیین رونمایی از کتاب مجموعه اشعار در سوگ منا درگزارش های جداگانه به اقدامات صورت گرفته برای انتشار این کتاب و تببین ابعاد مختلف فاجعه ناگوار منا در میان جامعه دانشگاهی پرداختند.
کتاب «در سوگ منا» با شمارگان هزار نسخه درنزدیک به هفتاد صفحه ودرقطع رقعی با مقدمهای درباره اهمیت نقش آفرینی ادبیات در انعکاس افکار و عواطف جامعه نسبت به حادثه منا منتشر شده است.
این کتاب به نقل اشعار برگزیده شاعران استان های تهران، اصفهان، خوزستان، قم، آذربایجان غربی، خراسان رضوی، قزوین، گیلان، لرستان، مرکزی، چهار محال و بختیاری و گرگان که در وصف حادثه غمبار منا سروده شده است می پردازد.
احسان محمدی دبیرآیین رونمایی از کتاب مجموعه اشعار در سوگ منا گفت که فراخوان جمع آوری اشعار شاعران کشورمان در خصوص حادثه منا ادامه یافته و بخش های دیگری مانند دل نوشته و داستان به آن افزوده می شود و آثاربرگزیده درجلدهای بعدی منتشر خواهد شد.