گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، یادداشت دانشجویی*؛ سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی طی هفته جاری، چند تن از اعضای شبکه نفوذی همکار با دولت های متخاصم غربی را که در فضای مجازی و مطبوعات کشور فعال بودند، بازداشت کرد. پخش این خبر واکنش گسترده ی رسانه های وابسته به بیگانه را برانگیخت. از بی بی سی تا رادیوفردا تا… نتوانستند درمقابل این اقدام سکوت کنند.
اما در مقابل باید نیم نگاهی به موضع رئیس جمهور در این مورد که چندی پیش منتشر شد، انداخت. روحانی اینطور موضع گرفت:
« بیخودی نرویم یکی دو نفر را به بهانه ای بگیریم و پرونده سازی کنیم، بعدش هم بگوییم این خط، خط نفوذ است … نباید عده ای با کلمه “نفوذ” بازی کنند. »
البته تا حدی این واکنش طبیعی است. به دو دلیل. یک بالاخره بسیاری از کسانی که متهم به اجرای پروژه ی نفوذ در کشور هستند، به اسم حامی دولت خود را نشان می دهند و گر حکم شود که مست گیرند در شهر هر آنچه هست گیرند. این بدین معناست که با ادامه ی این دستگیری ها بدنه ی رسانه ای حامی دولت خلوت می شود و ما مدعی این نیستیم که هر رسانه ای که از دولت حمایت می کند، جاسوس است؛ بلکه ممکن است مزدوران در هر رسانه ای که قابلیت حضور مجریان پروژه ی نفوذ باشد، رخنه کنند.
کما اینکه هنوز وقت زیادی از دستگیری جیسون رضائیان که در هواپیمای روحانی برای سفرهای استانی حضور داشت، نگذشته است. مردی که خبر دستگیریش سروصدای آمریکایی ها را درآورد و رسما خواستار استرداد این مجرم شدند.
دلیل دوم این است که ممکن است دستگیری ایادی آمریکا و بطور کلی غرب آستانه ی صبرشان تمام شود و به اجرای برجام ضربه ای بخورد. از دیدگاه دولتی ها نباید تنش زایی کرد و باید مراقب بود تا برجام به خوبی اجرا شود. ولی سوال این است که حتی به قیمت نفوذ. آیا آمریکا در این موارد، سبقه ندارد. بخشی از سخنرانی رهبر معظم انقلاب راهگشاست.
«کیم روزولت میگوید وقتی ما به تهران آمدیم، یک چمدان بزرگ پُر از مقالههایی که نوشته شده بود و باید ترجمه میشد و در روزنامهها به چاپ میرسید، و نیز کاریکاتورهایی را با خودمان آوردیم! شما فکرش را بکنید … از همهی ابزارها – از جمله از ابزار هنر – علیه آن استفاده کرد. البته آن روز ( ایام کودتای ۲۸ مرداد) کاریکاتوریستی که هم به درد اینها بخورد و هم بتواند مورد اعتمادشان قرار گیرد، لابد نبوده است؛ لذا با خودشان کاریکاتورهای آماده را آورده بودند! در آن اسناد آمده است که ما به بخش هنری سازمان سیا سفارش کردیم که این چیزها را تهیه کند!» ( بیانات در دیدار اصحاب فرهنگ و هنر ۰۱/۰۵/۸۰)
اما داستان نفوذ در اصحاب فرهنگ و رسانه، امری فقط مربوط به کودتای ۲۸ مرداد نیست. این قصه سر دراز دارد. در بحبوحه ی حوادث سال ۱۳۷۸ و اقدامات علیه نظام مطبوعات وابسته به جناح دوم خرداد رهبری مستقیما خود وارد میدان می شوند و مستقیم به قوه قضائیه فرمان بسته شدن روزنامه های وابسته به بیگانه را می دهند که با فراری شدن عناصر آن به سمت دشمن، بصورت عملی دیدگاه رهبری تایید می شود.
مثال دیگر این نفوذ صحبت علنی رامین، معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد دولت دهم است که در یک برنامه ی تلویزیونی سردبیر روزنامه ی آفتاب یزد را لندن نشین دانست. که بعد از این صحبت سردبیر اصلی این روزنامه در لندن در برنامه ی زنده ی تلویزیونی شبکه های فارسی زبان بیگانه، رسما استعفا کرد.
اما آخرین مثال این قضیه نیز، همین اقدام سازمان اطلاعات سپاه است، که وظیفه ی خود را به خوبی انجام داد و بار دیگر به رهبری لبیک گفت. بهتر است بار دیگر صحبت رهبر انقلاب را در دیدار فرماندهان سپاه را در سال جاری مرور کنیم که فرمودند:
« امروز نفوذ دشمن یکی از تهدیدهای بزرگ برای این کشور است…نفوذ اقتصادی و امنیتی در مقابل نفوذ فکری، فرهنگی و سیاسی اهمیت کمتری دارد…البته مسئولان گوناگون از جمله سپاه جلوی نفوذ امنیتی را با کمال قدرت میگیرند… دشمن برای نفوذ فرهنگی سعی میکند باورهایی که جامعه را سرپا نگه داشته دگرگون، مخدوش و در آنها رخنه ایجاد کند…برای نفوذ سیاسی سعی میکنند در مراکز تصمیمگیری و اگر نشد در مراکز تصمیمسازی نفوذ کنند.»
علی کرد -فعال دانشجویی
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.