به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، سیدحسن رسولی امروز در مناظره سياسى با موضوع «انتخابات و تحقق مردم سالارى دينى در ٣٧ سال پس از انقلاب» که به همت انجمن اندیشههای دانشجویی در دانشکده مهندسی دانشگاه آزاد مشهد برگزار شد، خطاب به واعظ زاده گفت: شما به عنوان یک فعال اصولگرا باید پاسخ دهید ۱۲ سالی که مجلس و هشت سالی که دولت در دستان جریان فکری متعلق به خودتان بود چه کرد؟
وی ادامه داد: دولت منصوب به جریان فکری شما با داشتن بيش از ۸۰۰ ميليارد دلار نفت و ذخاير زيرزمينى دولت را به رشد منفی شش درصد و تورم ۴۰ درصد به آقای روحانی تحویل داد، آن هم دولتی که مدعی بود دولت امام زمان است و به مردم میگفت این ۴۴ هزار تومانی پول یارانه هدیه امام زمان به شماست نکند با آن مبل بخرید همچنین بودند برخی ائمه جمعهای که مخالفت با احمدی نژاد را عین مخالفت با احکام خدا میدانستند.
اندیشههای جریان اصولگرایی بود که منجر به انقلاب شد
واعظ زاده بیان داشت: جریان اصولگرا جریان جدیدی نیست که عدهای آن را برای بیرون کردن دیگران از صحنه قدرت مطرح کرده باشند. این اندیشههای جریان اصولگرایی بود که منجر به انقلاب شد.
وی با بیان این نکته که سه وجه مشترک دو جریان اصولگرا و اصلاح طلب اصل نظام، قانون و ولایت است با طرح این پرسش که تفاوت این دو جریان در چیست؟، تصریح کرد: اصولگرایان علاوه بر این سه اصل، همچنان به آرمانهایی که ان آرمانها منجر به بوجود آمدن انقلاب شد پایبند هستند که متاسفانه این مسئله را در جریان اصلاح طلب یا نمیبینیم و یا ضعیف میبینیم.
این فعال سیاسی اصولگرا ضمن اشاره به این مطلب که این آرمانها حمایت از مستضعفین عالم و صدور انقلاب است، ادامه داد: تفاوت اصلی این دو جریان در حمایت و پاسداشت از این آرمانها است.
واعظ زاده در خصوص نتایج این آرمانها گفت: امروز جمهوری اسلامی ایران به مدد حمایت و به اثبات رساندن آرمانهای امام به قدرت منطقه تبدیل شده است و مرزهای اندیشه ما منطبق با مرزهای جغرافیاییمان شده است.
وی بیان کرد: امروز جنگ نیابتی عظیمی که در سوریه و عراق وجود دارد به دلیل حفظ همین آرمانها است. ما امروز به مدد همین آرمانها به یک قدرت منطقهای و جهانی رسیدهایم.
این فعال سیاسی تصریح کرد: چنانچه وزیر امور خارجه آمریکا ۱۷ روز خود را در هتل زندانی می کند تا مذاکرات به نتیجه برسد به مدد وجود همین آرمان ها بوده است.
واعظ زاده ادامه داد: چناچنه بنا به مسائل اقتصادی باشد ترکیه و کره از ما جلوتر هستند پس چرا آمریکا برای آنان این میزان وقت نمیگذارد؟!، اصولگرایان منادی این آرمانها هستند ونه اصلاح طلبان.
وی یادآور شد: افرادى مانند سردار قاسم سليمانى كه ژنرال قدرت ناميده شده است با تفكر اصول گرايى و آرمان هاى انقلاب كه ناشى از انديشه ناب اسلامى است مى جنگد يا با تفكر اصلاح طلبى؟. رسولی بگوید جریان آنان چه موضعی در خصوص داعش و شهدای نیجریه داشته است؟ این نفت ما نیست که۱+۵ را پای میز مذاکره مینشاند، این قدرت منطقه ای ماست که انان را زمین گیر کرده است.
این فعال سیاسی اصولگرا تاکید کرد: امروز فرزندانی از ما که در سوریه به شهادت میرسند به دلیل آرمان خواهی رفته اند. آیا مسئله حصر مهم است یا حفظ اسلام در سوریه و عراق؟
هر دو جریان اصلاح طلب و اصولگرا طی مناظرهای عملکردهای خود را عنوان کنند
در ادامه این مناظره رسولی با اشاره به این که نکاتی که واعظ زاده گفت بیشتر مربوط به قدرت ملی کشور است، گفت: مواضع اصلاحات در برابر بحران سوریه و کشتار نیجریه و سایر مسائلی که جهان اسلام مبتلابه آن است در چارچوب منافع ملی است.
