به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از اصفهان، کرسی آزاد اندیشی با موضوع «آیا در زمان فعلی نیازی به عبادت هست؟» توسط معاونت فرهنگی دانشگاه آزاد نجف آباد در سال شهید میردامادی دانشکده پرستاری این دانشگاه برگزار شد.
حجت الاسلام پوستین دوز، کارشناس این کرسی جلسه را با طرح این سوال که آیا امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی بهتر نیست که انسان وقت خود را برای فراگیری علم بگذارد تا اینکه برای عبادت صرف کند، آغاز کرد.
وی با اشاره به اینکه در همه جای دنیا معابد پرستش خداوند موجود است، تصریح کرد: خدا می تواند هر چیزی باشد و انسان از همان ابتدا دنبال پرستش فردی بالاتر از خود بود که بتواند نیازهای خود را برآورده سازد.
حجت الاسلام پوستین دوز ضمن اشاره به روی آوردن انسان در هنگام سختی ها به خداوند گفت: فروید دانشمند آلمانی این پرستش را عبادت نمی داند؛ بلکه یک توهم می خواند که پس از رسیدن به خشکی فراموش می شود.
وی در ادامه افزود: در قرآن آمده است که انسان موقع گرفتاری به خدا روی می آورد و بعد از آن، دوباره خدا را فراموش می کند و به کردار قبلی خویش باز می شود.
پوستین دوز عبادت را در مقابل یک برتر و بالاتر از خود، تعظیم کردن دانست و با اشاره به آیات قران در این باره تصریح کرد: در قرآن آمده است که جن و شیطان را برای عبادت خود خلق کرده ایم و آن به صورت فطری درون تمام موجودات وجود دارد.
این کارشناس در ادامه با اشاره به بحث مدگرایی، بیان داشت: انسانی که خود را شبیه فلان هنر پیشه می کند، ابتدا فرد را پرستیده و پس از آن، فرد را از خود برتر دیده است که قصد شبیه شدن به او را دارد.
وی با اشاره به اهداف خواندن نماز به زبان عربی، افزود: یکی از اهداف اصلی خواندن نماز حفظ وحدت است و علت عربی خواندن نماز نیز به آن بر می شود که ترجمه هر چیزی اصل موضوع را نمی تواند کاملا ادا کند.
این کارشناس با اشاره به فرانسه به عنوان ابر قدرت جهان در زمان قاجاریه، گفت: در آن زمان به سبب شرایط زبان فرانسوی بود؛ ولی امروز می بینیم که آمریکا و انگلیس همه را مجبور کرده اند تا انگلیسی را یاد بگیرند و به همین خاطر به راحتی می توانند فرهنگ کشورشان را به هر جامعه ای غالب کنن و زبان مسئله ای است که امروزه کشورهای انگلیسی زبان با توسل به آن به قدرت جهانی تبدیل شده اند.
حجت الاسلام پوستین دوز در پایان خاطر نشان کرد: از دلایلی اینکه دین و نماز برای ما جذابیت ندارد این است که ما فقط خواندن و عبادت کردن را تکرار می کنیم، بدون اینکه به دنبال درک فلسفه آن باشیم.
لازم به ذکر است، در ادامه این برنامه دانشجویان راهکارها و انتقاداتشان را نسبت به عبادت بیان کردند و از سوی مسئولان جلسه پاسخ خود را دریافت کردند.