به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»؛ مجید افلاکی با اشاره به اینکه طی 90 سال گذشته تغییر و تحولات متعددی در صنایع گوشتی ایران صورت گرفته است، اظهارداشت: در ابتدا شرکتهای گوشتی کشور کمتر از 12 واحد تولیدی بود و در دوره جنگ تحمیلی این تعداد به 26 شرکت و هم اکنون 170 شرکت تولیدی انواع فرآوردههای پروتئینی در ایران در حال فعالیت هستند.
وی با بیان اینکه محصولات پروتئینی ایران از نظر کمیت و کیفیت در آسیا و شمال آفریقا رتبه یک را دارند، افزود: در سال 91 رقم تولید انواع فرآوردههای گوشتی براساس آمار بانک مرکزی و مرکز آمار ایران 500 هزار تن بوده است اما مصرف سرانه داخلی کشور در مقابل این میزان تولید بسیار پایین بوده است.
دبیر انجمن صنایع فراوردههای گوشتی با تأکید براینکه در برنامه ششم توسعه افزایش ظرفیت نسبی در تولید فرآوردههای گوشتی مورد توجه است، تصریح کرد: اگر سرمایهگذاری مناسب در این زمینه صورت گیرد نه تنها تولیدات ما به یک میلیون تن خواهد رسید، بلکه به شرط ثبات تا پایان 5 سال برنامه توسعه ششم به 2 میلیون تن نیز افزایش پیدا خواهد کرد.
وی اضافه کرد:کمیت مناسب و کیفیت قابل قبول براساس استانداردهای جهانی همچنین قیمت و عرضه مناسب در کشور چهار عنصری است که برای توسعه صادرات محصولات پروتئینی در بازارهای جهانی مدنظر قرار داده شده است.
دبیر انجمن صنایع فرآوردههای گوشتی ایران با اشاره به برگزاری نمایشگاه بینالمللی و تخصصی محصولات پروتئینی حلال و صنایع وابسته در سال آینده گفت: تامین فرآوردههای گوشتی در ایران صرفا برای صادرات به کشورهای منطقه نیست بلکه برنامهریزی به صورتی است که بتوانیم مجموعهای از کشورها را تحتپوشش خود قرار دهیم.
وی با بیان اینکه فرآوردههای گوشتی 16/6 درصد از ارزش افزوده صنعت را به خود اختصاص داده است، خاطرنشان کرد: امکانات سرمایهگذاری پس از پایان تقریبی تحریمها خط جدیدی را در مقابل صنایع کشور بهخصوص بخش فرآوردههای گوشتی فراهم کرده است.
در ادامه هرمز مهبد با بیان اینکه در ایران تعداد گیاهخواران محدود و همچنین از قدیمیترین کشورهای منطقه در زمینه تولید محصولات پروتئینی است، گفت: بیشترین تعداد تشکلهای صنفی و کارخانجات تولیدی نسبت به سایر کشورهای همسایه در ایران وجود دارد و همچنین بیشترین میزان صادرات محصولات پروتئینی نیز نسبت به سایر کشورهای خاورمیانه متعلق به ایران است.
وی همچنین به کیفیت مطلوب محصولات تولیدشده اشاره کرد و گفت: ارتباط تجاری با اکثر کشورهای مسلمان از دلایل دیگر برگزاری این نمایشگاه در ایران است.
مدیرعامل هلدینگ تجارت فراسو با تاکید بر اینکه نمایشگاه MEAT EX تنها نمایشگاه تخصصی حلال در جهان است، تصریح کرد: این نمایشگاه دربرگیرنده هر دو بخش صنعت و محصولات پروتئینی بوده است. البته ما نمیتوانیم تمام بازارها را که مسلماننشین هستند تحت پوشش قرار دهیم. اما کشورهای حاشیه خلیج فارس و CIS در برنامه ما قرار دارند.