وی افزود: آنچه که باعث پیروزی انقلاب شد جرایان اصولگرایی نبود. در آن دوره که جوانی ۲۰ ساله بودم امام، شریعتی، مطهری و مفتح و دیگر بزرگان نظام پرچم دار انقلاب را میشناختم و اینکه ادعا کنیم گفتمان اصولگرایی منجر به پیروزی انقلاب شده است است در واقع چنین نبوده است.
استاندار اسبق خراسان بیان کرد: اساسا جریانات سیاسی از سال ۶۲ روی کار آمدند. در انتخابات مجلس اول افرادی از گروه مجاهدین خلق، حزب توده و نهضت آزادی کاندید شده بودند و به طور کلی جریان چپ و راست از کنگره دوم حزب جمهوری اسلامی ایران در سال ۶۲ حیات یافتند و در دوم خرداد ۷۶ نام اصولگرایی و اصلاح طلبی به خود گرفتند.
رسولی در ادامه گفت: متاسفانه طی هشت سال ریاست جمهوری احمدی نژاد آقایان نه در حوزه عملکردی و نه در حوزه گفتمانی از گل نازکتر به وی نگفتند تا زمانی که احمدی نژاد تصور کرد قدرت اول است. این فرد از دست بوسی رهبری شروع کرد و در نهایت با ۱۱ روز خانه نشینی مقابل رهبری معظم انقلاب ایستاد.
این فعال سیاسی اصلاح طلب با تاکید بر این موضوع که نباید تمامی مقدسات را به پای یک نفر ریخته شود، گفت: ما با جریان اصولگرایی سر دعوا نداریم، معتقدیم هر دو جریان بیایند و طی مناظرهای عملکرد خود را بیان کنند.
وی ادامه داد: جریان اصلاح طلب ایران را برای همه ایرانیانیان میخواهد و معتقد است همه مردم ایران در استفاده از حقوق ملیشان با هم برابرند و هیچ تفاوتی بین احاد مردم با شخص اول مملکت وجود ندارد. بیایید قدری زمینی با هم سخن بگوییم.
احمدی نژاد غده سرطانی بود که بر بدن اصولگرایی نشست
در ادامه واعظ زاده یادآور شد: هاشمی رفسنجانی در دوره اول انتخابات ریاست جمهوری در سال ۸۹، ۹ میلیون رای آورد و این آمار یعنی همان رای سنتی که از زمان ریاست جمهوری خود در ابتدای انقلاب اخذ میکرده است و این افرادی که به وی رای دادند متدینینی بودند که به هاشمی به عنوان چهره برجسته نظام نگاه میکردند.
وی تاکید کرد: جناح اصلاح طلب در سال ۸۴ به چه کسی رای داد؟ چنانچه به احمدی نژاد رای ندادند پس به چه کسی رای دادند میزان رای هاشمی در آن دوره با دورههای سابق نیز که به همان میزان بود!!.
این فعال سیاسی اصول گرا خطاب به رسولی گفت: شما در خانه نشستید و در انتخابات شرکت نکردید. اینگونه شد که احمدی نژاد رای آورد.
واعظ زاده خاطرنشان کرد: زمانی که اصولگرایان در مجلس از احمدی نژاد حمایت میکردند اصلاح طلبان ۳۰ نماینده در مجلس داشتند که آن ۳۰ نماینده نیز همیشه یا در سایه حرکت میکردند و یا غایب بودند. تمام چهار سال دوم ریاست جمهوری احمدی نژاد و دو سال دوم دور اول ریاست جمهوری وی ۲۵ وزیر برکنار شد. همه درگیریهای احمدی نژاد با جریان اصولگرایی و آن قائله زشتی بود که احمدی نژاد در مجلس به راه انداخت. چرا اصلاح طلبان پای کار نیامدند؟ خون دلی که اصولگرایان از احمدی نژاد خوردند، اصلاح طلبان نخوردند.
وی ادامه داد: زمانی که مجلس مصوبهای برای ایجاد محدودیت برای احمدی نژاد در دستور کار داشت، اصلاح طلبان خلاف آن را رای میدادند؛ چراکه دوستان اصلاح طلب خوشحال بودند که اصولگرایان با احمدی نژاد اختلاف دارند.
