به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، حسین رستگار مدیرکل آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو با اشاره به گزارش های رسیده به این سازمان در روزهای اخیر درمورد استفاده معدودی از نانوایان از جوهر قند در پخت نان افزود: کیفیت نان در ایران به علت مصرف زیاد آن از اهمیت بسزایی برخوردار است، زیرا وجود هرگونه آلاینده در نان برای سلامت اهمیت خاصی دارد.
وی تاکید کرد: مصرف نان به عنوان یک ماده مغذی و با انرژی بالا در ایران در مقایسه با کشورهای توسعه یافته بسیار زیاد است، بنابراین به هیچوجه نباید مواد غیرمجاز در آن استفاده شود.
رستگار افزود: جوهر قند خاصیت سفیدکنندگی داشته و موجب می شود نان کش بیشتری یافته و خاصیت ارتجاعی داشته باشد. جوهر قند همچنین اثرات نامطلوبی روی دستگاه گوارش و فعالیت آنتی آکسیدان ها به عنوان سیستم دفاعی بدن دارد.
مدیرکل آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو گفت: جوهر قند، اثر سمی روی بدن دارد، هرچند جوهر قند شکل ظاهری نان را بهتر می کند اما آسیب آن به سلامت بدن، سنگین تر است.
رستگار افزود: اغلب نانوایی ها از این ماده مضر استفاده نمی کنند و گزارش های ما در این زمینه محدود است.
وی تصریح کرد: سنجش جوهرقند در نان سخت است زیرا این ماده هنگام حرارت از نان خارج می شود.
به گفته رستگار، جوهر قند نه تنها موجب آلایندگی نان شده بلکه برای سلامت خود نانوایان نیز مضر است.
مدیرکل آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو گفت: نظارت بر کیفیت نان یک وظیفه چندگانه است که با همکاری آزمایشگاه های سازمان غذا و دارو، معاونت بهداشت محیط وزارت بهداشت و اتحادیه نانوایان انجام می شود.
رستگار افزود: باید آموزش های لازم به نانوایان درمورد خطرات جوهر قند برای محصول و نیز سلامت آنها ارائه و نظارت ها در این زمینه نیز قوی تر شود.
طرح ترویج مصرف نان های صنعتی
مدیرکل آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو گفت: طرح ترویج مصرف نان های صنعتی را پیگیری می کنیم. تمام نان های صنعتی از سازمان غذا و دارو مجوز و پروانه دریافت می کنند و کنترل و نظارت کاملی روی آنها انجام می شود.
رستگار افزود: یکی از برنامه های غذایی کشور این است که تولید نان های صنعتی در کشور افزایش یابد. این طرح چند سال است که دنبال می شود اما متاسفانه به نتیجه نرسیده است.
وی تاکید کرد: مصرف نان های صنعتی باید گسترش یافته و در کنار آن نظارت بر نان های سنتی قوی تر شده تا استانداردهای تعریف شده مانند میزان نمک، انتقال نیافتن سوخت فسیلی به نان و نبود جوهر قند (یا بلانکیت) در آنها به دقت رعایت شود.
رستگار یادآور شد: نان اغلب نانوایی های سنتی دارای پخت مناسبی است اما نانوایی های معدودی تخلفاتی دارند که پیگیر آن هستیم و متخلفان به دادگاه معرفی می شوند.
منبع: ایرنا