به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو ویژه برنامه تهدید و بررسی ابعاد فکری و تاریخی آیت الله طالقانی با عنوان "پدر ولی نه بدان سان" به همت انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه امیرکبیر امروز با حضور دکتر رحیم پور ازغدی در این دانشگاه برگزار شد.
رحیم پورازغدی در ابتدای سخنان خود در خصوص شخصیت آیت الله طالقانی گفت: فکری که ایشان در دهه های قبل از انقلاب نمایندگی که نه بلکه رهبری می کردند بعدها به فکری جریان ساز در روند رسیدن به انقلاب اسلامی تبدیل شد ایشان شخصیت بسیار خواندنی و جذابی داشتند که من عامل این جذابیت را ابعاد دینی، علمی و جهادی این عالم گرانقدر می دانم.
استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: امام(ره) از جایگاه شهید طالقانی مالک اشتر انقلاب یاد کرده بود چرا که کارهایی که آیت الله طالقانی در عرصه انقلاب هم پای امام انجام داده است بسیار ارزشمند است.
**ایده نماز جمعه یکی از ارزشمندترین سنت های نهادیه شده توسط آیت الله طالقانی بود
وی یکی از سنت های ارزشمندی که آیت الله طالقانی پس از انقلاب نهادینه کرده بود را آغاز نماز جمعه به امامت خود ایشان عنوان کرد و گفت: پایه گذار نماز جمعه آیت الله طالقانی بود که این ایده را به امام ارائه کرده بود امام نیز با موافقت برگزاری نماز جمعه خود شهید طالقانی را به عنوان اولین امام جمعه ایران برگزیده بود.
**قرآن در سخت ترین شرایط توسط مرحوم طالقانی به میان جوانان آورده شد
رحیم پورازغدی در ادامه خاطر نشان کرد: آوردن قرآن به صحنه از جمله اقدامات اساسی و موثر در جامعه ایران بود که توسط آیت الله طالقانی برای قشر جوان آن زمان صورت گرفت چرا که جوانان فعال آن زمان در عرصه مطالعاتی با مفاهیم قرآن ساز و کار نداشتند و به قرآن به دید دستورالعمل زندگی نمی نگریستند آن زمان قرآن خیلی شنیده نمی شد اما آیت الله طالقانی از جمله موثرترین افرادی بود که قرآن را در سخت ترین شرایط به میان جوانان آورد.
استاد حوزه و دانشگاه در ادامه سخنان خود در جمع دانشجویان دانشگاه امیرکبیر آیت الله طالقانی را فردی معرفی کرد که از دوران نوجوانی در صحنه مبارزات سیاسی و فرهنگی بوده است تا جایی که در اواخر حکومت رضاخان دستگیر و زندانی می شود. او وقتی که از زندان آزاد شد در مسجد هدایت پایگاه تفسیر قرآن تاسیس کردکه در ابتدا شاید تعداد کمی به آنجا می رفتند اما پس از مدتی جمعیت کثیری جذب این پایگاه شدند تا جایی که به محفل کسانی تبدیل شد که هر کدام در کشور جریان ساز شدند و به عنوان افراد سیاسی سرشناسی در جامعه ظهور پیدا کردند.
وی تصریح کرد: از دیگر ویژگی های بارز این شهید این بود که وی وسط صحنه ای قرار داشت که با همه جریان ها در ارتباط بود او به عنوان نقطه وصل حوزه و دانشگاه نیز قرار داشت و زمانی که انجمن های اسلامی شروع به شکل گیری در دانشگاه کردند و دانشجویان از مجمع روحانیون تنها کسانی چون آیت الله طالقانی، زنجانی، بهشتی، مطهری و طباطبایی را می شناختم از جمله کسانی بود که برای برنامه ها و سخنرانی به دانشگاه دعوت می شد.
رحیم پورازغدی در ادامه سخنان خود اظهار داشت: آیت الله طالقانی کسی بود که وقتی نواب صفوی تحت تعقیب بود در خانه او مخفی شد هم چنین این شهید با مصدق و کاشانی نیز ارتباط داشت و از طرف دیگر جبهه ملی نیز قبولش داشتند که بعدها از میان این جبهه یک جریان مذهبی تر به نام نهضت آزادی به رهبری آیت الله طالقانی شکل گرفت وی هم چنین با موتلفه یا همان فداییان اسلام نیز در ارتباط بود و با جوانان مسلمان که به کمونیست گرایش داشتند نیز ارتباط گرفته بود تا دید جوانان را نسبت به اسلام روشن کند و همین امر سبب شد مسیر آنها عوض شود.
