گروه دانشگاه « خبرگزاری دانشجو»، یادداشت دانشجویی*؛ در حالی که مدت زیادی تا برگزاری انتخابات مجلس دهم و دور چهارم مجلس خبرگان باقی نمانده است ، بررسی این مسئله که در این چند ماه مانده به انتخابات بیش ترین دغدغه مردم و بالخصوص جوانان چه بوده است، جای بسی تامل دارد .
ممکن است بیش تر مسئولین دغدغه اصلی مردم را مباحث سیاسی و جریان شناسی احزاب مختلف در آستانه انتخابات مهم سال ۹۴ ذکر کنند و یا عده ای هم صحبت از مباحث اقتصادی و اجتماعی به میان بیاورند.
اما بر اساس بررسی های انجام شده ، در چند ماه گذشته و هم چنین در چند سال اخیر می توان دید که مشکل و یا دغدغه اصلی مردم و بهخصوص جوانان مشکلات سیاسی، اجتماعی و اقتصادی نبوده است و در این میان مشاهده شده است که بیشترین دغدغه در بین آحاد مرم مشکلات و مباحث جنسی بوده است .
با مقایسه بین کلید واژه هائی از قبیل ، انتخابات ۹۴(رنگ سبز) ، مجلس دهم (رنگ قرمز) ، مجلس خبرگان(زرد) ، سکس (آبی) و سوشا مکانی (رنگ بنفش) در چند ماه گذشته می بینیم که در یک ماه گذشته بیش ترین جستجو در گوگل برای رسیدن به صفحاتی با عکسهای شخصی سوشا مکانی بوده است و از آن بدتر درطول چند سال اخیر نیز کلید واژه “سکس” بیش ترین جستجو را در بین مردم ایران داشته است.
مسئله آن جا حاد تر می شود که کلید واژه “سوشا مکانی” (رنگ آبی) در یک ماه اخیر نسبت به کلید واژه های انتخاباتی در چند ماه گذشته حدود ۴۰ درصد بیش تر در مرورگرهای اینترنتی جستجو شده است که همه این ها نشان از درگیر بودن افکار جوانان با مباحث و مشکلات جنسی می باشد و درواقع فقط طیف خاصی پیگیر مباحث انتخاباتی هستند .
اما اینکه چرا چنین شرایطی در فضای کشور به وجود آمده است خود نشان از یک بحران بزرگ در بین آحاد مردم و بالخصوص جوانان حکایت می کند .
طبق آمار بیش از ۱۲ میلیون جوان در شرف ازدواج در کشور وجود دارد که اگر در زمان مناسب به نیازهای آنان پاسخ داده نشود خواهیم دید که این امر در کل فضای جامعه و بالخصوص به وجو آمدن معضلات اجتماعی تاثیر به سزائی خواهد داشت.
مدیران اجرائی کشور باید از خواب زمستانی بیدار شده و بیش از آن که درگیر بازی های سیاسی و حزبی شوند ، با نگاه واقع بینانه به مشکل و دغدغه اصلی جوانان کشور که در بیش تر موارد درگیر مباحث جنسی هستند ، رسیدگی شود .
اما نکته قابل توجه دیگر در این تحقیق پرداختن به مباحث ازدواج (رنگ آبی در نمودار) و میل جوانان برای ازدواج دائم در مقابل مواردی از قبیل؛ روابط دوستی با جنس مخالف، روابط نامشروع و صیغه موقت می یاشد ، که این خود حاکی از علاقه جوانان برای ازدواج دائم می دهد و اگر شرایط لازم برای این امر محقق شود بیش تر معضلات فرهنگی حل خواهند شد و لذا لازم است که مسئولان کشور متوجه باشند که مهمترین مشکل جوانان امروز ازدواج می باشد و تا این بحث حل نگردد ، مباحث دیگر در آینده نیز برای جوانان هیچ ارزشی نخواهد داشت.
