به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از کرمان، فیلیپ تاکه فسیلشناس معروف فرانسوی که تخصص تحصیلی او بر روی فسیل و دایناسورهاست، از سال ۲۰۰۴ عضو آکادمی علوم فرانسه شد و از سال ۲۰۱۲ رئیس این مرکز بوده است.
پروفسور تاکه اکتشافات بیشماری در زمینه دایناسورها داشته است. وا در سال ۲۰۰۹ مدال Sue Taylor Friedman را برای تاریخ زمینشناسی دریافت کرد.
فیلیپ تاکه در حاشیه سخنرانی خود در دانشگاه شهید باهنر کرمان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در رابطه با دلیل سفرشان به ایران و خصوصا شهر کرمان گفت: من سه دلیل برای سفر به ایران دارم ابتدا دایناسورها؛ رد پای دایناسورها در کرمان کشف شده که این برای من خیلی جالب است.
وی ادامه داد: دومین دلیلم مربوط به یک مقاله میشود؛ در قرن هجدهم جهانگردی (طبیعت گرد) از پاریس به ایران آمد و از درختان و گیاهانی که اینجا دیده بود، بسیار حیرت زده شده بود، او بعد از سفر خود یک سخنرانی در آکادمی علوم در آن زمان انجام داد، بنابراین فرانسه پی به طبیعت وتنوع گیاهی و گلهای زیبای ایران برد.
این دانشمند فرانسوی دلیل سوم سفر خود به کرمان را تاریخ و فرهنگ کرمان دانست و گفت: سومین دلیل من تاریخ و فرهنگ شماست که بسیار مشهور، اصیل و قدیمی است؛ این سه دلیل من را به کشور شما جذب کرد.
پروفسور تاکه در رابطه با فعالیتهای تحقیقاتی خود در مورد دایناسورها نیز گفت: من کار خود را در مورد دایناسورها از سال ۱۹۶۵ در آفریقا شروع کردم، در آن زمان ۲۵ ساله بودم؛ سالهای زیادی را در آنجا سپری کردم؛ البته هر سال برای اکتشاف و جمع آوری فسیل به آنجا میرفتیم؛ من برروی دایناسورهای جدید که اکتشاف میشد مطالعه کرده و آنها را نامگذاری میکردم؛ سپس آنها را به موزه ملی کشور نیجریه انتقال میدادم.
وی ادامه داد: پس از آن در مراکش مشغول به کار شدم؛ هر سال یک الی دو ماه آنجا بودیم، من عضو رویال آکادمی مراکش نیز هستم.
این فسیلشناس مطرح دنیا افزود: همچنین در یکی از روستاهای کشور مراکش در حال ساخت موزهی دایناسور هستم که مراحل آخر آن در دست اجراست؛ خصوصیت این موزه این است که بر روی تپهای که دایناسور در آنجا پیدا شده در حال ساخت است.
وی گفت: بعد از آن رئیس موزه طبیعت فرانسه شدم و در آخر هم رئیس آکادمی علوم فرانسه بودم که سال پیش این سمت به پایان رسید.
این محقق برجسته در ادامه درباره ظرفیت های ایران و کرمان در زمینشناسی، باستانشناسی، گردشگری و سرمایه گذاری بیان داشت: چیزی که من دیدم، خصوصا در استان کرمان مثل «کتاب تاریخ زمین» است که میتوانیم آن را باز کنیم و صفحه به صفحه مطالعه کنیم.
پروفسور تاکه تشریح کرد: این برای یک زمینشناس یک رویاست؛ زیرا در دیگر نقاط دنیا چنین موقعیتی نیست، چیزهای خیلی زیادی اینجا برای پیدا کردن و کشف وجود دارد و همانطور که میدانید مردم سراسر دنیا دوست دارند در مورد اینکه زمین چگونه بوجود آمده بدانند.
وی افزود: برای همین «رشته ژئوتوریسم» را داریم، جالب میشود، اگر ژئوتوریسم را به فرهنگ گردشگری اضافه کنیم؛ باید بگویم که چندی پیش برنامهای را در کانال دو فرانسه نگاه میکردم، تصویر بسیار زیبایی از کویر لوت بود که همکاران و دوستان من مایل شدند که بیایند و خود از نزدیک ببینند و تحقیقات خود را در زمینه فسیلشناسی شروع کنند.
این دانشمند فرانسوی بیان داشت: من مطمئن هستم که خیلی زود افرادی به خاطر ظرفیتهای بیشمار کشورتان و به خصوص استان کرمان، درخواست همکاری خواهند داد؛ حتی خود من به فرانسه باز خواهم گشت و با همکارانم در مورد اهمیت افزایش رابطه با کشور شما صحبت خواهم کرد.
این فسیلشناس ادامه داد: من به ۷۵ کشور سفر کردهام، در میان آنها کویر مغولستان که کمی شبیه کویر لوت است، صحرای بزرگ آفریقا و بخش غربی کانادا بسیار زیبا بودند؛ برای من رفتار مردم نیز جالب است که چگونه با یک خارجی برخورد میکنند، این برای من خیلی زیباست.
پروفسور تاکه در پایان درباره دیدگاهشان نسبت به محدودیتهایی که ممکن است در سفر به مکانی با آنها مواجه شوند، گفت: من و همسرم جهانگردیم؛ این لذت یک زمینشناس است که با افراد بومی کار کند، ما همه اصول و قواعد کشورها را با آغوش باز میپذیریم، ضمنا تمام اخباری که در خصوص مسلمانان در فرانسه منتشر شده، کذب است، ما هیچ وقت داعش و تروریستها را مسلمان نمیدانیم.