این فعال سیاسی تاکید کرد: احمدی نژاد غده سرطانی بود که بر بدن اصولگرایی نشست و از روزی که اصولگرایان این را فهمیدند، سعی در عدم حمایت از وی کردند.
واعظ زاده تصریح کرد: روزی که احمدی نژاد رفت امام جمعه مشهد گفت جریان احمدی نژاد مُرد و تمام شد، آیا شما نیز حاضرید و جرات دارید از افرادی که روزی از آنان حمایت میکردید و امروز از کشور خارج شده و در مقابل ایران و دوست دشمنان ایران شدهاند برائت بجویید؟!.
وی با بیان این موضوع که امروز در انتخابات نمایندگی مجلس لیست اصولگرایان با لیست احمدی نژاد تفاوت دارد، بیان داشت: دولت احمدی نژاد را دولت اصولگرا نمیدانم، همان موقع نیز نمیدانستیم و شما نیز پای کار وی آمدید و در مجلس به نفع وی رای میدادید.
چنانچه بخواهیم سیاههای از خطاهای اصلاح طلبان ارائه دهم وقت این مجلس را خواهد گرفت
رسولی خطاب به واعظ زاده گفت: ما که احمدی نژاد را در سال ۸۴ از زیر برگهای خیابان نیاوردیم. او شهردار منتخب شورای اصولگرای تهران بود.
این فعال سیاسی اصلاح طلب تاکید کرد: البته مدعی نیستم اصلاح طلبان خطا نکردهاند چنانچه بخواهیم سیاههای از خطاهای اصلاح طلبان ارائه دهم وقت این مجلس را خواهد گرفت.
وی بیان کرد: در سال ۸۴ مجموعه تفکر احمدی نژاد با هدف حذف جریان رغیب و شخصیتهای برجسته رغیب، دانسته و یا نادانسته تمام سرمایههای اصولگرایی را به پای احمدی نژاد ریختند و خطای ما این بود که در سال ۹۴ متفرق شدیم.
وی ضمن اشاره به این موضوع که شما احمدی نژاد را بر سر شانههای خود بلند میکردید، تعجب میکنم از او به عنوان یک غده سرطانی یاد میکنید، گفت: احمدی نژاد با ظاهر دفاع محض از ولایت به روی کار امد؛ اما کلاهی گشاد بر سر شما گذاشت.
استاندار اسبق خراسان رضوی در ادامه گفت: مردم مشهد تا کی باید تاوان اشتباهات پایداریها را بدهند. در دورهای که من استاندار این استان بودم ریالی از بودجه شهرداری صرف مسائل سیاسی نشد. به چه دلیل پایداریها از جیب شهرداری افرادی را به این سو و آن سو برای تبلیغات میفرستند. امید است انتخابات آینده پایانی باشد بر جریان پایداری در مشهد.
اصلاح طلبان بدهی بزرگی به مردم ایران دارد
واعظ زاده با بیان این نکته که من خود را اصولگرای معتدل میدانم، تصریح کرد: نماینده مورد قبول اصولگرایان سنتی در انتخابات ریاست جمهوری دور پیشین جلیلی و حداد عادل بود؛ بنابراین جریان اصولگرایی معتدل را با پایداریها گره نزنید.
این فعال سیاسی اصولگرا با اشار به این مطلب که باید حقایق را ببینیم، در سال ۸۸ مردم ایران رکورد مردم سالاری دینی را نه تنها در ایران که شاید در جهان زدند، خطاب به رسولی گفت: جریان اصلاح طلب بدهی بزرگی به مردم ایران دارد که باید ان را بپردازد. شما بزرگترین فرصت جمهوری اسلامی ایران که میتوانست به قدرت تبدیل شود را به تهدید تبدیل کردید.
وی در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به سئوال یکی از دانشجویان مبنی بر اینکه چرا رهبری در مقابل رفتارهای غیر قانونی احمدی نژاد سکوت کرد، گفت: ولایت فقیه به هیچ وجه سکوت نکردند و در مقابل اقدام احمدی نژاد در جهت کنار گذاشتن مصلحی، وزیر اصلاعات وقت و دیگر اقدامات وی از جمله ۱۱ روز خانه نشینی احمدی نژاد قاطعانه ایستادند. البته رهبری نمیتوانند در مقابل برنامههای اجرایی ریاست جمهوری مداخله کنند؛ اما از آنجا که میدانستند ممکن است با کنار گذاشتن مصلحی امنیت کشور به خطر بیفتد با قدرت ایستادند.
