به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ صبح امروز نشست خبری سومین همایش بینالمللی «تحجر و اسلام آمریکایی» با حضور نادر طالبزاده، غلامرضا منتظمی، حجتالاسلام مرتضی امینیان و امیریوسف محبی در محل سازمان بسیج اساتید کشور برگزار شد.
نادر طالبزاده دبیر این همایش در بخشی از این نشست خبری گفت: برای من توفیقی است که کار تخصصی انجام میدهیم و با توجه به تحولاتی که پیش آمده فرصتی بیشتری برای توضیح این حرفهها وجود دارد. در این بین حضور رسانهای نیز بسیار مهم است. من به خاطر تلاش این دوستان می دانم که عمار میتواند کار خوبی را انجام دهد. انقلاب به ثبات رسیده و نقشههای علیه انقلاب نیز برملا شده و شکلگیری این عملیاتها اهمیت بیشتری گرفته است.
وی با اشاره به فشارهایی که وهابیت به مسلمانان آمریکامیآورد گفت: سیاهپوستان آمریکا سالها در معرض وهابیت بودندو ایران به آنها کمتر پرداخته است. امیدواریم با مستندسازان جوان بتوانیم در این عرصه تاثیرگذار باشیم. یک کتاب ممکن است 5 هزار جلد منتشر شود اما یک فیلم میلیونها نفر بازدیدکننده دارد و این عرصه خاکریز ماست. ما وظیفه سنگینی در این عرصه داریم وهابیها کارهای بسیاری را انجام دادند اما مساجد ما در آمریکا بیشتر محلی برای تجمع ایرانیها در زمان ماه رمضان بوده است.
طالبزاده ادامه داد: گروههای جوانی مانند سفیر و آرمان شکل گرفته بودند و اکنون گروههای دیگر از آنها الگو میگیرند. باید توجه کرد که اگر عرصه را به حال خود رها کنیم نفوذ ایجاد میشود. این کنفرانس دو روز است اما ادامهدار است توجه داشتن به این مسائل بسیار امر مهمی است.
وی در بخش دیگری از این نشست خبری گفت:دیروز سالگرد اولین مصاحبه امام در دوران دهه فجر بود و همه خبرنگاران از رسانههای مختلف جمع شده بودند. اما این مصاحبه در هیچ جا به شکل درستی منتشر نشد. در آن روز خبرنگاران مختلف یک ساعت از امام سوال میکردند وایشان جواب میداد. یک نفر از جمع سوال کرد اگر لازم شود شما حکم جهاد میدهید؟ امام جواب دادند، بله اگر لازم باشد حکم جهاد میدهم.
دبیر این همایش تصریح کرد: امام یک مصاحبه مطبوعاتی بینالمللی داشتند و این مصاحبه تهدیدات کودتا را خنثی کرد چون آنها از صحبتهای امام ترسیدند به این دلیل که در ناخودآگاه غرب از قرون وسطی مسیحیان از مسلمانان دهها بار شکست خوردند.
حجتالاسلام مرتضی امینیان هم در از این نشست گفت: این همایش سه سال است که در مشهد برگزار شده و محور این جلسات پیام امام به حوزههای علمیه معروف و منشور روحانیت است. این مهمترین پیام امام به حوزه علمیه است. در این پیام از علمای راستین تجلیل شده و خدمات حوزههای علمیه را گوشزد میکنند. زمان صدور این پیام نیز بسیار مهم است این پیام در سوم اسفند سال 67 صادر شده و اکنون 27 سال از صدور این پیام میگذرد. با توجه به آنکه این پیام مهمترین پیاماست این انتظار میرفت که حوزهها در انتشار و شرح آن تلاش کنند. و توسط علما تحلیل شود. این کمترین کاری بود که حوزههای علمیه باید انجام میدادند.
امینیان ادامه داد: متاسفانه حوزههای علمیه در مورد این پیام موضع درستی نگرفت و حتی بیتوجه عجیبی نسبت به این پیام وجود داشت نه تنها این نامه پرورش داده نشد، بلکه سانسور هم شد. اگر آماری گرفته شود که چند درصد از طلبههای جوان این پیام را دیدند نتیجه خوبی به دست نمیآید. سوال آن است که چرا این پیام نادیده گرفته شد باید سوال کرد که چه کسانی از این پیام متضرر میشوند. اولین گروه خود حوزه علمیه است. این پیام بسیار تکلیفزا است و آنها ترجیج دادند که صورت مسئله را پاک کرده و پیام را نادیده بگیرند.
وی افزود: حضرت امام در این پیام دو گروه را به عنوان دشمنان دین معرفی میکند و متحجرین و لیبرالها را مصداق اسلام آمریکایی معرفی میکند. در این 27 سال حوزههای علمیه در این مسئله کاری نکردند این موسسه تلاش کرده که این پیام را ازمهجوریت بیرون آورد. اولین همایش ما در سال 92 و در یک روز با حضور آیتالله علمالهدی و آقای رحیمپور ازغدی برگزار شد. دومین همایش هم در سال 93 و به شکل کشوری شکل گرفت. امسال این همایش به صورت بینالمللی برگزار شده و علاوه بر اندیشمندان داخلی متفکرانی از کشورهای اسلامی دیگر روزهای 12 و 13 اسفند در مشهد برای برگزاری این همایش حضور پیدا میکنند.
امینیان در پایان گفت: این همایش را در اصل باید حوزه علمیه برگزار میکرد و انشاءالله در سالهای آینده منتظر همراهی آنها هستیم. اگر هم که حوزه علمیه سال بعد هم به ما اضافه نشد من قول برگزاری بهتر و قویتر این همایش را به شما میدهم و از همه گروهها دعوت میکنم که نهضت منشور روحانیتخوانی حضرت امام را ایجاد کنند.
امیریوسف محبی دبیر اجرایی این همایش نیز در سخنانی گفت: ما قصد داریم اتحاد در مقابل جریانهای تفرقهافکن مذهبی شکل بگیرد. این گروهها چه در بین شیعه و چه در بین اهل سنت به شدت فعالیت کرده و زیر نظر سرویسهای جاسوسی غرب کار میکنند. ریچارد هاس چندی پیش در مقالهای به جنگهای مذهبی اشاره میکند. از جنگهای قومیتی عبور کرده و سعی کرده در بیت مراجع وارد شود و به نتایجی هم دست یافتند. اینها اولا به اسلام ضربه میزنند.
وی افزود: ما در این همایش بیشتر قصد داریم به جریانهای لیبرال و متحجر بپردازیم که طیف انقلابی را هدف گرفته و هر دو قصد دارند به جریان اسلام ناب ضربه بزنند. بحث وحدت و اخوت مسلمین و مبارزه با جریانات تفرقهافکن از مسائل دیگری است که در این همایش به آن توجه میشود. همچنین تلاش داریم که از آیتالله میرزاجوادآقای تهرانی نیز به دلیل سالها فعالیت مبنایی و مکتبی ایشان تجلیل کنیم. همچنین علمای مختلفی از کشورهای پاکستان، هندوستان، کشمیر، لبنان، سوریه، فرانسه، انگلستان و آمریکا رد این همایش حضور خواهند داشت.