به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام والمسلمین محمدهادی مفتح، استاد حوزه و دانشگاه در دیدار با اعضای هیئت اجرایی مسابقات ملی مناظره دانشجویان با اشاره به تفاوتهای شیوه فعالیت علمی میان حوزه و دانشگاه گفت: نقصی که در دانشگاه نسبت به حوزه وجود دارد موضوع مباحثه است. به دلیل اینکه در حوزه مباحثه میشود، یک طلبه از ابتدا شیوه استدلال را فرا میگیرد.
وی ادامه داد: معمولا تحصیلکردهای دانشگاه، قدرت بحث و استدلال ندارند، این نقصی است که مسابقات مناظره میتواند تا حد زیادی آن را برطرف کند. برنامه شما در کنار این دستاورد جنبه آموزشی هم دارد و غیر از شیوه استدلال و بحث کردن که به فرد آموزش میدهد، وادار میشودمطلب مورد بحث را هم یاد بگیرد.
این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به ترغیب و برنامهریزی دانشجویان علوم انسانی به حضور در چنین برنامههایی گفت: از جهتی خوشبختانه و از جهتی متأسفانه دانشجویان فنی - مهندسی در اینگونه برنامهها نسبت به علوم انسانی جلوترند. از زمان انقلاب هم همینطور بود و این برای دانشجویان علوم انسانی یک نوع عیب محسوب میشود که درس این موضوعات را میخوانند ولی به میدان نمیآیند.
مفتح اضافه کرد: شما باید فکر کنید و ببنید که چطور میتواند دانشجویان علوم انسانی را به این برنامهها بیشتر ترغیب کنید و با یک سیاستگذاری این مسئله را انجام دهید.
او در مورد استفاده از موضوعات و مباحث دینی در مسابقات گفت: استفاده از این گزارهها خوب است ولی بعضی از مباحث دینی وجود دارد که نفی و اثباتش مرز دینداری و بیدینی است. به مناظره گذاشتن این مباحث باعث میشود یکی از طرفین از بی دینی دفاع کند، که این امر جایز نیست اما در مباحثی که نفی و اثباتش اینگونه نیست، میشود مناظرههای خوبی انجام داد.
مرحله کشوری مسابقات ملی مناظره دانشجویان(نشان خواجه نصیرالدین طوسی)، با شعار «مناظره، فرصتی برای یادگیری» از ۲۸ تا ۳۰ آذر، با شرکت ۱۲ تیم از استانهای مرکزی، اصفهان، آذربایجان شرقی، خراسان رضوی، تهران، زنجان، قزوین و ایلام و با همکاری جهاد دانشگاهی واحد امیر کبیر در این دانشگاه برگزار میشود.