در ادامه قهرمان دبیر مجمع اسلامی مجتمع علوم انسانی دانشگاه آزاد مشهد خطاب به رسولی گفت: آیا شما نیز مانند آقای واعظ زاده حاضرید از کسانی که در برههای از انقلاب حمایت میکردید و روزی نظم عمومی کشور را بر هم زدند تبری بجویید؟
وی بیان کرد: در دورهای که استاندار خراسان بودید برای حاشیه شهر مشهد که امروز تبدیل به یک بحران شده است چه کردید و چنانچه در انتخابات آینده رای بیاوردید چه خواهید کرد؟
اعلام آمادگی میکنم برای پرداختن و صحبت کردن در خصوص حوادث سال ۸۸
رسولی در ادامه این نشست گفت: آقای واعظ زاده برای خلاص شدن از پاسخ دادن، به طبقه بندی جریان اصولگرا روی آورده است و این نشان از این دارد که شما برای هفت اسفند ماه که قرار است مردم پای صندوقهای رای بیایند هیچ دستاورد مجاب کنندهای ندارید.
این فعال سیاسی در رابطه با فتنه ۸۸ نیز بیان کرد: در خصوص این اتفاق نیز خودتان میبرید، خودتان میدوزید و محکوم میکنید و هر چه که میل مبارکتان میکشد در رسانه ملی و ۸۰۰تریبون نماز جمعه و دیگر تریبونهای دیگر میگویید.
وی ادامه داد: اینکه عنوان میکنید تصمیم دارید در انتخابات پیشرو افراطیها را کنار بگذارید، باید گفت همه در مقابل قانون یکی هستند. پایداریها نیز بر اساس قانون میتوانند در انتخابات حضور یابند. مگر شما صاحب کشور هستید که میگویید میگذاریم و یا نمیگذاریم مردم صاحب این کشور هستند.
استاندار اسبق خراسان تصریح کرد: اعلام آمادگی میکنم که میتوانیم در خصوص فتنه سال ۸۸ سخنرانی کنیم و پرونده آن را باز کنیم منوط به این که هر دو جریان حضور داشته باشند و در هر دو طرف ماجرا دیده شود.
وی تاکید کرد: متاسفانه جریان اصولگرا هر جا که کم میآورد از آیات و روایات و نظام و رهبری سخن میگوید. احمدی نژاد هزینههای ناکارآمدی اصولگرایان را برای رهبری گذاشته است.
رسولی یادآور شد: در خصوص حاشیه نشینی و شهر مشهد ما طی سه سال ۱۰۰۰ کیلومتر دولت راه آهن برای این استان ساخت همچنین ساماندهی شهر مشهد برای نخستین بار در دولت هاشمی صورت گرفت.
این فعال سیاسی در ادامه مسبب اصلی حوادث ۸۸ را احمدی نژاد خواند و گفت: تخلفات آشکار او بود که تاثیر بر رای مردم گذاشت.
وی بیان کرد: اما مردم در انتخابات ۹۲ نشان دادند که ادبیات مورد نظر شما کاربرد خود را از دست داده و مردم به کاندیدی رای دادند که تنها اصلاح طلبان از او حمایت کردند و این در حالی است که روحانی اصلاح طلب نبوده و نیست.
جریان اصولگرایی یکی از جریانات اصیل برخاسته از انقلاب است
رسولی با تاکید بر اینکه جریان اصولگرایی یکی از جریانات اصیل برخواسته از انقلاب است، گفت: این جریان دارای شخصیتهای برجستهای چون مرحوم مهدوی کنی و عسگر اولادی بود. ما جریان اصلاح طلبی و اصولگرایی را وسیلهای برای پیشرفت کشور میدانیم.
گفتمان مردم سالاری دینی نخستین بار از جانب رهبری مطرح شد
در ادامه واعظ زاده در پاسخ به دانشجویی که گفت گفتمان مردم سالاری تنها مختص رهبری نیست؛ بلکه پیش از ایشان رئیس دولت اصلاحات آن را مطرح کرد، با بیان این مطلب که نخستین بار مردم سالاری دینی را رهبری در مقابل سخنان رئیس دولت اصلاحات مطرح کردند، در خصوص وضعیت فیلترینگ در کشور تصریح کرد: تمامی کشورها با مسئله فیلترینگ مواجه هستند و اینگونه نیست که فیلترینگ تنها در ایران باشد.
وی افزود: این نظام و اخلاق و عفت عمومی باید صیانت شوند حتی بزرگان سایبری جهان نیز بر این اعتقادند که فیلترینگ لازم است هر چند که در ایران ازادی در فضای مجازی بسیار زیاد است.