اما نکته مهم دیگری که باید در این زمینه مورد توجه قرار گیرد ،این است که مشکل جامعه امروز و به خصوص جوانان رسیدن به مرحله ازدواج بیشتر نداشتن کار (رنگ آبی ) مناسب و مشکلات اقتصادی(قرمز) بوده است و مباحثی از قبیل فرهنگ ، سیاست و علم بر آنان اهمیت پاییین تری برخوردار بوده است .
پس لازم است که نمایندگان آتی مجلس در این راستا و در تصویب قوانینی در جهت تسهیل در این امور بیش تر قدم بردارند ، تا اینکه صرفا درگیر مباحث سیاسی و حزبی گردند.
بر اساس تحقیقات صورت گرفته، سن ازدواج در بین پسران در طول ۳۰ سال اخیر تفاوت چندانی نداشته است و این درحالی است که سن ازدواج در دختران به شدت افزایش یافته است
.
به گزارش مشرق، علی اکبر محزون از افزایش ازدواج بالای سن نامتعارف در کشور خبر داد و افزود: در سال ۹۲ آمار ازدواج مردان بالای سن متعارف ۳۵ سال ۹.۴ درصد بود که در سال گذشته این آمار به ۱۰.۴ افزایش پیدا کرد و همچنین ازدواج زنان بالای ۳۰ سال در سال ۹۲ ، ۱۲.۵ درصد بوده که در سال گذشته به ۱۴.۵ درصد رسیده است
.
وی در مورد سن متعارف ازدواج گفت: این سن برای مردان ۲۰ تا ۳۴ سال و برای زنان ۱۵ تا ۲۹ سال است که البته این سن در حال تغییر و وتحول است
.
مدیر کل اطلاعات و آمار جمعیت و مهاجرت سازمان ثبت احوال تعداد جوانان در سن ازدواج هرگز ازدواج نکرده را ۱۱ میلیون و ۲۴۰ نفر دانست و اظهار داشت: از این تعداد ۵ میلیون و ۵۷۰ هزار نفر مرد و ۵ میلیون و ۶۷۰ هزار نفر نیز زنان هستند
.
وی، در باره افرادی که از سن متعارف ازدواج عبور کرده اما هرگز ازدواج نکرده اندنیز گفت: تعداد این افراد یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر است که ۳۲۰ هزار نفر آنان مردان و ۹۸۰ هزار نفر آنان را زنان تشکیل می دهند
.
به گفته محزون، این افراد از سن تجرد قطعی که ۴۹ سالگی است عبور نکرده اند و به تجرد قطعی نرسیده اند
.
مدیر کل اطلاعات و آمار جمعیت و مهاجرت سازمان ثبت احوال به افرادی که بالای سن متعارف ازدواج بوده و تا ۵۰ سالگی هرگز ازدواج نکرده اند، اشاره کرد و افزود: براساس آمارهای پایگاه اطلاعات جمعیت، در حال حاضر ۱۵۲ هزار نفر مجرد قطعی بالای ۵۰ سال سن در کشور زندگی می کنند.
محزون ، گفت: از این تعداد ۶۲ هزار نفر مرد و ۹۰ هزار نفر زن هستند که هرگز ازدواج نکرده اند.
وی، با اشاره به اینکه در سال گذشته ۷۲۴ هزار و ۳۴۵ ازدواج به ثبت رسیده است، افزود: آمار ازدواج مردان بالای ۵۰ سال ۲۰ هزار و ۱۳۹ مورد بوده که ۳ درصد کل ازدواجها را به خود اختصاص داده است که از این تعداد ۱۴ هزار و ۵۴ مورد ازدواج بار اول و ۶ هزار و ۸۵ مورد مربوط به ازدواج دفعات دوم به بعد بوده است.
محزون ، آمار ازدواج زنان بالای ۵۰ سال را نیز ۵ هزار و ۶۷۳ مورد ذکر کرد و گفت: ازدواج زنان این سن کمتر از یک درصد ازدواج های سال گذشته را به خود اختصاص داده که ۴ هزار و ۳۸۴ مورد ازدواج بار اول و یک هزار و ۲۸۹ مورد دفعات دوم به بعد بوده است.
پیمان بیگدلی-فعال دانشجویی
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.