به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از روابط عمومی دانشکده فنی شهید رجایی کاشان، احمد اشرفی سرپرست دانشکده فنی و حرفه ای شهید رجایی کاشان از برگزاری چهلمین سال تأسیس دانشکده فنی و حرفه ای شهید رجایی کاشان خبر داد.
وی افزود: در این آیین از زحمات ۴۰ ساله اساتید و کارکنان دانشکده فنی و حرفه ای شهید رجایی کاشان تقدیر و تجلیل خواهد شد.
سرپرست دانشکده فنی شهید رجایی کاشان تصریح کرد: همزمان با برگزاری چهلمین سال تأسیس دانشکده فنی و حرفه ای شهید رجایی کاشان در ۲۷ دی ماه جاری هشتمین المپیاد ورزشی اساتید و کارکنان دانشکده های فنی سراسر کشور با حضور ۲۳ استان در رشته فوتسال به میزبانی دانشکده فنی شهید رجایی کاشان برگزار خواهد شد.
دانشکده فنی و حرفه ای، دانشکده نسل سومی ها است
اشرفی در ادامه با اشاره به جایگاه دانشکده فنی و حرفه ای شهید رجایی کاشان و رویکرد متفاوت دانشکده های فنی حرفه ای با سایر دانشگاه ها، دانشکده فنی حرفه ای به عنوان دانشگاه نسل سوم نام برد و بیان داشت: در حال حاضر حدود ۱۷۰ مرکز فنی و حرفه ای در سراسر کشور در زمینه آموزش مهارت، همگام با داشتن فن را بر عهده دارند.
وی پرورش روحیه خلاقیت، کارآفرینی، اشتغال و زمینه سازی احراز مشاغل را از مهمترین وظایف دانشکده فنی حرفه ای نام برد و افزود: این دانشگاه همگام با آموزش مهارت و دانش و تلفیق آن با دانش روز شرایط را برای احراز مشاغل درصنعت فراهم میکند.
سرپرست دانشکده فنی شهید رجایی کاشان تصریح کرد: سازمان های داخلی، شرکت ها و موسسات دیگر با محدودیت هایی در جذب فارغ التحصیلان روبرو هستند اما دانشکده فنی و حرفه ای با رویکردی متفاوتی نسبت به سایر مراکز آموزش عالی، در زمینه کار آفرینی و ایجاد و توسعه اشتغال را برعهده دارد.
تنها راه رشد و توسعه صنعت داخلی تقویت مراکز فنی و حرفه ای است
اشرفی در ادامه با تأکید بر این که کیفیت بخشی به صنایع و رشد صنایع داخلی وابسته به صنعت داخلی، توسط فارغ التحصیلان این مراکز رقم می خورد، بیان داشت: تنها راه رشد و توسعه صنعت داخلی تقویت مراکز فنی و حرفه ای است.
وی از دانشکده فنی و حرفه ای کاشان به عنوان یکی از مراکز با سابقه و جزو ۱۰ دانشکده اولیه فنی و حرفه ای کشور نام برد و افزود: دانشگده فنی و حرفه ای شهید رجایی کاشان اولین دانشکده فنی و حرفه ای خارج از مرکز استان در بین ۱۰ مرکز پیشگام در کشور است که از سال ۵۴ تا کنون کمک های شایان توجهی به صنعت شهر و کشور داشته است.
سرپرست دانشکده فنی شهید رجایی کاشان ادامه دادد: این دانشکده در حال حاضر حدود ۲۰ هزار فارغ التحصیل تکنسین درجه یک و مهندس اجرایی دارد که در کاشان و کشور باعث رشد و رونق مهارت ها و صنایع داخلی شده است.
۲۷۰۰ دانشجو در دانشکده فنی و حرفه ای شهید رجایی کاشان مشغول تحصیل هستند
اشرفی با اشاره به این دانشکده فنی و حرفه ای کاشان فعالیت خود را از سال ۵۴ با دو رشته برق و مکانیک آغاز کرد و امروز دارای ۲۰ رشته فنی و حرفه ای است یاد آورشد: از این تعداد رشته ۱۸ رشته فنی و دو رشته حرفه ای است.
وی همچنین با بیان که از این ۲۰ رشته ۱۳ رشته کاردانی است وهفت رشته مهندسی تکنولوژی است گفت: ۳۶ درصد از دانشجویان کارشناسی و ۶۴ درصد دانشجویان کاردانی هستند.
سرپرست دانشکده فنی شهید رجایی کاشان افزود: در حال حاضر ۲۷۰۰ دانشجو و حدود ۲۶۰ استاد در بخش های علوم پایه، دروس عمومی و دروس تخصصی مهارتی در دانشکده فنی و حرفه ای فعالیت دارند.
اشرفی تصریح کرد: بالغ بر ۸۰ درصد اساتید فنی و کارآمدی هستند که هم بازار صنعت از آنها بهره مند هستند و هم در تدریس به دانشجویان فعالیت دارند.
۹۵درصد از فارغ التحصیلان مرکز فنی و حرفه ای جذب بازار کار می شوند
وی در ادامه دانشکده فنی و حرفه ای را حلقه واسطه بین متخصصین و فارغ التحصیلان فنی وحرفه ای دانست و بیان داشت: در صورت بی توجهی به مراکز فنی و حرفه ای، شکاف و خلا بزرگی در بدنه صنعت به وجود خواهد آمد چرا که بدنه صنعت وحلقه واسطه بین متخصصین و عوامل اجرایی را فارغ التحصیلان این مراکز پر می کنند.
سرپرست دانشکده فنی شهید رجایی کاشان در پایان خاطر نشان کرد: ۹۵ درصد از فارغ التحصیلان مرکز فنی و حرفه ای جذب بازار کار می شوند و نسبت به سایر فارغ التحصیلان دیگر مراکز امکان جذب آنها بیشتر است.