این فعال سیاسی اصولگرا در ادامه تاکید کرد: در سال ۸۸ مردم ما مردم سالاری دینی را به نمایش گذاشتند؛ اما موسوی و کروبی با بیتدبیری و لجبازی آن را تبدیل به تهدید کردند. خوب بود که این دو مانند ناطق رفتار میکردند.
واعظ زاده گفت: میرحسین موسوی هشت سال نخست وزیر بود و آنگاه در انتخابات سال ۸۸ ساعت یک نیمه شب اعلام کرد پیروز میدان است. آن هم زمانی که هنوز نتایج مشخص نشده بود. شماها رای مردم را نپذیرفتید.
از قانون تمکین میکنیم
در ادامه رسولی خطاب به واعظ زاده گفت: مگر شما نمیدانید کیهان پیش از اعلام نتایج تیتر زده بود ۲۴ میلیون نفر به احمدی نژاد رای دادهاند و این در حالی بود که هنوز نتایج انتخابات مشخص نشده بود به طور حتم میرحسین و کروبی در آن انتخابات ایراداتی داشتند؛ اما احمدی نژاد در مقام پاسخگویی نسبت به ان دو نفر اولی است.
استاندار اسبق خراسان در پاسخ به گفته یکی از دانشجویان در خصوص نظارت شورای نگهبان و اینکه چرا باید همان افرادی که بر انتخابات نظارت دارند صلاحیت خودشان را خودشان تعیین کنند، خاطرنشان کرد: قانون اساسی میثاق ملی ماست و نه وحی منزل.
وی ادامه داد: این مسئله یکی از نقایص قانون اساسی ماست که امید است برطرف شود و تا زمانی که این قانون به همین شکل وجود دارد، باید از آن تمکین شود و تمامی دنیا نیز به همین صورت است و تا زمانی که قانون جدید نیامده باشد از قانون قدیمی تمکین میکنند.
این فعال سیاسی اصلاح طلب تصریح کرد: جریان اصلاح طلبی جریان پرظرفیتی است و امید است در انتخابات پیشرو با رد صلاحیت گسترده جریان اصلاحات مواجه نباشیم؛ اما چنانچه این اتفاق نیز رخ داد از افرادی که از جانب اصلاحات تایید صلاحیت شدند حمایت میکنیم.
فسادی که در کشور به وجود میآید معلول یک تفکر و یک جریان نیست
در ادامه واعظ زاده در رابطه با اختلاسهایی که در دولت نهم و دهم صورت گرفت، گفت: فسادی که در کشور به وجود میآید معلول یک تفکر و یک جریان نیست. نظام اداری ما که برای استخدامی شرط اصولگرا و یا اصلاح طلب بودن را مطرح نکرده است که بگوییم تمامی افرادی که در ادارات مشغول هستند همه اصولگرا هستند، فساد در کشور زیاد است؛ زیرا نظارتها دارای ضعف هستند.
این فعال سیاسی اصولگرا با طرح این پرسش که مگر اختلاس در دوران اصلاحات نبود؟، گفت: متاسفانه اختلاس در بدنه کشور رسوخ کرده و در همه دولتها بوده است که باید مورد برخورد قرار گیرد.
وی ادامه داد: جریان اصولگرایی به نحو خالص ان هیچ گاه نتوانسته جریان هدایت کشور را به دست گیرد. آنجا که این جریان خالص توانسته نقش آفرینی کند کشور پیشرفت کرده است.
واعظ زاده تاکید کرد: هیچ راهی برای پیشرفت وجود ندارد مگر اینکه تک تک ما متعهد باشیم. چنانچه تفکر جناحی قالب شود فساد رخ خواهد داد. به طور کلی فساد معلول نفوذ است.
این فعال سیاسی تصریح کرد: امروز نظام اسلامی درگیر یک توطئه جهانی است که باید با همدلی و هم زبانی این توطئه را خنثی کنیم و امید است در آینده شاهد مجلسی قدرتمند باشیم.
عارف محور اصلاح طلبان در انتخابات مجلس است
در ادامه مراسم رسولی، استاندار اسبق خراسان عارف را محور اصلاح طلبان در انتخابات مجلس دانست و گفت: سعی میکنیم خطای خود در سال ۸۴ را جبران کنیم.
وی در پایان تاکید کرد: در دورهای که من استاندار این استان بودم کمترین اساعه ادبی به جامعه دانشگاهی نشد.