به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، جمعی از دانشجویان دکتری دانشگاه آزاد ارومیه طی نامه ای به میرزاده، از مشکلات پیش رو این مقطع در این دانشگاه اظهار گلایه کردند.
متن نامه بدین شرح است :
ریاست عالیه دانشگاه آزاد اسلامی،
جناب آقای دکتر میرزاده
سلام علیکم
احتراما، ضمن ابراز خرسندی از حضور حضرتعالی در عالی ترین بخش مدیریتی بزرگترین دانشگاه جهان و تحولات شگرفی که بعد از سکانداری حضرتعالی در این مجموعه آموزش عالی بدست آمده است، امضا کنندگان نامه ذیل که از دانشجویان دکتری سال 1394 در دانشگاه متبوع حضرتعالی هستیم، نگرانی هایی از بابت مصوبه مربوط به گذراندن دروس جبرانی برایمان پیش آمده است و امید که با درایت و دلسوزی های همیشگی حضرتعالی در مورد خانواده دانشگاه آزاد اسلامی، نگرانی ها را مرتفع نمایید تا دانشجویان این دوره خطیر آموزشی، بتوانند بدون دغدغه های جانبی به فعالیت های آموزشی و پژوهشی بپردازند.
نگرانی ها مستقیماً مرتبط است با دستورالعمل اجرایی آئین نامه جدید دوره دکتری در خصوص تغییر واحدهای درسی که طی بخشنامه 4722/30 – 7 مهر سال جاری به واحدهای مختلف دانشگاهی جهت اجرا ابلاغ گردیده است. بدون اطاله کلام، موارد نگرانی و اعتراض دانشجویان دکتری 1394 خدمت حضرت عالی ایفاد میگردد:
1- ابلاغ بخشنامه پس از ثبت نام: این مصوبه بعد از ثبت نام دانشجویان در دوره دکتری به آنها ابلاغ گردیده است و حتی در برخی واحدهای دانشگاهی هنوز این بخشنامه ابلاغ عمومی نشده است و ای بسا در صورت ابلاغ آن پیش از ثبت نام در دوره دکتری، پذیرفته شدگان این دوره در ثبت نام خود تجدید نظر می نمودند. بخصوص که این بخشنامه هزینه ی اضافه ای در حدود 100 میلیون ریال به دانشجو تحمیل میکند و یک نیمسال از وقت دانشجو را میگیرد.
2- زبان تخصصی: مصوبه اخیر، دانشجویان پذیرفته شده را ملزم به گذراندن 2 واحد زبان تخصصی می کند و این در حالیست که پذیرفته شدگان این درس را در دوره های کارشناسی گذرانده اند و همچنین از عهده آزمون زبان کنکور دکتری بر آمده اند و نوعا در مصاحبه دکتری توانمندی دانشجو در مورد زبان خارجی سنجیده شده است و البته دانشگاه، پذیرفته شدگان را ملزم به ارائه مدرک قابل قبول زبان انگلیسی میکند و مجموع این عوامل، تحمیل درس دو واحدی زبان تخصصی را بی اثر می نماید. چه، اگر دانشگاه تمایل به افزایش توانمندی دانشجویان در تسلط به زبانهای خارجی دارد می تواند پارامترهای سخت گیرانه تری در مورد نمره مورد قبول آزمون زبان اعمال کند نه ارائه یک درس 2 واحدی که مشخصاً فایده ی خاصی در پی نخواهد داشت.
3- روش تحقیق، مقاله، رساله نویسی پیشرفته: دانشجویان در دوره های کارشناسی و کارشناسی ارشد، دروسی در مورد روش تحقیق می گذرانند و با پذیرفته شدن در دوره دکتری، بصورت جدی تری آموخته های خود را در این باب به کار می بندند و لذا ارائه این درس نیز چندان مفید فایده نخواهد بود. بخصوص که دانشجو در دوره دکتری بصورت فشرده و نزدیک با اساتید راهنما و مشاور خود کار پژوهش و تحقیق خود را انجام میدهد و در طی دوره حدود 3 سال بطور کامل با ظرافت های روش تحقیق و مقاله نویسی آشنا می شود.
4- دروس جبرانی: بر اساس مصوبه، دانشگاه حداکثر 6 واحد درسی را بصورت جبرانی به دانشجو تحمیل میکند و آنرا شامل دروسی کرده است که پذیرفته شده آزمون نمره خام کمتری از 33 درصد را در آزمون دکتری کسب کرده باشد. با توجه به اینکه پذیرفته شدگان، این دروس را در دوره های کارشناسی و کارشناسی ارشد با نمرات قابل قبول گذرانده اند چنین تصمیمی چه پایه ای می تواند داشته باشد؟ آیا تاکنون در هیچیک از دوره های دکتری، حتی یک نفر بوده است که نمره ی خام کلیه دروس وی بالای 33 باشد؟ آیا اینکار باعث نمی شود که آزمونهای سخت گیرانه تری هر سال برگزار شود تا دانشجویان حتماً نمرات خام زیر 33 درصد داشته باشند؟
5- افزایش یک نیمسال به دوره دکترای تخصصی: گذراندن دروس جبرانی فوق، حداقل یک نیمسال مفید را بخود اختصاص خواهد داد و این در حالیست که هدف اصلی دوره دکتری، صرف وقت کافی و وافی در راستای تحقیق و پژوهش است. اکثر دانشگاههای مرتبط جهان، سعی در کاهش دوره آموزشی و افزایش دوره پژوهشی دارند تا دانشجوی دکتری با فراغ بال و خاطر بیشتری به تحقیق و پژوهش بپردازد در حالیکه این مصوبه، انرژی، وقت و انگیزه ی دانشجو را درشروع دوره میگیرد و ای بسا موجب سرخوردگی و بی انگیزگی دانشجویان گردد. چه، پذیرفته شدگان دوره دکتری باندازه کافی در دوره های قبلی دروس آموزشی را گذرانده اند و اکنون وقت پژوهش است و باید تلاش گردد وقت و انرژی دانشجوی در این راستا به کار گرفته شود.
6- شائبه ی درآمدزایی غیر منصفانه برای دانشگاه: از مجموع آنچه گذشت آنچه بسیار پررنگ به ذهن متبادر می شود اینکه تنها هدفی که از این بخشنامه دنبال می شود، نه افزایش کیفیت علمی و پژوهشی، بلکه در جهت تأمین هزینه های دانشگاه است که چنین بخشنامه ای را تصویب و ابلاغ گردیده است و با توجه به افزایش قابل توجه شهریه های تحصیلی در سال جاری، پرداخت این هزینه ها واقعاً از توان اکثر متقاضیان دوره دکتری خارج است و حتی زمزمه هایی در راستای انصراف از این دوره بجهت هزینه های سرسام آور آن از سوی برخی پذیرفته شدگان شنیده می شود.
با عنایت به موارد فوق، از حضرتعالی بعنوان سکاندار این مجموعه عظیم آموزشی، در خواست میگردد که با لغو این بخشنامه، بار دیگر شور و نشاط را به دوره دکتری باز گردانید و مجموعه دانشگاه آزاد در پرتو راهبری های داهیانه حضرتعالی بتواند روز بروز بر اعتبار و ارزش خود بیفزاید و قله های علم و دانش را یکی پس از دیگری در نوردد. عنایات جنابعالی در پذیرش این درخواست مزید امتنان خواهد بود.
ما بدان مقصد عالی نتوانیم رسید هم مگر پیش نهد لطف شما گامی چند
با سپاس و احترام
دانشجویان دکترای پذیرفته شده در آزمون سال 1394