**آیت الله طالقانی مریدباز نبود
استاد حوزه و دانشگاه سعه صدر، روش اخلاقی و استخوان دینی مذهبی را از جمله ویژگی های بارز آیت الله طالقانی برشمرد و افزود: او مثل خیلی از روحانیونی که به دانشگاه آمدند و به جای این که جذب کنند خودشان جذب کنند نبود در واقع شاید بتوان گفت او مرید باز نبود.
**کار دانشگاه ها به جای رسید که برای تدریس سعدی از آمریکا استاد می آوردند
وی با اشاره به اینکه بعد از برداشته شدن رضا خان و به روی کار آمدن محمدرضا هرج و مرج هایی در جامعه ایجاد شده بود عنوان کرد: اما این هرج و مرج ها مزایایی برای ایران به همراه داشت چرا که فضا تا زمانی که فرزند رضا خان به امور مملکتی مسلط شود اندکی باز شد اما آن زمان کار دانشگاه ها به جای مبتذلی رسید که از آمریکا برای تدریس سعدی استاد می آوردند تا با زبان انگلیسی ادبیات فارسی را به دانشجویان ما تدریس کند که شاید بتوان گفت هیچ کجای تاریخ اینقدر فضای کشور حقیر و توخالی نشده بود
**بهترین راه هجوم برای دشمن مدیریت مغزهاست نه بستن دست ها
رحیم پورازغدی در ادامه اظهار داشت: به قول امام (ره) مهمترین کار دشمن برای هجوم حمله به فرهنگ کشورهای ضعیف است در واقع شاید بتوان گفت بهترین راه هجوم مدیریت مغزهاست نه بستن دست ها تا دشمن بتواند به دست نخبگان آن جامعه را به نابودی بکشاند اما در این شرایط امثال کسانی مثل شهید طالقانی شرایط را عوض کردند.
**در زمانی که جرات نماز خواندن در دانشگاه نبود طالقانی کاری کرد که اسلامی شدن تبدیل به پرستیژ شود
استاد حوزه و دانشگاه در خصوص شرایط دانشگاه های آن زمان خاطر نشان کرد: فضا در دانشگاه طوری بود که حتی کسی نماز نمی خواند و جرات نمی کرد بگوید روزه دارم حتی وقتی می خواستند کسی را مسخره کنند او را به اسم های مذهبی صدا می کردند اما به همت افرادی هم چون آیت الله طالقانی فضا جوری برگشت که دختران بدحجاب اسمشان را اسلامی می گذاشتند در واقع اسلامی شدن تبدیل به پرستیژ شد که همه ثمره تلاش های این عالم گرانقدر بود
**طالقانی قرآن را از روی طاقچه ها و گورستان ها وارد صحنه ایران کرد
وی افزود: دیگر خدمات شهید طالقانی وارد کردن قرآن به صحنه جامعه ایران رود چرا که تا آن زمان قرآن کتابی بود که تنها روی طاقچه و در گورستان و سر جهیزیه عروس و بالای سر گرفتن مسافر کاربرد داشت اما طالقانی بعد از دوران دین ستیزی قرآن را وارد صحنه کرد.
رحیم پورازغدی با اشاره به اینکه درس های تفسیری او منشا جرقه در انقلاب گردیده است افزود: وی قشری از مقاهیم قرآن را وارد گفتگوی سیاسی کرد و دامنه مفاهیم قرآن را به نحوی مطرح کرد که مردم بفهمند می شود لایه هایی از قرآن را فهمید و نگرش این که قرآن کتاب خواندنی است را بسط داد.
استاد حوزه و دانشگاه در پایان سخنان خود گفت: او خط جریان تفسیر قرآن مناسب امروز را ابداع کرد و کلمات قرآن را می شکافت تا مردم دریابند کلمات آن همین طوری کنار هم قرار نگرفته است و نحوه رجوع به قرآن در نسل انقلاب را به جوانان فهماند تا دریابند داستان حضرت موسی، عیسی و... برای گذشته نیست و قرآن زنده است و با ما سخن می گوید.